Welke haarkleur past het beste bij mijn huidskleur

De beste manier om te beslissen voor welke haarkleur je kiest, gaat verder dan naar een foto van je favoriete beroemdheid te staren en deze look te kopiëren. En ook de haarkleurtrend van het moment is niet per se de kleur die jouw huidskleur het meeste flatteert. Daardoor vraag je je wellicht af: "Hoe kies ik de juiste haarkleur bij mijn huidskleur?" Om je te helpen bij het bepalen van de beste haarkleuren voor koele en warme huidtinten, vertellen we waar je op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe tint.

Bepaal welke ondertoon jouw huidskleur heeft

De ondertoon van je huid speelt een grote rol in welke kleuren je het beste staan. Dat geldt voor je kleding, make-up én je haarkleur. Je zult misschien merken dat sommige kleuren oogschaduw lijken te botsen met je teint en dat geldt bij haarkleuren net zo. Maar in tegenstelling tot het kiezen van een andere oogschaduw of lippenstift, is het aanbrengen van de verkeerde tint haarverf moeilijker te corrigeren. Het aanbod aan haarkleuring is groot en het lijkt misschien een grote uitdaging om de juiste kleur te kiezen als je niet weet waar je op moet letten. Geen zorgen, in dit artikel geven we je een uitgebreid haarkleuradvies.

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of je een warmere of koelere huidskleur hebt. Hoewel het geen vaste regel is, heb je, als je natuurlijke haar lichter is, waarschijnlijk koelere ondertonen. Is je haar van nature donkerder, dan is de kans groter dat je een warmere huidskleur hebt.

Er is een snelle truc om precies te weten welke ondertoon jij hebt. Ga in het daglicht staan en draai je polsen om. Als je aderen groenig lijken, dan heeft je huid een warme ondertoon. Paarsblauwe aderen betekenen dat je een koele ondertoon hebt. En zijn je aderen groenblauw, dan heb je een neutrale ondertoon.

Naast je huidskleur, zijn ook je ogen en natuurlijke haarkleur bepalend voor de best geschikte haarkleur. Dit doe je door te kijken naar welk seizoenstype je bent: zomer, winter, herfst of natuurlijk lente.

Welke haarkleurnuance past bij jouw seizoenstype?

Hieronder leggen we je uit welke seizoenstypes er zijn en welk haarkleuradvies daar bij past. Maar voordat we je dat vertellen is het handig om eerst wat extra uitleg over de haarkleurnummers te geven. De haarkleurnummers die je op de verpakkingen van L'Oréal Paris ziet staan, zijn altijd op dezelfde manier opgebouwd. Het eerste nummer, links van de punt, staat voor de kleurhoogte. Dit wil zeggen hoe licht of hoe donker de haarkleur is. Het tweede nummer of het nummer na de punt staat voor de kleurnuance.

De beste haarkleuren voor warme ondertonen

Herfsttype
Huid: Lichte huid met eventueel sproeten
Ogen: Blauwe tot groene ogen
Natuurlijke haarkleur: Koperrood, honingblond tot lichtbruin

Kleurnuance advies voor herfsttypes:

Natuurtinten .0
Mahonietinten .5
Roodtinten.6
Kopertinten .4

Lentetype
Huid: Lichte huid met beige ondertoon
Ogen: Blauwe, bruine of groene ogen
Natuurlijke haarkleur: Blond tot bruin haar

Kleurnuance advies voor lentetypes:

Goudtinten .3
Kopertinten .4
(Highlights)

De beste haarkleuren voor koele ondertonen


Zomertype
Huid: Lichte huid met roze ondertoon
Ogen: Blauwe of grijze ogen
Natuurlijke haarkleur: Asblond tot honingblond haar

Kleurnuance advies voor zomertypes:
Natuurtinten .0
Astinten .1
Parelmoertinten .2
Goudtinten .3
(Highlights)

Wintertype
Huid: Olijfkleurige tot donkere huid
Ogen: Bruine ogen, maar ook blauwvarianten mogelijk
Natuurlijke haarkleur: Donkerbruin haar tot blauwzwart haar

Kleurnuance advies voor wintertypes:
Natuurtinten .0
Mahonietinten .5
Roodtinten .6
Astinten .1
7976000 OAP Brand Page Articles Visuals Welke Haarkleur 1170x1170px NL

Een haarkleuring die alle huidskleuren staat

Het is fijn dat er de hierboven beschreven handvatten bestaan die je helpen de kleuren te vinden die jou goed staan. Toch kan het een uitdaging blijven en dat begrijpen we. Want wat als je ergens over twijfelt en net tussen de seizoenstypes in valt? Daarom heeft L'Oréal Paris een haarkleuring ontwikkeld die alle huidskleuren staat! Excellence Crème Universal Nudes is de eerste haarkleuring met universele kleuren. Dat wil zeggen dat deze kleuren iedereen staan, wat de kenmerken van jouw huidskleur ook zijn.

De Universal Nudes haarkleuringen bevatten een unieke, zorgvuldig afgestemde mix van warme en koele pigmenten, waardoor de kleuring een natuurlijk resultaat geeft. Het is een perfecte balans tussen astinten, heldere parelmoer en gouden kleurnuances, die zorgt voor een harmonieus geheel. Zo wordt de juiste haarkleuring kiezen ineens een stuk eenvoudiger!
Inhoudshot Préférence Les Balayages

Zeker weten hoe een haarkleur jou zal staan?

Fijn dat er tips zijn die je helpen de juiste haarkleur te kiezen en dat er zelfs een haarkleuring is die iedereen staat! Maar is dit vervolgens ook de haarkleur waar je naar op zoek bent? Wat zou het fijn zijn als er een manier is om nog iets zekerder van je zaak te zijn. Droom niet langer verder, wij bieden een oplossing. Met onze virtual try-on tool projecteer je onze haarkleuringen digitaal op jouw eigen haar. Zo zie je direct hoe jouw potentiële nieuwe haarkleur je zal staan! Het werkt heel eenvoudig. Gebruik de camera van jouw smartphone, tablet of laptop en ontdek welke haarkleur jou het beste staat!

VIRTUEEL TESTEN