Je haar grijs verven? Dit zijn onze tips!

De dagen van angst voor het vinden van je eerste grijze haar zijn allang voorbij. Sterker nog, steeds meer mensen kiezen ervoor om hun grijze lokken te omarmen. Grijs haar is momenteel een van de populairste haarkleur trends, ook voor degenen die nog lang niet grijs zijn. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen ervoor om te stralen met deze koele tint. 

Hieronder vind je tips voor het kleuren en voor het onderhouden van grijs haar, zodat ook jij mee kunt doen aan deze haarkleurtrend. Ook vertellen we je welke haarverzorgingsproducten, zoals een shampoo en conditioner je het beste voor gekleurd grijs haar gebruikt. Veel mensen geloven dat deze look alleen kan worden bereikt in de kapsalon, maar thuis je eigen blonde balayage maken is eenvoudiger dan het lijkt. In dit artikel leggen we uit wat deze techniek inhoudt en ontdek je hoe je in een paar simpele stappen thuis het gewenste effect bereikt.

Waar moet je op letten voordat je je haar grijs verft?

Houd er rekening mee dat voor het beste kleurresultaat, je vóór het verven van grijs haar, vaak zult moeten beginnen met ontkleurd of natuurlijk lichtblond haar. Daarna pas kun je je haar in een prachtige grijstint verven.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/je-haar-grijs-verven" }

Hoe kun je je voorbereiden om je haar grijs te verven?

Als je hebt besloten dat een permanente grijze haarkleuring de look voor jou is, is het tijd voor een grondige voorbereiding. Is jouw haar momenteel donkerder dan lichtblond? Dan kun je gelijk beginnen met het verhelderen of het ontkleuren van jouw haar. Deze behandeling pas je eenvoudig zelf toe op jaar haar, maar lees je van te voren wel goed in.
Op deze pagina leggen we alles wat je moet weten over verhelderen en ontkleuren uit. Verder raden we je aan om een aantal weken te wachten nadat je jouw haar voor het laatst hebt gekleurd. Dit zorgt ervoor dat je haar in optimale conditie is. Bovendien helpt het om de verheldering of ontkleuring effectiever te laten werken, omdat er minder kleurpigment uit je haar hoeft te worden verwijderd.

Tip! Geef je een haar een week voordat je gaat kleuren een extra oppepper, door een conditionerend haarmasker aan te brengen, zoals Elvive Extra Ordinary Oil Haarmasker.

Belangrijk! Doe altijd 48 uur vóór gebruik een allergiewaarschuwingstest.
Lees en volg altijd de instructies op de verpakking en in de gebruiksaanwijzing.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/je-haar-grijs-verven" }

Wat heb ik nodig om mijn haar grijs of zilver te verven?

Het haarkleurassortiment van L'Oréal Paris bevat twee prachtige grijstinten. Deze vallen binnen de lijn van Préférence Vivids. Je kunt kiezen uit Silver Grey voor een prachtige zilvergrijze kleur óf voor Smokey Grey, wat net een tint donkerder is. Met onze Préférence Vivids Silver Grey en Smokey Grey bereik je tot 3x glanzender haar en een prachtige grijze kleur vol reflecties. De formule van de haarkleuring is verrijkt met een mix van krachtige, pure kleurpigmenten die zorgen voor levendige kleuren met een hoge kleurintensiteit. De formule heeft een gel-textuur die geschikt is voor alle haartypen. Met behulp van de handige aanbrengflacon pas je deze eenvoudig en gelijkmatig toe.

Het uiteindelijke kleurresultaat hangt af van jouw huidige kleur. Op de verpakking is te zien hoe de kleur zal uitpakken op natuurlijk, ongekleurd haar. Het resultaat op gekleurd haar kan hiervan afwijken. Deze kleur is het beste geschikt voor platina, zeer lichtblond of lichtblond haar. Het wordt afgeraden dit product toe te passen op middenblond of donkerder haar of op voornamelijk of volledig grijs haar.

Om je haar grijs of zilver te kleuren, heb je nodig:
- De door jou gekozen Préférence Vivids grijze haarkleuring
- Ontkleuringsproduct of verhelderingsproduct, indien je huidige haarkleur niet licht genoeg is
- Een oude handdoek om over je schouders te doen en je kleding te beschermen
- Optioneel: Vaseline om op je haarlijn en oren aan te brengen om te voorkomen dat de permanente haarkleuring vlekken achterlaat op je huid

Nu is het tijd om je haar te transformeren in een prachtige grijs- of zilvertint.

