Dring huidveroudering terug met de beste actieve bestanddelen

We dromen allemaal van een gladde en stralende huid, een voller gezicht en goed gedefinieerde contouren. Wat zijn de beste actieve bestanddelen tegen veroudering – zonder al teveel gedoe?

TIP
1

Hyaluronzuur zorgt voor meer soepelheid en volume

Hyaluronzuur werkt als een spons, het kan verrassend veel vocht vasthouden. Je huid bevat van nature al hyaluronzuur. Dit zuur bevat 1000 keer zijn eigen gewicht aan water, dat wordt opgeslagen om je gezicht voller te maken. Ook maakt het de huid zachter en steviger en zorgt het voor meer elasticiteit. Hyaluronzuur blinkt uit in de strijd tegen huidveroudering. Het kan in de huid worden opgenomen via een injectie, cosmetische behandelingen of met huidverzorgingsampullen.
TIP
2

Retinol gaat diepe rimpels tegen

Retinol is een derivaat van vitamine A en komt ook van nature voor in je huid. Het stimuleert de celvernieuwing en vertraagt de veroudering van nieuwe cellen. Bovendien kan het helpen bij het herstellen van collageen – en dat zie je direct terug in een voller uitziende huid. Retinol is niet alleen werkzaam aan de oppervlakte, maar diep in de basale laag van je huid. Daar activeert retinol de productie van collageen.
TIP
3

Vitamine C bestrijdt vrije radicalen

Vitamine C is een krachtige antioxidant en zeer effectief in het neutraliseren van vrije radicalen, die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Het speelt ook een cruciale rol bij het stimuleren van de productie van collageen, dat bekend staat als middel om de huid een voller, steviger uiterlijk te geven. Het ascorbinezuur in vitamine C helpt het huidoppervlak tevens om externe stress door blootstelling aan de elementen waarmee we in het dagelijks leven worden geconfronteerd, te bestrijden.
TIP
4

Pro-Xylane bestrijdt tekenen van veroudering

Pro-Xylane is een suikereiwit, waarvan de moleculen zorgen voor de bescherming van de huid tegen waterverlies. Het herstructureert de huid – laag voor laag – door groei-eiwitten in de huidcellen te stimuleren en helpt zo rimpels en slappe huid te bestrijden. Het zorgt voor meer dichtheid en egaliseert en verheldert de huidskleur.
TIP
5

Resveratrol verstevigt het gezicht

Net als andere antioxidanten, helpt resveratrol – een plantaardige verbinding uit de schil van rode druiven – de tekenen van huidveroudering te bestrijden. Het is ontstekingsremmend, stimuleert de productie van collageen en elastine en verstevigt de huid van kin en nek. Dit molecuul is het neusje van de zalm onder de antioxidanten.