Life At 30 Skincare Essentials

Skincare routine: waarom minder vaak meer is!

Huidverzorgingstherapie: reinigers, behandelingen, scrubs ... Voor een effectieve huidverzorgingsroutine hoef je niet per se zwaar geschut in te zetten, een basisroutine kan net zo effectief zijn. Minder werk voor een goed verzorgde huid!

TIP
1

Het reinigen van je gezicht

Don'ts:
- Je gezicht wassen wanneer je make-up nog niet is verwijderd.

- zowel 's ochtends als 's avonds de zelfde huidverzorgingsroutine toepassen.

- je huid reinigen met een ongeschike huidproduct. - let goed op dat je de juiste producten gebruikt die passen bij jouw specifieke huidtype

- je gezicht afspoelen met kraanwater.

Do's:
- pas je huidverzorgingsroutine 's avonds toe (zelfs al draag je geen make-up), met een reiniger als eerste stap in het bestrijden van tekenen van huidveroudering! Make-uprestjes, net als onzuiverheden opgehoopt in de poriën, voorkomen dat de huid haar natuurlijke glans behoud.

- kies de textuur die het beste bij jouw huidtype past. Een lotion voor de droge/rijpe huid, een gezichtsolie voor de normale/vette huid, micellair water voor de gevoelige huid en een schuimende reiniger of gel voor de vette huid.-

neem rustig de tijd om even te genieten van een prettig moment voor jezelf in je huidverzorgingsroutine. Reinig je gezicht met een wattenschijfje. Veeg het voorzichtig over je huid en werk hierbij naar buiten toe. Herhaal deze handeling totdat je alle onzuiverheden verwijderd hebt. Als je een schuimende reiniger of olie gebruikt, masseer deze dan zachtjes in. Het geeft je bloedsomloop een boost, waardoor je huid een mooie, gezonde blos krijgt.

- gebruik als laatste stap een toner of thermaal water

- deze voorkomen dat je huid trekkerig aanvoelt.

 
TIP
2

Verwijder je oogmake-up

Don'ts:
- gaan slapen zonder dat je jouw make-up hebt verwijderd, of jezelf ervan overtuigen dat je tijd wint door wakker te worden met 'ready-made smokey eyes'.

- in je ogen wrijven bij het verwijderen van make-up. Dit kan leiden tot geïrriteerde en gevoelige ogen.

Do's:
- wees rigoureus en verwijder altijd je oogmake-up. Make-up bevat een hoge concentratie pigmenten die giftig kunnen zijn als ze te lang op de huid blijven zitten.

- verwijder je make-up zachtjes, vooral rond de zeer kwetsbare huid van je oogcontour. Hoe meer je wrijft, hoe meer schade je aanricht! Breng je make-upremover aan op een wattenschijfje, plaats het op je ogen en laat het in je wimpers trekken. Wrijf het niet in. Veeg het voorzichtig af, en werk hierbij vanuit de binnenhoek van je ogen naar de buitenhoek toe.
 
TIP
3

Breng een vochtinbrengende gezichtscrème aan

Don'ts:
- een gezichtscrème kiezen vanwege de heerlijke geur en de fijne verpakking.- de gezichtscrème enkel en alleen gebruiken wanneer je merkt dat je huid aangespannen of jeukerig aanvoelt.

- het overmatig of haastig aanbrengen van de crème.

Do's:
- kies een crème die perfect aansluit op de specifieke behoefte van jouw huid: anti-puistjes, anti-rimpels, anti-aging, matterend, anti-vermoeidheid. Kies het product aan de hand van het seizoen

- een lichtere crème voor de zomer en een rijkere crème voor de wintermaanden.

- breng zowel 's ochtends als' s avonds een vochtinbrengende crème aan, ook wanneer je denkt dat jouw huid gerust zonder kan. Ook kan je ervoor kiezen om 's avonds een geconcentreerd serum aan te brengen in plaats van jouw gebruikelijke nachtcrème.

- neem rustig jouw tijd om de crème aan te brengen. Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is, en dep een beetje van het product op je voorhoofd, kin, wangen en hals. Vergeet ook zeker je decolleté niet: de huid op deze zone hoor je evenzeer te hydrateren. Masseer de crème zachtjes in door het met je vingertoppen aan te brengen in cirkelvormige bewegingen. Werk hierbij vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe.
 
TIP
4

Gebruik een gezichtsscrub

Don'ts:
- eenmaal per maand scrubben

- om de paar dagen is beter.

- ervan uit gaan dat alleen een vette huid baat heeft bij een scrub.

- scrub niet te hard op je huid - zo voorkom je roodheid.

Do's:
- pas je huidverzorgingsroutine met regelmaat toe. Scrub één of twee keer per week

- een paar dagen tussendoor laten kan als je een erg droge huidtype hebt.

- gebruik een scrub die geschikt is voor jouw huidtype. Nee, scrubs zijn niet alleen voor de vette huid bedoeld! Scrubben reinigt niet alleen je huid

- het is ook geweldig om een effen en gladde huidtextuur te krijgen, om onvolmaaktheden weg te werken, om een doffe huidskleur aan te pakken, en om de bloedsomloop in je huid te stimuleren.

- ga steeds voorzichtig en zachtjes om met je huid. Een zijdezachte huid heeft een zijdezachte huidtherapie nodig!

- masseer je scrub met kleine, cirkelvormige bewegingen. Ga niet te hard tekeer op je T-zone, en vermijd de huid van je oogcontour.