Probiotics For Skin Welcome To The World Of Friendly Bacteria Article

Wat zijn probiotica? Feiten en fabels.

Probiotica zijn tegenwoordig zeer populair... Voordat je ze eventueel in huis haalt, geven we je hier de feiten over deze darmvriendelijke bacteriën.

TIP
1

Alleen mensen met spijsverteringsproblemen zouden probiotica moeten nemen

Niet waar: Hoewel mensen die last hebben van prikkelbare darm syndroom of diarree er veel aan hebben, schrijven artsen nu ook probiotica voor andere spijsverteringsproblemen, obesitas, gynaecologische problemen, dermatologische behandelingen en zelfs gedragsproblemen voor.
TIP
2

Probiotica komen alleen voor in yoghurt

Niet waar: Probiotica zitten niet alleen in yoghurt, maar ook in gefermenteerde melk, gefermenteerde kool, zuurkool en biergist. Je kunt ook probiotica in pilvorm kopen bij je plaatselijke apotheek.
TIP
3

Probiotica zijn kwetsbare organismen

Waar: Probiotica kunnen worden gedood door koken. Ook zijn er veel die de reis tussen maag en darm niet overleven. Daarom moeten we ze in voldoende hoeveelheid innemen. Bovendien kan ons maagzuur tot 90% van de bacteriën doden.
TIP
4

Om van de voordelen van probiotica te genieten, zijn grote doses het beste

Waar: Rekening houdend met het feit dat onze darmen 100.000 miljard bacteriën herbergen, is er een grote dosis probiotica nodig om een gunstig effect te hebben. Probiotische supplementen bevatten over het algemeen tussen de 1 en 10 miljard goede bacteriën. Welke je ook kiest, één dagelijkse pil bevat meestal exact wat je nodig hebt.
TIP
5

Alle probiotica zijn hetzelfde

Niet waar: Er zijn een aantal varianten met elk hun eigen gerichte actie. Het hangt allemaal af van de aandoening die je wilt behandelen. Je huisarts kan je adviseren welke je het beste kunt kiezen.
TIP
6

Probiotica zijn springlevend

Waar en niet waar: Om diarree te behandelen heb je waarschijnlijk meer dan één dosis nodig. Probiotica moeten echt langdurig worden ingenomen om effect te hebben op de darmflora. Met andere woorden, het nemen van probiotica is een optie voor langdurige behandeling.
TIP
7

Probiotica zijn onmiddellijk actief

Waar en niet waar: Om diarree te behandelen heb je waarschijnlijk meer dan één dosis nodig. Probiotica moeten echt langdurig worden ingenomen om effect te hebben op de darmflora. Met andere woorden, het nemen van probiotica is een optie voor langdurige behandeling.
TIP
8

Probiotica en prebiotica zijn niet hetzelfde

Waar: De probiotica die in onze spijsvertering aanwezig zijn, voeden zich met prebiotica. Prebiotica zijn essentieel voor probiotica om te overleven. Sommige supplementen bevatten zowel prebiotica als probiotica.
TIP
9

Elk probioticum heeft unieke eigenschappen

Waar: In elk probioticum zit een bacterie die een specifieke functie heeft. Sommige werken tegen prikkelbare darm syndroom, andere tegen micro-organismen in de buik of spijsverteringsproblemen die worden veroorzaakt door antibiotica. Andere geven weer het immuunsysteem een boost of worden gebruikt om eczeem te behandelen.