FAQ Casting Crème Gloss

Vind hier alle antwoorden op de veelgestelde vragen over onze Casting Crème Gloss producten.

Moet Casting Crème Gloss op nat of droog haar worden aangebracht?
Dit product gebruik je op droog haar. Kleurstof pakt het beste op ongewassen haar, was je haar dus liever niet vlak voor je het gaat kleuren.

Moet ik ook shampoo gebruiken als ik de kleur ga uitspoelen?
Nee, om de kleur uit te spoelen adviseren we je om een beetje lauw water toe te voegen en dit grondig in je haar te masseren. Spoel het haar goed uit totdat het water helder is en verzorg het haar met de honing conditioner die in de verpakking zit. Deze conditioner verzorgt het haar en geeft het een mooie glans.

Kun je Casting Crème Gloss op eerder gekleurd haar gebruiken?
Ja, dat kan. Ons advies is om daarbij altijd dicht bij je huidige kleur te blijven, ongeacht het je natuurlijke of gekleurde haar is.

Hoe vaak kan ik dit product gebruiken?
Er is geen regel voor hoe lang er tussen kleurbeurten moet zitten om Casting Crème Gloss opnieuw te gebruiken. Heb jij behoefte aan een nieuwe kleur of een andere nuance dan is Casting Crème Gloss daarvoor de beste oplossing. Omdat het een semi-permanente haarkleuring is zal het niet zo sterk de kleur bepalen als een permanente haarkleuring en dus kan het sneller gebruikt worden om jouw kleur bij te werken. Heb je twijfel, vragen of advies nodig? Bel dan met ons Consumer Care Team: +31 (0)23 4599 500

Ik wil graag mijn haarkleur radicaal veranderen, kan ik Casting Crème Gloss gebruiken?
Dat kan, maar aangezien het een semi-permanente haarkleuring is zal Casting Crème Gloss niet het effect teweegbrengen van een permante kleuring. Met Casting Crème Gloss kun je jouw haar een aantal tinten donkerder kleuren of een andere nuance aanbrengen. Wil je je haarkleur extreem anders, dan kun je wellicht beter voor een permanente haarkleuring gaan, zoals L’Oréal Paris Préférence, Excellence of een meer uitgesproken kleur uit de Colorista lijn.

Casting Range Shot 1170x
Ik heb highlights, kan ik deze haarkleuring gebruiken?
Heb je al highlights en wil je daarna Casting Crème Gloss gebruiken, dan is dit mogelijk. Je zult het kleurverschil tussen de lokken waar de highlights op zijn gezet en de rest van jouw haar wel blijven zien en dit zal wasbeurt na wasbeurt meer zichtbaar worden.

Hoe lang blijft deze haarkleuring zitten?
Casting Crème Gloss houdt tot 28 wasbeurten en zal geleidelijk uit je haar vervagen. Resultaten kunnen echter variëren, dit hangt af van de frequentie van het wassen van je haar, de conditie van jouw haar en of je het al eerder hebt gekleurd.

Bevat de kleuring ammoniak?
Casting Crème Gloss bevat geen ammoniak.

Bevat de kleuring PPD?
Al onze haarkleuringen bevatten PPD, dus ook Casting Crème Gloss. De aanwezigheid in een haarkleuring staat aangegeven op de verpakking en in de lijst met ingrediënten (bevat fenyleendiaminen). PPD staat voor p-phenylenediamine en is een kleurstof die bekend staat als een potentieel allergene stof. Dat wil zeggen dat het kan gebeuren dat je allergisch bent voor deze stof. Daarom zijn al onze verpakkingen voorzien van een uitleg om voor elke haarkleuring 48 uur vóór gebruik een allergie waarschuwingstest te doen, ook al heb je je haar eerder gekleurd. Heb je twijfels, vragen of heb je advies nodig? Bel dan met ons Consumer Care Team: 023 5499 500.

Er is net een permanent in mijn haar aangebracht, wanneer kan ik Casting Crème Gloss aanbrengen?
We adviseren om minstens 2 weken te wachten na gebruik van een relaxer, een krultang of een stijltang op het haar, voordat je Casting Crème Gloss aanbrengt. Permanenten en relaxers kunnen het haar poreus maken. Poreus haar kan ervoor zorgen dat de kleur sneller intrekt. Heb je je haar gestijld of gepermanent? Test de haarkleuring dan eerst op een plukje haar om te zien hoe jouw haar op de haarkleuring reageert.
Katherine Langford 1170x
Ik heb lang haar, hoeveel doosjes Casting Crème Gloss heb ik nodig?
Als je haar over je schouders valt of erg dik is, heb je twee verpakkingen Casting Crème Gloss nodig. Het is natuurlijk erg vervelend als je niet voldoende kleuring hebt om je hele haar te verven. We raden daarom aan om altijd voldoende haarkleuring in huis te hebben, voordat je begint met kleuren. Heb je toch te veel gekocht? Bewaar de extra verpakking dan voor een volgende kleurbeurt of breng het terug naar de winkel.

Hoe lang moet Casting Crème Gloss intrekken?
Casting Crème Gloss heeft een inwerktijd van 20 minuten. Volg altijd de instructies in de gebruiksaanwijzing. De inwerktijd wordt hier voor elke kleur uitgelegd. Houd de tijd bij zodra je de kleur overal hebt aangebracht. Wil je grijs haar bedekken? Laat de kleuring dan 5 minuten langer zitten. Lees meer over L’Oréal Paris’ haarkleuringen die geschikt zijn voor het kleuren van grijs haar. Als je een bestaande kleur wilt opfrissen of je hebt het haar korter dan 3 maanden geleden al gekleurd, breng het product dan alleen op de uitgroei aan en laat het 15 minuten intrekken. Breng daarna het overgebleven mengsel aan in de lengte van je haar, masseer het in en laat het nog eens 5 minuten inwerken.

Hoe kan ik mijn kleur beschermen tegen ervagen?
We adviseren het gebruik van Elvive Color Vive shampoo en conditioner. Deze kleurshampoo en conditioner bevatten een speciale formule die past bij de behoeften van gekleurd haar.