Je haar platinablond verven: zo doe je dat!

Platinablond is de lichtste blonde kleur die er is. De termen platinumblond, platinablond en witblond worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen meestal hetzelfde: lichter dan lichtblond haar. Deze haarkleur is hartstikke populair en wij begrijpen wel waarom! In dit artikel vertellen we meer over deze kleur en hoe je hem zelf kunt bereiken.

De kenmerken van platinablond haar

Platinablond is een haarkleur die opvalt. Van nature komt deze kleur maar heel zelden voor dus als je kiest om je haar in deze kleur te verven, dan val je op tussen de menigte. Platinumblonde lokken kunnen zowel heel mooi staan bij lichte huidskleuren als donkere huidskleuren en alles daartussenin. Hoe donkerder je huidskleur, hoe groter het contrast is met je haarkleur en hoe meer het platinablond zal opvallen. Deze witblonde kleur schept de illusie licht in je gezicht te brengen. Hierdoor kom je stralend voor de dag.

Zelf aan de slag met platinablonde haarverf

L’Oréal Paris biedt verschillende producten om je die gewilde platinablonde lokken te geven. Welk product geschikt is voor jou, hangt af van twee belangrijke factoren: heb je momenteel natuurlijk, ongekleurd haar of gekleurd haar? En: hoeveel tinten is jouw huidige haarkleur verwijderd van platinablond?

Ongekleurd, blond haar
Met natuurlijk, ongekleurd haar kun je vaak de meeste kanten op en je haar zal goed reageren op de juiste kleurbehandeling. Wanneer je haar nog ongekleurd is, heb je de mogelijkheid om een verheldering te gebruiken om je haar lichter te kleuren. Een verheldering kleurt jouw haar dan maximaal 5 tinten lichter. Of je met een verheldering platinablond bereikt, hangt af van jouw huidige kleurhoogte. Bekijk de kleurhoogtetabel hieronder en bepaal welke kleurhoogte jouw haar momenteel heeft. Is dit bijvoorbeeld 7 middenblond, dan kun je met een verheldering een platinablonde kleur bereiken. Maar zit je op kleurhoogte 3 donkerbruin, dan gaat dat niet lukken. In dit geval zal je een ontkleuring moeten gebruiken om het gewenste resultaat te bereiken. Je leest hier meer over onder het volgende kopje.

Is een verheldering wel wat voor jou? Neem dan eens een kijkje bij Excellence Pure Blonde Verheldering.

Gekleurd haar of donker haar
Wanneer je haar al behandeld is met een kleuring is het niet mogelijk om dit haar met een permanente haarkleuring of een verheldering lichter te kleuren. Probeer je dit wel, dan zul je geen platinablond haar bereiken en is de kans groot dat de haarkleuring niet of niet goed pakt. Heb je ongekleurd haar, maar is je haar donker, dan kun je jouw haar met een permanente haarkleuring of een verheldering slechts tot op zekere hoogte lichter kleuren en zul je geen platinablonde kleur bereiken.

In beide gevallen heb je een ontkleuringsproduct nodig om platinablond haar te bereiken. Gebruik hiervoor Préférence Ultra Platinum Ontkleuring. Dit is een krachtige ontkleuring die het haar tot wel 9 tinten lichter kan kleuren. Zo kun je ook als brunette een platinablonde kleur bereiken. Het kan zijn dat het nodig is om de ontkleuringsbehandeling meerdere malen toe te passen voordat je het gewenste platinablonde kleurresultaat bereikt. De vuistregel is: ieder kwartier dat de ontkleuring in het haar inwerkt, wordt het haar een tint lichter. Dit kan echter verschillen per persoon en is afhankelijk van de kenmerken en kwaliteit van het haar. Overschrijd nooit de maximale inwerktijd die staat aangegeven op de verpakking.

Wanneer jouw haar een stuk donkerder is dan platinumblond, dan is de kans groot dat je met de toepassing van de Préférence Ontkleuring wel de juiste extra lichtblonde kleurhoogte bereikt, maar niet het gewenste eindresultaat. Het is heel normaal dat er oranje of gele nuances in je haar naar voren zijn gekomen. Hier ben je natuurlijk niet naar op zoek. Je lost dit op door na de ontkleuring een kleurend product toe te passen op jouw haar. Ga bijvoorbeeld voor de extra lichtblonde kleur 10.21 van Préférence. De koele kleurnuances die aan deze kleur zijn toegevoegd neutraliseren de ongewenste warme tonen in je haar en zo bereik je als nog zelf een stralende, platinablonde kleur.
06 Kleurenbalk 1170x

Is ontkleuren slecht voor mijn haar?

Je hebt het vast weleens gehoord: ontkleuren is slecht voor je haar. Maar is dit wel waar? Het antwoord is “nee”! Je haar ontkleuren of blonderen is niet slecht als je het maar op de juiste manier doet. Gebruik altijd een kwalitatief goede ontkleuring zoals Préférence Ultra Platinum Ontkleuring. Dit product heeft de juiste verzorging die het haar sterker maakt. Daarnaast is het belangrijk dat je het haar niet onnodig meerdere malen ontkleurt. Heb je al ontkleurde lokken? Pas een nieuwe ontkleuringsbehandeling dan alleen toe op je uitgroei. Tot slot speelt de kwaliteit van het haar op het moment dat de ontkleuring wordt toegepast een belangrijke rol. Is het haar al poreus of erg lang met gespleten haarpunten voordat de ontkleuring wordt toegepast? Dan is het niet verstandig om hier een ontkleuring op toe te passen als je uit bent op gezond uitziend haar.

De juiste verzorging voor platinablond haar

Om mooi platinablond haar te behouden, is het belangrijk om het ook goed te verzorgen. Bij de haarkleuringsproducten van L’Oréal Paris zit altijd een nabehandeling gevoegd. Deze kun je meerdere malen gebruiken. Doe dit eens per week totdat de verzorging op is. Gebruik naast deze verzorging haarproducten die zijn ontwikkeld voor gekleurd haar. Voor platinablond haar adviseren wij Elvive Color Vive Purple. Deze haarverzorging beschermt je haarkleur en is verrijkt met purple pigmenten die de gele gloed die nog weleens in platinablond haar wil verschijnen bestrijden.