Tip! Eén verpakking Préférence Vivids is voldoende voor haar met een lengte tot op de schouders. Heb je langer haar, erg veel haar of haar dat erg dik is? Dan heb je twee verpakkingen nodig.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/je-haar-grijs-verven" }
Inhoudshot Préférence Les Balayages

Stap voor stap je haar grijs verven

 
Stap 1: Je haar ontkleuren
Als je van nature zeer lichtblond tot lichtblond haar hebt, zal het proces om het grijs te krijgen iets eenvoudiger zijn, dan wanneer je een brunette bent. Als je haar bruin of donkerblond is, zul je het moeten verhelderen of ontkleuren, voordat je de grijze haarverf aanbrengt. Het is belangrijk dat je je haar zo licht mogelijk krijgt, voordat je het grijs probeert te verven. Dit zorgt voor een meer egale toon en een levendige kleur die zich over het gehele haar goed hecht. Ga na of je in jouw situatie het beste een verheldering of ontkleuring kunt gebruiken en pas het product toe volgens de instructies in de verpakking.

Stap 2: Breng vaseline aan op je haarlijn
Een klein randje vaseline langs je haarlijn en op je oren is een super eenvoudige manier om te voorkomen dat de haarkleuring vlekken op je huid achterlaat, wanneer je je haar kleurt.

Stap 3: Breng de grijze haarverf aan

Volg bij het aanbrengen van de haarverf altijd de instructies op de verpakking en laat het niet langer inwerken dan aanbevolen. Om het aanbrengen te vergemakkelijken, deel je je haar in kleinere secties met behulp van plastic haarklemmen en breng je de permanente haarkleuring per sectie aan.

Stap 4: Spoel de haarverf uit
Als je je haar grondig hebt gewassen en alle haarverf hebt uitgespoeld, breng je een voedende conditioner aan om je grijze haar extra verzorging en een mooie glans te geven.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/je-haar-grijs-verven" }

De beste verzorging voor grijs haar

Grijs of wit haar, bevat geen of weinig pigment. Hierdoor heeft het soms de neiging geel te worden, omdat het pigmenten uit de omgeving opneemt. Chloor, zonlicht en zelfs oliën van de hoofdhuid kunnen grijs of wit haar op den duur een geelachtige tint geven. Gebruik daarom het liefst haarverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor grijs haar.

Elvive Color Vive Purple is verrijkt met paars pigment. De kleur paars neutraliseert het geel voor een frisse en stralende kleur. Je kunt de speciale zilvershampoo gebruiken voor de gebruikelijke verzorging. Voor de extra verzorging is er een kleurcorrigerende conditioner die de gele gloed in je grijze haar vermindert. Bovendien voedt en ontwart de conditioner het haar, waardoor het er fris en glanzend uitziet.

Vanwege het verlies van melanine (pigment) kan grijs haar wat stug of droog aanvoelen. Om dit tegen te gaan, kun je de Elvive Color Vive Purple Olie gebruiken. Deze handige haarolie is op meerdere manier inzetbaar. Zo kun je de olie vóór het wassen aanbrengen als extra voeding of je kunt hem vóór het föhnen inzetten ter bescherming en voor het ontwarren van het haar. En gedurende de dag geeft de haarolie een glanzende en zijdezachte finishing touch.
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/je-haar-grijs-verven" }

Hoe zal grijs haar mij staan?

Overweeg je serieus om je haar grijs te verven, maar zou je toch eigenlijk graag van te voren willen weten of deze haarkleur jou wel echt zal staan? Dat kan! Met behulp van onze virtual try-on functie test je al onze haarkleuringen virtueel. Gebruik de camera van jouw mobiel, tablet of laptop en kom erachter hoe grijs haar jou zal staan!

