Slower Microcirculation The Consequences For My Mature Skin Article

Wat doet adenosine voor mijn rijpere huid?

Na 50 jaar zijn de behoeften van je huid anders dan toen je 20, 30 of 40 was. Alleen een simpele vochtinbrengende crème is niet meer voldoende. Je huid heeft specifieke zorg nodig met verrijkte formules. Adenosine is een krachtig ingrediënt tegen rimpels en een uitstekend wapen in de strijd tegen veroudering.

TIP
1

Hoe gaat het met mijn huid na 50 jaar?

Hormonale verstoringen door de menopauze blijven niet onopgemerkt op je rijpere huid. De productie van collageen – dat 70% van het ondersteunende weefsel vertegenwoordigt – neemt af, evenals die van elastine. Celvernieuwing gaat langzamer en dit leidt tot verzakking van de opperhuid. Ook verslappen de gezichtsspieren en verandert het volume van het gezicht. Helaas is dit nog niet alles. Kraaienpootjes en expressielijnen bij het voorhoofd worden duidelijker en dieper, er ontstaan plooien rond de mond, je krijgt meer donkere vlekken en de huid wordt kwetsbaarder.
TIP
2

Behoeften van een rijpe huid

Huidveroudering is natuurlijk onvermijdelijk, maar je kunt de tekenen van veroudering wel vertragen en zelfs verminderen. Hier komen antiverouderingsproducten om de hoek kijken, voor de aanpak van alle voorhoofdproblemen. Kies een formule die actief is voor zowel het herstelmechanisme als verouderingsfactoren. Het doel? Betere hydratatie, aanpak van slappe gezichtscontouren, verbeterde huiddichtheid en een stralende huidskleur. Stimuleer eerst de huid met kleine kloppende bewegingen en breng pas daarna het product aan. Zo activeer je, vooral aan de randen van het gezicht, de microcirculatie en geef je de celvernieuwing een boost.
TIP
3

Adenosine: een krachtig ingrediënt tegen rimpels

Adenosine is een extreem effectief actief ingrediënt tegen veroudering. Het dringt diep in de huid en werkt de werking van enzymen op collageen af. Hierdoor wordt de productie van collageen verhoogd en de productie van elastine gestimuleerd voor een stevigere huid met hogere densiteit. Adenosine stimuleert ook de celenergie, waardoor je metabolisme een oppepper krijgt. De bloedtoevoer naar de buitenste huidlagen wordt hoger en de microcirculatie van de huid wordt gereactiveerd. Het resultaat: de huid krijgt zijn natuurlijke blos en glans terug. Ten slotte is adenosine effectief tegen rimpels – in het bijzonder tegen kraaienpootjes en de zogenaamde 'leeuwenrimpel' (fronsrimpel tussen de wenkbrauwen). De rimpels worden langdurig verminderd en je krijgt een gladdere en zachtere huid. Het resultaat: een zichtbaar jongere, perzikkleurige huid en een fris, stralend en uitgerust gezicht!