Is My Pillow Causing Wrinkles True Or False Hero

Wat is het verschil tussen lijntjes en rimpels?

Ook al lijkt het misschien hetzelfde, lijntjes en rimpels zijn totaal verschillend. Wat is het verschil?

TIP
1

Wat is een lijntje?

Een lijntje is eigenlijk een uitdrogingsrimpeltje. Lijntjes verschijnen rond de ogen of in de mondhoek – altijd daar waar de huid het kwetsbaarst is. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat het hele gezicht gelijkmatig wordt gehydrateerd. Er zijn echter veel factoren die de balans kunnen verstoren. Ten eerste de externe factoren: vervuiling, tabak, de zon ... Maar ook agressieve cosmetica drogen de huid uit. De beschermende barrière van de huid verzwakt na verloop van tijd en kan geen water meer vasthouden. Het resultaat: de huid droogt uit en er verschijnen fijne lijntjes. Er is één manier om er vanaf te komen: een goede hydratatie. Ga voor een huidverzorgingsproduct dat rijk is aan hyaluronzuur, melkzuur en suiker.
TIP
2

Wat is een rimpel?

Rimpels verschijnen meestal als je tussen de 25 en 30 jaar bent. Zijn ze eerst alleen zichtbaar rondom de ogen, met het verstrijken van de jaren verspreiden de rimpels zich ook naar andere delen van ons gezicht. Rimpels verschijnen wanneer de ondersteunende structuur van de huid verzwakt en er plooien in de huid ontstaan. De ondersteunende structuur van de huid bestaat uit vezels, collageen, elastine, glycoproteïnen en glycosaminoglycanen. Naarmate we ouder worden, vertraagt het metabolisme van onze cellen. Een aantal omgevingsfactoren zorgt er dan voor dat vrije radicalen de aanval op de vezels inzetten. Hierdoor worden de rimpels dieper. Kies voor een huidverzorgingsproduct verrijkt met retinol, hyaluronzuur, vitamine C, pro-xylane of glycolzuur –afhankelijk van de diepte van de rimpels.
TIP
3

Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Lijntjes en rimpels verschijnen het eerst op plaatsen waar de huid teer en kwetsbaar is: rond de ogen, in de mondhoeken en rond de halslijn. De beste manier om lijntjes en rimpels te vermijden is hydratatie en bescherming. Het is essentieel je huid dagelijks te hydrateren en vooral: de huid te beschermen tegen de zon, de voornaamste oorzaak van vroegtijdige veroudering.