Pro-Xylane, de krachtige molecule die de productie van collageen stimuleert

Het is een actief ingrediënt dat de laboratoria van L'Oréal verovert. Lees hier meer over dit huidverouderingsbrekende, collageenminnende ingrediënt.

TIP
1

Pro-Xylane, 7 jaar van ontwikkeling

Het begon allemaal in de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria van L'Oréal in Chevilly-Larue, Frankrijk. Pro-Xylane was in 2006 het eerste milieuvriendelijke, natuurlijke actieve ingrediënt dat voortkwam uit een productieproces van 'groene chemie'. Het is een actief ingrediënt waar 7 jaar onderzoek voor nodig was voordat het werd gepatenteerd en een top ingrediënt werd in L'Oréal's Revitalift Laser X3-lijn (dosis van 3%). Maar voordat we het aan onze anti-ageing producten toevoegden, werd Pro-Xylane in vitro getest op een gereconstrueerde huid en vervolgens onderworpen aan talrijke klinische onderzoeken.
 
TIP
2

De opmerkelijke anti-aging eigenschappen van Pro-Xylane

Tijdens het testproces bleek dit innovatieve actieve ingrediënt wonderbaarlijk krachtig te zijn voor rimpels en een droge en slappe huid. Zowel in vitro- als in vivo-tests (biopsie) toonden aan dat het de huidkwaliteit met 17% verbeterde. Daarom kunnen Revitalift Laser X3-verzorgingen ons helpen in onze strijd tegen tekenen van huidveroudering.
 
TIP
3

Een doorbraak in de groene chemie

Pro-Xylane is het eerste actieve ingrediënt dat afkomstig is van een groen chemisch proces en blijft een belangrijke speler als het gaat om de geavanceerde technologie van L'Oréal Laboratories. De oorsprong ervan is de synthese van xylose, een natuurlijke suiker die afkomstig is van beukenbomen, vandaar de milieuvriendelijke reputatie.

Wat houdt 'groene chemie' nu eigenlijk in?

- gebruik van een hernieuwbare, primaire grondstof (beukenhout),

- synthese die beperkt is tot een vast aantal stappen (twee in het geval van Pro-Xylane) om afval te verminderen,

- gebruik van water als oplosmiddel.