Summer Has Left Me With Wrinkles Hero

Een leeuwenrimpel, wat is dit precies? Tips om van je voorhoofdrimpels af te komen

Het is de meest bekende expressielijn. Ga voor de spiegel zitten en frons... Dat is hem, dat is de leeuwenrimpel. Dit zijn onze anti-aging tips om te voorkomen dat deze rimpel permanent verschijnt en om er vanaf te komen wanneer hij opkomt.

TIP
1

De leeuwenrimpel: de koning van de voorhoofdrimpels

De leeuwenrimpel, afgeleid van het Franse ride du lion, zit tussen je wenkbrauwen. Deze rimpel is niet altijd duidelijk zichtbaar als je gezicht in rust is, maar verschijnt als je je wenkbrauwen fronst en rimpelt. We noemen deze rimpel een expressielijn en het is vaak een van de eerste rimpels die op het gezicht verschijnen. De leeuwenrimpel is uniek: hij is volledig afhankelijk van de uitdrukkingen van een persoon. Als je veel lacht, is de kans groter dat deze lijn horizontaal is, terwijl hij verticaal is wanneer je serieuzer bent.

We weten dat de leeuwenrimpel het resultaat is van onvermijdelijke bewegingen van de gezichtsspieren. Als de huid dan niet meer zo glad is als vroeger, dan verliest ze haar elasticiteit en worden deze rimpels dieper en permanent. De huid kan niet meer terug naar zijn oorspronkelijke staat en de lijn wordt als het ware in de huid gedrukt. Het resultaat: de leeuwenrimpel is niet meer alleen zichtbaar bij het fronsen, maar is ook in rust permanent aanwezig.

TIP
2

De leeuwenrimpel voorkomen

Om het verschijnen van deze voorhoofdrimpels te voorkomen, ga je op twee manieren te werk: versterk het vermogen van de huid om haar elasticiteit te behouden en beperk samentrekkingen van de spieren. Het belangrijkste doel is om huidveroudering te vertragen en daarmee het ontstaan van vroege rimpels. Een gezonde levensstijl zonder alcohol of tabak en met voldoende slaap en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten kan veroudering tegengaan. Maar zorg er ook voor dat je gehydrateerd blijft:

drink voldoende water om je huid van binnenuit te hydrateren en nog belangrijker, breng elke ochtend en avond een vochtinbrengende crème, olie of serum aan afgestemd op jouw huidtype. Aangezien de leeuwenrimpel wordt veroorzaakt door fronsen, is het verstandig dit soort spiersamentrekkingen te vermijden. Natuurlijk is dit soms onvermijdelijk en maakt het deel uit van de manier waarop je je uitdrukt. Soms kan het echter worden vermeden, bijvoorbeeld door een zonnebril te dragen zodat je je ogen niet samenknijpt wanneer het te zonnig is. Dit is een simpele verandering die kan voorkomen dat de leeuwenrimpel te diep wordt.

TIP
3

De leeuwenrimpel verminderen

Na verloop van tijd kan de leeuwenrimpel aanzienlijk dieper worden, waardoor je gezicht er streng uitziet. Zodra deze rimpel verschijnt, is het een optie om over te schakelen op injecties om hem te laten verdwijnen. Deze injecties blokkeren de samentrekkende spier gedurende vier tot zes maanden. Of er zijn filler-producten zoals hyaluronzuur die een jaar werkzaam zijn. Als zachter alternatief kies je voor anti-aging huidverzorgingsproducten die rijk zijn aan antioxidanten om te vechten tegen de vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken of producten die hyaluronzuur bevatten.

Dit bestanddeel, dat van nature in de huid aanwezig is, behoudt de elasticiteit en hydratatie. Na verloop van tijd stopt de huid echter met het produceren van dit zuur. Je kunt dit tekort in je huidverzorgingsroutine compenseren: anti-aging crèmes met hyaluronzuur bestrijden vroegtijdige tekenen van veroudering en vullen rimpels effectief op. De huid wordt weer soepel en elastisch en de rimpel verdwijnt.