Wat zijn de variaties bij donkerblond haar?

Er zijn talloze kleurvariaties als we het over donkerblond haar hebben: van goudblond tot karamelblond en dirty donkerblond. Donkerblond haar is een populaire optie, want het staat bij de meeste huidtypes. Bij het zoeken naar de perfecte donkerblonde kleur kun je het beste letten op de kleur die past bij de ondertoon van je huid. Warme donkerblonde haarkleuren zien er het beste uit bij lente- en herfsttypes, terwijl een koel donkerblond het beste past bij zomer- en wintertypes. Het voordeel van donkerblond haar is dat het doorgaans goed te onderhouden is en gemakkelijk uitgroeit, afhankelijk van de kleur waarmee je begint. Het staat heel mooi in de herfst bij rode lipstick en aardekleurige oogschaduwtinten. Ontdek hier de beste donkerblonde haarkleuring voor jou om je look op te frissen, op te warmen of juist koel/cool te maken.

Wat is donkerblond haar en past het bij mij?

Donkerblond gaat richting een neutrale of neutraal-coole toon. In principe kan iedereen een donkerblonde haarkleur hebben als je de juiste toon kiest bij jouw huidtint en de natuurlijke basistint goed wordt onderhouden. Dat kan met bijvoorbeeld een shampoo en conditioner die jouw donkerblonde haar mooi houdt.

Voor wie is donkerblond haar de beste keuze?

De universele regel is dat elke tint het meest flatterend is als je binnen twee tinten van je natuurlijke kleur blijft. Zodra je voor een te lichtere kleur gaat, kan dit koperachtig uitpakken. Een te donkere haarkleuring kan er hard uitzien. Donkerblond zit aan de lichtere kant van het haarkleurenspectrum, dus het resultaat kan er compleet anders uitzien als je begint met een donkere tint versus een lichtere tint. Op de verpakking van je gewenste haarkleuring kun je op de foto’s zien hoe de kleur uiteindelijk zal worden met jouw begintint.

Honingblond 

Honingblond is absoluut niet assig, eerder warm, maar in feite wel een donkerder blonde haarkleur. Vooral lange lagen in een warme blonde toon met veel definitie is een flatterende look het hele jaar door. Probeer L’Oréal Paris’ Excellence Crème 7.3 Goudblond voor een rijk en natuurlijk resultaat.

Klassiek donkerblond

Donkerblond kan neigen naar lichtbruin, maar het heeft toch net die zachtblonde uitstraling. Het wordt ook wel bronde genoemd. Een tijdloze klassiek donkerblonde optie: 6.0 Buenos Aires – Donkerblond.

Donkerblonde roots

Houd je toch wel van je lichtblonde haar maar wil je het bij de aanzet iets donkerder hebben? Dat kan, en dan neigt je haar dus deels naar donkerblond. Met die zachte blonde kleurverschillen kan je haar bovendien voller lijken. Zachtgolvend haar staat hier heel mooi bij. Qua kleur kun je voor je roots kiezen voor Universal Nudes 6U - Universeel Donkerblond of voor de Magic Retouch Permanent. Dit is ontzettend gemakkelijk in gebruik, het werkt specifiek voor de roots en het komt met twee verschillende applicatiestukken. Op deze manier kun je in een handomdraai je uitgroei bijwerken zonder te knoeien.

Donkerblonde highlights

Donkerblonde high- of lowlights geven veel licht en dimensie aan je algehele look, en het valt eenvoudig thuis aan te brengen. Neem Balayage Lichtblond tot Donkerblond dat je in stroken door je hele haar heen verft.

Karamelblond

Van een heldere koelblonde tint kun je naar een iets donkerdere, warmere versie gaan met karamelblond zoals 630 Caramel - Donker Goudblond. Deze kleuring is ook ideaal voor het bedekken van (beginnende) grijze haren.

Diep asblond

Een koel getint asblond kan er geweldig uitzien bij natuurlijke brunettes met donkere roots om het uitgroeiproces naadloos te laten verlopen. Denk aan Cool Crème 6.11 Ultra As Donkerblond met een rijk en ultrakoel resultaat.

Smoky blonde highlights

Blonde highlights, met een smoky finish, kunnen een goede manier zijn om de look van donkerbruine lokken op te frissen zonder je hele hoofd te kleuren. Minder schadelijk voor het haar en prachtig koel.

Donker dirty blond

Dirty blonde is een tint die ergens tussen donkerblond en heel lichtbruin in zit. Hoewel het van nature een koele toon is, kunnen er heldere blonde tinten (zoals goud) aan worden toegevoegd om het warmer te maken. Je kunt ook een asachtige tint toevoegen om het koeler te maken. Een donkere dirty blond tint vind je in: Excellence Crème 7 Middenblond.