Understanding Menopausal Skin Hero

Inzicht in de menopauzale huid

De overgang veroorzaakt grote chaos aan zowel ons leven als onze huid. Lees hier meer over deze hormonale achtbaan ...

TIP
1

Hoe de overgang onze huid beïnvloedt

Op welke leeftijd bereiken we naar verwachting de overgang?

Op een leeftijd van ongeveer 51 jaar. De hormonale veranderingen die samenhangen met de overgang nemen onze huid onder handen. Het bewijs...

Allereerst zijn er de uiterlijke tekenen. Onze huid verliest zijn dichtheid, een beetje zoals een harde matras die zijn steun verliest. Vervolgens wordt onze huid droger. En onze rimpels beginnen dieper te worden. Dit is allemaal te wijten aan hormonale veranderingen, maar tegelijkertijd heeft de wetenschap veranderingen ontdekt die op een dieper niveau plaatsvinden. Het cellulaire netwerk van ons lichaam wordt minder efficiënt: vanaf 50 jaar daalt de celvernieuwing met 40%. Onze huidcellen beginnen energie en vitaliteit te missen.

Dat verklaart waarom het dunner wordt tijdens de overgang. Onze huid heeft meer nodig dan alleen de behandelingen die zijn gericht op de bovenste lagen als we willen dat we een gezonde en egale huid behouden.

 
TIP
2

Huidverzorging voor de huid tijdens de overgang

Ten eerste is de overgang niet het einde van de wereld. Ten tweede komt het in een tijd van ons leven waarin we ons over het algemeen op ons gemak voelen met onszelf en ons lichaam. En de tijd hebben om ons lichaam te verwennen en te vertroetelen!

Cosmetische laboratoria hebben een schat aan producten ontworpen om onze huid tijdens de overgang te vertroetelen, op te vullen en te verstevigen voor een mooie uitstraling.

Serums, dag-/nachtcrèmes en oogcontourbehandelingen met formules die zijn gericht op het aanpakken van de kwetsbare, menopauzale, droge huid. Moderne formules streven er voortdurend naar om de celvernieuwing te verbeteren.

Actieve ingrediënten die veroudering vertragen en de moedercellen van onze huid beschermen, zijn onder meer Pro-Xylane, hyaluronzuur, narthecium dhcp en vitelline.

Als deze ingrediënten regelmatig worden aangebracht, zullen ze de huid geleidelijk strakker maken en hydrateren. Voor de juiste textuur kies je voor ultra-kalmerende, verzachtende en voedende formules voor comfort voor de droge huid.