Welke chocoladebruine haarkleuring past bij mij?

Het voordeel van chocoladebruin haar is dat het heel veelzijdig is. Je kunt voor een rijke, donkere tint kiezen of spelen met wat subtiele lichtere delen door het haar heen. Het hangt allemaal af van de stijl waar je voor gaat. Donker, rijk chocolade bruin haar ziet er chic en klassiek alsook verleidelijk uit.

Het staat velen:​ chocoladebruin haar accentueert groene, hazelnootkleurige en bruine ogen en het werkt ook mooi met een goudkleurige, gebronsde make-uplook. Hiernaast past het bij elk seizoen van het jaar.

Wat is chocoladebruin haar?

Zie het als een mooi rijke, veelzijdige tint binnen het brunette-spectrum die kan variëren van melkchocolade, die warmer van kleur is, tot donkere chocolade, die koeler is richting matbruin. Chocolade bruine lokken, een natuurlijke kleur, staan bijna iedereen. Het is ook handig te weten dat dit meestal wordt beschouwd als een haarkleuringslook die bestaat uit één stap met het aanbrengen van semi-permanente of permanente kleur op het haar. Hoewel je natuurlijk altijd meer dimensie aan chocoladebruin haar kunt toevoegen met highlights – vooral ook mooi bij golvend, krullend en kroeshaar want het accentueert die specifieke texturen.

Wat zijn de variaties op chocoladebruin?

Terwijl er voor een melkchocolade-kleurige haarkleuring gouden en koperen tinten worden toegepast, bevat een donker chocoladekleurige verftint meer koele tonen met rode en violette ondertonen. Het is handig om bij het bepalen van de juiste tint rekening te houden met de oogkleur en de ondertoon van de huid. Bij een olijfkleurige huidtint past een warm bruin vaak goed, omdat het groene ondertonen in je huid optisch neutraliseert.

Welke huidskleur werkt het beste bij chocoladebruine haar?

Chocoladebruin past bij de meeste huidtinten en het is dus een vrij universele kleur. Hoewel dit de meest gemakkelijke haarkleuring is om aan te brengen op een haarkleur die van nature al bruin is, ongeacht de ondertoon. Binnen een chocoladebruine haarkleuring is er bovendien keuze.

Als je een warmere huidskleur hebt, zullen koele tinten chocoladebruin er wat harder uitzien vanwege het contrast, terwijl warmere tinten er zachter uitzien. Als je huid koeler van ondertoon is dan kunnen warmere tinten chocoladebruin ervoor zorgen dat je huid wat warmer en meer goudachtig van ondertoon oogt.

Hoe moeilijk is het om chocoladebruin haar te onderhouden?

Bruine haarkleuringen zijn doorgaans vrij gemakkelijk te onderhouden als je al bruin haar hebt van jezelf. Het is wat complexer als je van nature blond bent, omdat het vrij goed zichtbaar is als je roots uitgroeien en deze blond van kleur zijn. Om dit te maskeren, die lichte, uitgegroeide roots, zal je ongeveer elke vier tot zes weken het chocoladebruine haar moeten bijkleuren. Heb je toch last van uitgroei, maar kun je nog niet je haar bijkleuren? Dan is onze Magic Retouch Uitgroeispray de ideale tijdelijke oplossing.
Eva Longoria met magic retouch spray

Biedt een chocolade bruine hair color goede grijsdekking?

Permanente haarkleuringen van L’Oréal Paris bieden meestal optimale grijsdekking. Hierdoor lijkt het alsof je haar een mooi natuurlijke bruine haarkleuring bevat. Grijze lokken worden subtiel weggewerkt, en ze zijn pas weer zichtbaar als het haar naarmate de tijd verstrijkt uitgroeit. Kijk vooral op de verpakking van je product voor een nieuwe hair color: hierop kun je vaak zien of het speciaal is ontwikkeld voor grijsdekking. Over het algemeen zijn donkere haarkleuringen zeer geschikt voor grijsdekking.

Welke tint chocoladebruine haarverf kiezen?

Zoals gezegd, valt er binnen een chocoladebruine haarkleuring te kiezen uit tal van verschillende nuances. Kies voor een van de volgende L’Oréal Paris kleuren – van extra rijk en warm tot koeler van toon.

- Gouden ondertonen
Mooi rijk, glanzend en stralend bij vrijwel elke huidskleur is L’Oréal Paris Licht Goud Mahoniebruine kleuring met subtiel gouden ondertonen.

- Natuurlijk chocoladebruin
Deze warme chocoladebruine kleuring is een klassieker waarin koelere en rood-violet en koper-violetkleurige ondertonen mooi zijn uitgebalanceerd. L’Oréal Paris Hot Chocolate Donker Parelmoer licht de huidskleur ook mooi op.

- Espresso
Een chocoladebruine haarkleur die bijna neigt naar zwart maar echt warmer (chocolade) van tint is, vind je in L’Oréal Paris 200 Midnight Chocolate.

- IJzig chocolade
Een chocoladebruine kleur die ijziger van toon is: L’Oréal Paris Antigua IJzig Lichtbruin. Die koele ondertoon past daarom ook heel goed bij mensen die van nature een lichtere haarkleur zoals ijsblond hebben.

- Diep chocolade
Een heel, heel diepe chocoladekleur die de rijkdom van deze kleur naar voren haalt, en goed zichtbaar is in L’Oréal Paris Caracas Diep Kastanjebruin.
Chocoladebruin Casting Preference 1170xjpg Master
Caption