VIRTUEEL TESTEN
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "Thing", "subjectOf": { "@type": "ItemList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/haar-ontkleuren-tips", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"haar ontkleuren tips", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/hair-color/7668409_oap_coloration_websitevisuals_feb2021_02_2000x900px.jpg?rev=8d4914ea651b4476935bb37896cb5f3f", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-06-06T12:42:06+00:00", "dateModified": "2023-06-06T12:45:24+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Een veelgestelde vraag is: kan ik van bruin naar blond haar? Dat kan zeker! De haarkleurexperts van L'Oréal Paris leggen je uit hoe je je donkere haar lichter maakt. <br><br> Heb je donker haar en sta je op het punt om als blondine door het leven te gaan? Dan is het goed om dit artikel te lezen zodat je de juiste kleurbehandeling toepast. Natuurlijk haar, waar geen haarkleuringsproduct inzit, kan je tot 5 tinten lichter maken door middel van een verhelderingsproduct. De kleurenbalk hieronder laat zien welke haarkleuren er zijn. Bepaal door middel van deze balk welke kleur jouw natuurlijke haarkleur heeft en maak een keuze in hoeveel tinten lichter je haar zou willen kleuren. Zijn dit minder dan 5 tinten? Ga dan voor een verhelderingsproduct van bijvoorbeeld <a href="/excellence/pure-blonde/permanente-haarverf-verheldering-01-natuurlijk-blond"><u><span style="color: #E32676"> Excellence Pure Blonde</u></a></span>. Wil je haar waar al een haarkleuring in zit lichter maken of jouw natuurlijke haar meer dan 5 tinten lichter kleuren? Dan moet je je haar eerst ontkleuren. Wat dit is en hoe je dit doet lichten we hieronder toe." } }, { "@type":"ListItem", "position": 2, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/zelf-je-haar-verven", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Zelf je haar verven", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/categories/hair/kathering-langford-met-loreal-paris-haarkleuring.jpg?rev=c5292eb391ce4aa78d72cbd1e04838dc", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-26T16:02:37+00:00", "dateModified": "2022-08-03T09:34:56+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Overweeg je om zelf je haar te kleuren? Goed idee! Of je nou op zoek bent naar een haarkleuring die vooral jouw (eerste) grijze haren dekt of je van haarkleur wil veranderen, de haarkleuringen van L’Oréal Paris bieden uitkomst. In dit artikel geven we jou de juiste tips voor het kleuren van jouw haar. Wil je daarnaast hulp bij het kiezen van de juiste haarkleuring? Probeer dan eens onze een handige Virtual Try On tool waarmee je jouw potentiële haarkleur <a href="/haarkleuring-virtueel-testen" style="color:#e32646">virtueel kunt testen</a>. Dit gaat heel gemakkelijk met de camera van je telefoon, tablet of computer" } }, { "@type":"ListItem", "position": 3, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-het-kleuren-van-je-haar", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"alles wat je moet weten over het kleuren van je haar", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/articles/artikel-images/11_excellence-eva_2000x900px.jpg?rev=b2336bed3fc44a98bf771c16af65c9f6", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-06-06T15:18:46+00:00", "dateModified": "2023-06-06T15:19:29+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Je hebt genoeg op Pinterest gekeken, plaatjes opgeslagen en je hebt de ideale haarkleur in gedachten. Tijd om aan de slag te gaan. Lees hier onze tips voor als je zelf thuis je haar gaat verven." } }, { "@type":"ListItem", "position": 4, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/zo-voorkom-je-een-gele-gloed-in-je-haar", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Zo voorkom je een gele gloed in je haar", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/articles/hair-color/heroimage_prfrence_kate_2000x900px.jpg?rev=d56647097957460da8813fe03d88d1bf", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-27T08:26:16+00:00", "dateModified": "2023-11-10T12:07:18+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } }, { "@type":"ListItem", "position": 5, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/eerste-grijze-haren-verven", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Eerste grijze haren verven", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/hair-color/10_casting-luma_2000x900px.jpg?rev=505e6e44c55a44efa2016c940b573cc3", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-27T08:53:47+00:00", "dateModified": "2023-11-10T11:58:25+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Sommige dingen zijn helaas onvermijdelijk. Grijs worden is hier een van. Vroeg of laat worden we geconfronteerd met de eerste grijze haren. Grijs haar ontstaat doordat het haar pigment verliest. De aanmaak van het pigment melanine stopt, waardoor het haar kleurloos wordt. Wanneer de eerste grijze haren zichtbaar worden verschilt enorm per persoon. Waar de een ze pas eind dertig ontdekt, vindt de ander ze al begin twintig. Helaas kun je er weinig aan doen om grijze haren te voorkomen. Gelukkig zijn er wel manieren om die eerste grijze haren te camoufleren. " } } ] } }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/je-haar-grijs-verven", "name": "je-haar-grijs-verven" } } ] }