Hyaluronic Acid How To Keep Your Internal Fountain Of Youth Hero

Het hyaluronzuurgehalte daalt met ouder worden

Hyaluronzuur is essentieel voor zowel de kwaliteit van onze huid als de veerkracht. Het is een kostbaar element dat, naarmate we ouder worden, in steeds kleinere hoeveelheden in ons lichaam wordt aangetroffen. Tijd voor wat uitleg.

Dit is de levenscyclus van het hyaluronzuur dat van nature in ons lichaam voorkomt:
TIP
1

Bij de geboorte

Hyaluronzuur is in het embryonale stadium in grote hoeveelheden aanwezig. Dit is de reden waarom baby's zo'n vol uitziende huid hebben. Maar vanaf het moment dat we geboren zijn, neemt dit niveau geleidelijk af. Dit komt doordat de cyclus uit balans raakt als gevolg van invloeden van buitenaf.
TIP
2

Op 30-jarige leeftijd

De jaren tussen de leeftijd van 30 en 40 zijn een cruciale periode voor onze huid. Het verlies aan hyaluronzuur is vooral merkbaar in de opperhuid. Het is in feite deze laag die direct wordt 'gebombardeerd' door oxidatieve stress, uv-straling en vervuiling, terwijl de hoeveelheid hyaluronzuur van nature al afneemt. Onze huid verliest het natuurlijke vermogen om een goed niveau van hydratatie te behouden, en tekenen van vermoeidheid zijn des te beter zichtbaar.

De ideale situatie: gebruik elke dag een specifiek op jouw huidtype afgestemd hydraterend huidverzorgingsproduct met een hoge concentratie hyaluronzuur. Gebruik ook een oogcrème om de huid voller te maken en de toevoer van hyaluronzuur aan te vullen in de zones die het meest vatbaar zijn: onder de ogen, daar waar de eerste rimpels de neiging hebben zich te vormen, en de zone rondom de traanbuis. Onze beauty tip: breng een relatief dikke laag aan onder de ogen, totdat het net een omhulsel, dus dun en onzichtbaar laagje vormt. Laat het een paar minuten inwerken, zodat het hyaluronzuur in de huid kan doordringen en haar de nodige boost kan geven.

TIP
3

Op 40-jarige leeftijd

Dit is de leeftijd waarop rimpels permanent worden. De niveaus van hyaluronzuur blijven zowel kwalitatief als kwantitatief dalen. De huid levert in aan volume en begint te rimpelen naarmate de cellen hun activiteitenniveau vertragen. Het milieu van de cellen verslechtert en, naarmate ze minder rijk worden aan hyaluronzuur, worstelen deze om met elkaar te communiceren. Ze zijn minder goed in staat zich te herstellen als de cellen die er waren nog vóór de schade door invloeden van buitenaf optrad.

Dit is de oplossing om elk volumeverlies fel tegen te gaan: gebruik een gezichtsverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan hyaluronzuur, die in staat is om diep tot in de laag met werkende cellen te dringen. Maak jouw routine 's dubbel zo effectief in de ochtend: gebruik eerst een serum en daarna een volumegevende gezichtscrème om je wangen voller te maken, rimpels op te vullen, wallen te verminderen en een jeugdige uitstraling te herstellen. Ons schoonheidsgeheim: breng jouw huidverzorgingsproduct aan op een pas gereinigde huid. Je huid profiteert nog meer van huidverzorging die sneller wordt opgenomen wanneer deze wordt aangebracht op een huid die al vochtig is.

TIP
4

Op 50-jarige leeftijd

Hoewel de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid drastisch afneemt naarmate je ouder wordt, ondervinden de cellen vooral op deze leeftijd een complete opschudding: de menopauze. En de impact op onze huid is buitengewoon merkbaar: de huid verliest volume en de lijntjes worden dieper, niet alleen op ons gezicht, maar ook op onze nek en decolleté. Daarom is het zo belangrijk om het verlies van hyaluronzuur te compenseren door zo vaak mogelijk serums, dagcrèmes en nachtcrèmes aan te brengen die rijk zijn aan het bestanddeel hyaluronzuur.

 

Maak de huid ontvankelijker door 's morgens of 's avonds, na het verwijderen van alle make-up en na reiniging, met duim en wijsvinger licht te masseren Breng vervolgens een vrij dikke laag van een hyaluronzuurrijke nachtcrème aan en laat deze een paar minuten inwerken, net als met een masker, en wrijf de resterende crème in. Vergeet ook vooral jouw nek en decolleté niet.