Welke lichtbruine haarkleuring past bij mij?

Lichtbruin haar kan het hele jaar door waardoor je je haarkleur niet hoeft af te stemmen op het seizoen. Eigentijds lichtbruin haar bevat een stralende helderheid meestal geassocieerd met blondines en tegelijkertijd de rijkdom die donkere kleuren bij zich dragen. In dit artikel lees je alles over het lichtbruin kleuren van je haar en de verschillende opties binnen die tint. Van as en ijs tot warm en goud, L’Oréal Paris biedt opties.

Welke tint lichtbruin staat mij mooi?

Lichtbruin is in principe een universele kleur. Hij ligt qua kleurhoogte precies in het midden en staat niet snel te donker of juist te licht. Vrijwel iedereen kan daarom een lichtbruine haarkleur hebben. Toch is er een aantal handige tips die je helpen de juiste lichtbruine haarkleur te kiezen.

Lichtere ogen, zoals blauw en lichtbruin, bevatten vaak koelere ondertonen, terwijl gouden vlekjes in de vaak bruine oogkleur meestal een warme ondertoon aangeven. Als je hiernaast naar de kleur van de aderen aan de binnenkant van de pols kijkt, kun je bepalen welke tint het beste bij je past. Ogen je aderen meer groen dan heb je een warme huidskleur. Neigen je aderen naar paars of blauw dan heb je een koele huidskleur. Vind je het lastig om te bepalen of je aderen groen of blauw van kleur zijn dan heb je mogelijk een neutrale huidskleur. Dat laatste is in feite ideaal, want dan kun je de meeste haarkleuren wel hebben.  

Wat betekent dit dan voor een lichtbruine haarkleuring? Mensen met warmere huidtinten kunnen waarschijnlijk het beste een natuurlijke, warm lichtbruine haarkleuring kiezen zodat de ogen ook meer opvallen. Denk aan rijk goud, stralend kastanjebruin (tegen koper aan) en chocoladekleurige bruintinten. Voor mensen met koele huidtinten zullen op blauw gebaseerde of meer assige diepbruine tinten de huidtint mooi complementeren. 

Lichtbruin haar dat iedereen staat

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar toch biedt L’Oréal Paris de optie. Zoals de naam, Universal Nudes 5U Universeel Lichtbruin, al suggereert, past deze lichtbruine haarkleuring eigenlijk bij iedereen. De formule, die tot 100% grijsdekking biedt, bevat de universele nuance U, een unieke samenstelling van koele en warme nuances. Deze nuance, genaamd U, is een combinatie van drie verschillende nuances: as, parelmoer en goud. Deze nuances zijn zo in balans gebracht dat ze bij zowel warme, koele, als neutrale huidskleuren passen.

As lichtbruin

Voor de koelere types onder ons is een lichtbruin met een assige ondertoon een goede optie. Cool Crème 5.11 Ultra As Lichtbruin is een verzorgende permanente haarverf die is ontwikkeld om het haar zo licht mogelijk te kleuren. Bij de kleuring zit een speciale pH purple shampoo die zacht is voor de hoofdhuid en daarbij brassige ondertonen in het haar neutraliseert. Deze Cool Crème geeft je een rijke en langhoudende koele kleur. 

Goud lichtbruin

Een warmere lichtbruin is goud lichtbruin. Deze bruine kleur laat de huidtint ook iets warmer ogen. Deze tint goud lichtbruin contrasteert mooi met bruine en groene ogen terwijl het amberkleurige en bruine ogen accentueert. Kies bijvoorbeeld voor L’Oréal Paris Excellence Crème 5.3 Licht Goudbruin, een tijdloze kleur, of Classic 5.3 Licht Goudbruin van Préférence vol gouden reflecties. Beiden permanente kleuringen.  

Klassiek lichtbruin

Een veilige keuze aan lichtbruin is een klassieke, natuurlijke lichtbruin: lichtbruin waar verder geen nuance aan is toegevoegd. De kleur oogt neutraal en zal daarom niet snel onflatterend staan. Een van onze klassiekers is Préférence Classic 5.0 Lichtbruin. Naast een permanent kleurresultaat biedt deze kleuring een prachtige glans voor gezond uitziend haar. 

IJzig lichtbruin

Een warme versie van lichtbruin vind je in Préférence 5.25 Antigua IJzig Lichtbruin. Een permanente haarkleuring met een natuurlijk ogend kleurresultaat dat prachtig reflecteert. Een koele variant op IJzig lichtbruin is Préférence 5.21 Florence Koel Lichtbruin. Kortom, binnen lichtbruin zijn er genoeg opties.

Hoe voorkom je dat bruin haar brassig of oranje wordt?

Een oorzaak waardoor bruin haar koperachtig of oranje kan worden is de zon. Dit komt doordat de zon een verhelderend effect heeft op het haar. Als je haar lichter wordt, komen er namelijk meer warmere tinten vrij en bij brunettes zijn dit vaak koperen of oranje-achtige kleuren. Om dit effect van de zon op je bruine lokken te verminderen, kun je kiezen voor een natuurlijke lichtbruine kleur waar geen (warme) nuances aan zijn toegevoegd, bijvoorbeeld Excellence Crème 5. Een stap verder ga je door een kleur te kiezen waar juist extra koele as-nuances aan zijn toegevoegd zoals Excellence Cool Crème 5.11. Het fijne aan deze kleuring is dat er ook een neutraliserend haarmasker bij zit die oranje tonen tegen gaat, zodat je ook na de kleuring je haar kunt blijven verzorgen en die koperachtige tinten tegen kunt blijven gaan. 

Naast het kiezen van de juiste kleur blijft een lichtbruine kleur langer mooi met de juiste verzorging. De haarverzorging van Elvive Color Vive bevat beschermende componenten zoals een UV-filter om het effect van de zon op je haarkleur tegen te gaan.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "WebPage", "speakable": { "@type": "SpeakableSpecification", "cssSelector": ["speakable-content"] }, "url": "https://www.loreal-paris.nl/welke-lichtbruine-haarkleuring-past-bij-mij" }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/tips-en-trends", "name": "Tips en Trends" } } , { "@type":"ListItem", "position": 3, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/welke-lichtbruine-haarkleuring-past-bij-mij", "name": "Welke lichtbruine haarkleuring past bij mij" } } ] }