Skin Care Lab The Science Behind Your Skin Care Products Hero

Huidverzorging op je 25ste

Volgens psychologen zijn we op 25-jarige leeftijd 'volledig volwassen'. Wat is nu de beste verzorging voor onze huid? Gaan we voor producten die zijn ontworpen voor jongeren of voor anti-aging producten voor de verouderende huid?

TIP
1

Reiniging

Reiniging is altijd een gouden regel bij huidverzorging – ongeacht onze leeftijd! Als je de huid voor het slapengaan reinigt, verwijder je al het vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt (vervuiling, rook, stof, make-up). 's Ochtends verwijder je bij het reinigen juist onzuiverheden die zich 's nachts ophopen (gifstoffen, talg, ...). Ga voor producten die passen bij jouw huidtype: een melk voor de droge huid, micellair water voor de vette huid of een wasgel voor de gecombineerde huid. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je reiniger geschikt is voor je huid, anders kun je vlekken of mee-eters krijgen.
TIP
2

Exfoliëren en herstellen

Scrub tweemaal per week je huid. Het stimuleert de microcirculatie en geeft je huid een frisse uitstraling. Ook helpt het je huid om de actieve bestanddelen uit je vochtinbrengende crème op te nemen. Fruitzuren, enzymen, scrub met korreltjes – er is genoeg keuze! Als je huid mooi schoon is, breng dan een masker van groene klei aan. Groene klei werkt zuiverend, herstellend en heeft anti-aging eigenschappen.
TIP
3

Hydrateer en voorkom rimpels

Hydratatie is net zo belangrijk als reinigen! Gelukkig hoeven we op 25-jarige leeftijd nog geen zware wapens in te zetten. Een vochtinbrengend(e) serum, crème of masker zorgt voor een soepele en stralende huid en houdt rimpels op afstand. Hydratatie geeft, in tegenstelling tot wat je misschien wel eens gehoord hebt, geen glimmende huid. Tegenwoordig zorgen de actieve bestanddelen in lichtere crèmes voor uitgebalanceerde talgniveaus, zodat de huid mooi mat en zonder onzuiverheden blijft. Breng ten slotte nog een oogcontourcrème aan om vroegtijdig verschijnen van kraaienpootjes te voorkomen.
TIP
4

Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf

We houden allemaal wel van een feestje! Een paar glaasjes drinken en wat sigaretten in het café, zonnebaden op het strand, voetjes van de vloer in een club en dan de avond afsluiten met fastfood ... Helaas kan al dit leuks grote schade aanrichten aan onze huid. Alcohol droogt onze huid uit en sigaretten verhogen de kans op rimpels met 80%! Bovendien veroorzaken ze gesprongen adertjes, waardoor we een vlekkerige huid krijgen. Ook worden bloedvaten die onze huid voeden samengetrokken, waardoor de aanvoer van essentiële voedingsstoffen wordt bemoeilijkt. Het is dus van vitaal belang dat we onze huid beschermen tegen onze uitbundige levensstijl – inclusief de zon! Breng een dagcrème met SPF aan om rode plekken, zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Met zo'n dagcrème hydrateer en bescherm je de huid in één klap. Houd je levensstijl in de gaten en zorg af en toe voor een schoonheidsslaapje. Onze huid herstelt 's nachts, vooral tussen middernacht en 4 uur 's ochtends, als de celvernieuwing een piek bereikt. Maak van naar bed gaan een ontspannen ritueel. Neem een warm bad, breng een gezichtsmasker aan en drink een kopje kruidenthee. Het helpt je te ontspannen, je hectische dag los te laten en te genieten van een goede nachtrust. En als je een nachtcrème aanbrengt, help je je opperhuid zichzelf te herstellen. Wat je voeding betreft: kies 5 keer per dag voor antioxiderende voeding, zoals frambozen, noten, artisjokken of rode kool. En drink VEEL water!