Skin Care Tips For Night Owls The Oscars

Het belang van een dagelijkse huidverzorgingsroutine in de avond

Sommigen kiezen ervoor om hydrateren in de avond over te slaan en denken dat dat geen probleem is. Voor wie voldoende slaapt, goed eet, niet rookt en jonger is dan 25 jaar, is dat waarschijnlijk ook zo. Voor de rest is een nachtcrème een cruciaal onderdeel van de dagelijkse huidverzorgingsroutine. En dit is waarom.

tip
1

Reden 1: de huid heeft 's avonds hydratatie nodig

De huid verliest de hele dag en nacht water, met een piek om 4 uur 's ochtends. Dit gebrek aan vocht moet dus worden gecompenseerd door een hydraterende, voedende nachtcrème. Dit verzadigt de huid met water, essentiële vetzuren, voedingsstoffen en oligo-elementen. Als de opperhuid uitgedroogd is, zal een nachtcrème deze weer zacht en soepel maken. In de winter of na langdurige blootstelling aan de zon is dit nog belangrijker. Sla deze stap dus niet over in je dagelijkse huidverzorgingsroutine: het zorgt voor onmiddellijk comfort voor je huid. Daarnaast zou het zonde zijn om deze zachte huid te moeten missen!
tip
2

Reden 2: het helpt de huid te herstellen

Gedurende de dag lijdt je huid aan eindeloze omgevingsinvloeden: stress, vervuiling, tabak, uv... de lijst van factoren die een schadelijke invloed hebben is eindeloos. Deze invloeden produceren afval dat de huid moet afvoeren om in topvorm te blijven. Het ophopen van gifstoffen leidt tot een onjuiste werking van de huidcellen. Het resultaat: een doffe kleur, een vochtarme huid, rimpels, puistjes en rode vlekken. Wanneer we slapen, gaat de huid aan het werk om de schade die gedurende de dag is aangericht te herstellen. Tijdens dit proces is de bloedcirculatie naar de huid sterker, om de voedingsstoffen te leveren die nodig zijn om deze gifstoffen kwijt te raken. Nachtcrèmes versterken het reinigingssysteem van de cellen om de huid diep te reinigen en de deeltjes te verwijderen die de huid dof maken.
tip
3

Reden 3: het geeft je een stralende huidskleur

Een ander nachtelijk fenomeen is celvernieuwing, die tussen 01.00 en 03.00 uur op zijn hoogtepunt is. Dus help dit proces door je huidverzorgingsroutine in de avond te verbeteren met krachtige actieve bestanddelen zoals retinol, resveratrol, hyaluronzuur en stoffen tegen donkere vlekken. Voordat je naar bed gaat, zal het gebruik van gezichtspeelingscrèmes die AHA (glycolzuur of melkzuur) of BHA (salicylzuur) bevatten het huidoppervlak gladstrijken en de regeneratie van de huid stimuleren. Deze producten kunnen je huid helderder en gladder maken, donkere vlekken uitwissen en fijne lijntjes vervagen.
tip
4

Reden 4: het helpt in de strijd tegen veroudering

De nacht is het perfecte moment om eventuele tekortkomingen in te halen en schades die overdag zijn veroorzaakt te verzachten. Kies dus voor een nachtcrème met een effectieve herstelformule. Dit geeft de huid alles wat het nodig heeft om zichzelf te herstellen: hyaluronzuur, vitamine C, peptiden... voor een antirimpeleffect en maximale stevigheid.
tip
5

Reden 5: er is een nachtcrème voor iedereen

Of het nu gaat om een serum, crème, masker, product dat je insmeert of een product dat je de hele nacht laat inwerken, er zijn oneindig veel nachtcrèmes speciaal voor jouw huidtype en met een textuur die bij je past. Of je nu de voorkeur geeft aan een luxe koude crème, een verzachtend masker of een serum dat voor de helft uit olie en de andere helft uit crème bestaat, je vindt zeker een nachtcrème die bij jouw huid en jouw behoeften past.