Het verschil tussen een serum en dagcrème

Tegenwoordig zijn er zoveel cosmetische producten met verschillende namen en samenstellingen dat het moeilijk is om te weten wat ze zijn. Van de vele gezichtsverzorgingsproducten zijn een dagcrème en een gezichtsserum zeker de meest essentiële in je routine. Maar wat is nu kennelijk het verschil tussen die twee?

De kracht van een gezichtsserum en dagcrèmes

Op het eerste gezicht lijkt het doel van een gezichtsserum en dagcrème hetzelfde, de huid hydrateren. Dat is verkeerd gedacht! Er zijn wel degelijk verschillen.

Dagcrème: uw dagelijkse troef

Een dagcrème heeft een romige textuur en moet wordt aangebracht op een gereinigde huid. Het doel ervan is om de huid de hele dag gehydrateerd, soepel en zacht te houden. Een gezonde huid beschermt je tegen agressieve invloeden van buitenaf.

Om schadelijke effecten te voorkomen, moet je persoonlijke dagcrème aangepast zijn aan je huidtype (vette, gevoelige, rijpere huid, enz.).

Ontdek het Laser X3 Puur retinol Nachtserum >

Gezichtsserum corrigeert specifieke problemen

Een serum bevat meer geconcentreerde actieve bestanddelen dan een crème. Door de lichte en vloeibare textuur zijn enkele druppels al voldoende voor het gezicht en de hals. Het wordt snel geabsorbeerd. Het duurt slechts 10 seconden om in de huid te dringen.

Een serum heeft als doel te hydrateren, maar ook om specifieke problemen aan te pakken. Gebruik het daarom nooit alleen en altijd in combinatie met een hydraterend verzorgingsproduct, zoals een dag- of nachtcrème.

Ontdek de Laser X3 Dagcrème SPF 20 >

Serum of dagcrème: wat te kiezen?

Het is niet nodig te kiezen tussen een serum en crème, want ze vullen elkaar aan! Door de twee te combineren, kan je tegelijk specifieke problemen behandelen en je huid hydrateren en beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf. De ene versterkt de werking van de andere.

Voor een optimale doeltreffendheid en verdraagzaamheid is het ideaal om een serum en crème te hebben met compatibele actieve bestanddelen. Kies daarom altijd twee formules uit dezelfde dermo-cosmetische reeks, zoals Revitalift Filler.

Maximaliseer de voordelen in een juiste gezichtsverzorgingsroutine

Een serum kan worden aangebracht wanneer het jou uitkomt, 's morgens of ’s avonds. Als je kan kiezen, geef dan de voorkeur aan 's avonds, zodat de huid 's nachts maximaal baat heeft van de behandeling.

Een crème breng je aan op je gezicht, maar ook op de hals en decolleté. Pas wel op! Voor het aanbrengen van een dag- of nachtcrème moet je huid altijd gereinigd zijn. Je huid kan gezond zijn zonder serum, maar niet zonder dagcrème.

Tot slot moet je weten dat je een serum niet eerst op een wattenschijfje moet doen voordat je het op het gezicht aanbrengt. Integendeel, u riskeert veel product te verliezen.

Onze gezichtsverzorgingsroutine

Revitalift Filler Dagcrème

Deze dagcrème bevat de hoogste concentratie hyaluronzuur ooit in een L'Oréal Paris crème. Het hydrateert de huid 48 uur, maakt het voller en vult rimpels op. De niet-vette textuur geeft je dag na dag een stevigere huid.

Ontdek de Revitalift Filler Dagcrème >

Revitalift Filler serum met 1,5% Hyaluronzuur

Met 1,5% hyaluronzuur heeft het de hoogste concentratie hyaluronzuur onder de serums van L’Oréal Paris. De innovatieve formule bevat 0,5% macro-hyaluronzuurmoleculen om de huid te hydrateren en 1% micro-hyaluronzuurmoleculen om rimpels te helpen vullen.

Met de handige pipet kan je de hoeveelheid serum precies naar jouw wens doseren.

Ontdek het anti-rimpel serum met 1,5% Hyaluronzuur >