Say No To Skin Imperfections Article

Zeg vaarwel tegen een onzuivere huid!

Puistjes, een vette huid, roodheid, bruine vlekken, mee-eters... Een heerlijk egale huid zonder imperfecties, we weten dat het mogelijk is. Reinigen, zuiveren, hydrateren, onze nieuwe schoonheidsroutine heeft maar één doel: de huid zuiver maken!

TIP
1

Reinig je huid na opstaan

Waarom? Om je huid te reinigen van overtollig talg dat je poriën kan verstoppen, waardoor je huid niet meer kan ademen. Onzuiverheden en dode cellen die de huid aantasten worden verwijderd en de microcirculatie wordt opnieuw opgestart. Gebruik hiervoor micellair water. Dit is erg zacht voor de gevoelige huid en reinigt zonder wrijven, zodat je huid niet verzwakt. Gebruik een of twee keer per week een zuiverend masker om je huid te reinigen, overtollig talg te reguleren, je huidskleur te verhelderen en de textuur te verfijnen.
TIP
2

Reinig je huid voor je gaat slapen

Waarom? Om sporen van make-up te verwijderen zodat je met een schone, heldere huid naar bed gaat. Zo verwijder je ook alle overdag op de huid opgestapelde onzuiverheden, stof en vervuiling, zodat dit je poriën niet blokkeert. Verwijder hiervoor je make-up voorzichtig met een reinigingsmiddel (melk, gel, schuim of micellair water), en let vooral op je ogen. Gebruik een of twee keer per week een gezichtsscrub met microstructuur. Masseer dit zachtjes met cirkelbewegingen de huid in voor een diepe reiniging.
TIP
3

Diep hydrateren

Waarom? Zo vul je rimpels op die worden veroorzaakt door uitdroging en krijg je een egalere, vollere en stralende huid. Zelfs als je last hebt van een huid met overtollig talg moet je deze hydrateren! Hydrateren is dé schoonheidsbehandeling bij uitstek. Je huid heeft voldoende vocht nodig om er mooi en jeugdig uit te zien, en om roodheid en een trekkerig gevoel te voorkomen. Gebruik een vochtinbrengende crème die roodheid en vlekjes verzacht, glans verwijdert en voorkomt dat je huid uitdroogt. Je kunt ook een crème of serum gebruiken met hyaluronzuur voor de ultieme hydratatie.
TIP
4

Focus op probleemgebieden

Waarom? Pak de oorzaak van het probleem aan: de bacteriën die puistjes, roodheid, een glanzende huid en droge plekken veroorzaken. Behandel onzuiverheden met een huidverzorgingsproduct dat problemen gericht per gebied oplost.
TIP
5

Bescherm jezelf tegen de zon

Waarom? Zonlicht is niet zo goed voor je huid. De zon veroorzaakt pigmentvlekken, overtollig talg, huidveroudering en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels. Bescherm jezelf dus altijd tegen de zon: in de zomer én winter, aan zee, in de bergen en in de stad ... zelfs als het bewolkt is. Gebruik hiervoor een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 voor directe blootstelling aan zonlicht. En vergeet niet om elke dag een vochtinbrengende crème te gebruiken die beschermt tegen uv-stralen.