We storen ons al snel aan onze wanglijnen, hoewel we lachkuiltjes dan weer best schattig vinden.

Een glimlach spreekt boekdelen... Echter ontstaan er na jaren glimlachen lijntjes op de huid van onze mondcontour, waar we ons al snel aan kunnen storen. Gelukkig zijn deze vervelende lijntjes makkelijk te behandelen!

TIP
1

Wat zijn wanglijnen precies?

Wanglijnen staan beter bekend als nasolabiale plooien, oftewel neus-lippenplooien. Het zijn de plooien die in de loop der jaren ontstaan tussen de neusvleugels en de mondhoeken. Als we jonger zijn, verschijnen deze lijnen enkel wanneer we glimlachen. Op de ouder wordende huid, rond de leeftijd van dertig, worden ze steeds meer zichtbaar. De mate waarin de huid verslapt en deze lijnen zich gaan vormen wordt bepaald door de vorm van je gezicht. Met de leeftijd worden deze rimpels rond de mond dieper en worden ze steeds duidelijker zichtbaar. Met andere woorden, het zijn expressielijnen die geleidelijk aan verschijnen en zich omvormen tot diepere plooien eens onze huid aan elasticiteit verliest. Door verslapping van de huid gaan de wangen uitzakken en worden de plooien steeds dieper. Vrouwen ervaren de omvorming van lijntjes naar plooien sneller, aangezien hun huid dunner is - de gezichtshuid van de man is steviger omdat het de baardgroei moet aankunnen! En de wanglijnen van zonfanaten zijn natuurlijk nog duidelijker merkbaar.
TIP
2

Hoe wanglijnen verhelpen

Nou, stoppen met glimlachen is zeker geen optie! Uiteraard niet ... Gelukkig zijn er andere manieren waarmee we het ontstaan van rimpeltjes op de huid van de mondcontour wat kunnen inperken. Een eerste stap in de juiste richting is het dagelijks hydrateren van je gezichtshuid, en dit zowel 's ochtends als' s avonds. Een goed gehydrateerde huid is minder makkelijk vatbaar voor tekenen van huidveroudering en behoudt haar jeugdige uitstraling langer. Daarnaast doen dagcrèmes met een beschermingsfactor net als zonnebrandcrèmes ook wonderen: ze beschermen onze huid tegen schade veroorzaakt door uv-straling. Deze producten dien je wel om de zoveel tijd opnieuw aan te brengen, afhankelijk van je levensstijl. Als je een roker bent, is het een goed idee om deze slechte gewoonte voorgoed achterwege te laten: tabaksrook versnelt immers het huidverouderingsproces.
TIP
3

Hoe je wanglijnen wat minder zichtbaar maken

Er zijn drie behandelopties om de zichtbaarheid van wanglijnen wat te verminderen: - fillers, oftewel rimpelvullers op basis van hyaluronzuur: deze filterhandelin, waarbij hyaluronzuur in de nasolabiale plooien wordt geïnjecteerd, verloopt geheel pijnloos. Het resultaat is meteen merkbaar: een natuurlijk lijntje - geen plooi! - en het effect van de behandeling kan tot 2 jaar aanhouden. - Tegenwoordig zijn er tal van anti-ageingbehandelingen, boordevol hyaluronzuur en actieve bestanddelen, die een verstevigende werking hebben op de huid en haar verslapping tegengaan. Ze verstevigen onze huid van binnenuit, laten haar er voller uitzien met gladmakend effect op rimpeltjes. - regelmatige gezichtsspieroefeningen zorgen ervoor dat jouw huid haar elasticiteit langer behoudt. Zo kan je o.a. met duim en wijsvinger jouw nasolabiale plooien lichtjes samenknijpen, met kleine kneepjes van mondhoek tot neusvleugels. Doe deze oefening telkens voor een paar minuten lang.