Oogcreme Aanbrengen Artikel Header Eye Cream

Zo breng je oogcrème op de juiste manier aan

Oogcrème aanbrengen lijkt zo eenvoudig, maar het is wel een precies werkje. De huid rond onze ogen is teer en gevoelig, wees dus voorzichtig met hoe en wat je smeert. Maar hoe kom je dan van die donkere kringen, wallen en rimpels af? Onze skincare experts leggen uit hoe je je oogcrème op de juiste manier op doet en welke crème het beste geschikt is voor jouw huid.

De juiste plaats om je oogcr�me aan te brengen

De ingrediënten van oogcrèmes zijn precies afgestemd op de huid onder je oog. Deze huid is dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht. Er is een handig trucje om precies te weten waar je je oogcrème moet gebruiken. Onder je ogen voel je de bovenkant van het bot van je jukbeenderen. Vanaf je onderste wimperrand tot aan de rand van het jukbeen is de plek waar de oogcrème voor bedoeld is.

Let op je wimperrand

Je bent geneigd om de oogcrème direct onder je onderste wimpers aan te brengen. Maar je kunt beter wat afstand van je wimpers houden. Als je de oogcrème te dichtbij je wimpers aanbrengt, komt de crème namelijk vanaf je wimpers uiteindelijk in je ogen terecht. En dat zorgt alleen maar voor irritaties.

Gebruik je ringvinger in plaats van je wijsvinger

Breng je je gezichtsverzorging altijd aan met je wijsvingers? Heel goed, want voor je dag- en nachtcrème is dit prima. Maar wist je dat je voor het aanbrengen van je oogcrème beter je ringvinger kunt gebruiken? Deze vinger heeft de zachtste aanraking, daardoor zorgt deze vinger voor de minste druk op je huid. Breng een klein beetje crème aan op je vingertopje en dep het met kloppende bewegingen zachtjes aan op de huid. Werk daarbij van binnen naar buiten.

De juiste hoeveelheid

De huid onder je ogen is maar een klein stukje van je gezicht, dus gebruik vooral niet te veel crème. Royaal smeren omdat de crème extra goed te laten werken is echt niet nodig en heeft een averechts effect. Als je teveel aanbrengt, belandt het al snel in je ogen in plaats van eronder. Maar hoeveel oogcrème is dan de juiste hoeveelheid? Een speldenknopje op je ringvinger is voldoende om onder één oog te gebruiken. Geef de crème na het opdoen een minuutje de tijd om in te trekken en je verder gaat met de rest van je gezichtsverzorging.

De beste oogcr�me ingredi�nten

Binnen het assortiment aan oogcrèmes van L'Oréal Paris zijn er verschillende ingrediënten waar je voor kunt kiezen, afhankelijk van jouw huidbehoefte. Cafeïne en hyaluronzuur: vermindert rimpels rondom de ogen, stimuleert de doorbloeding om donkere kringen te vervagen en wallen te verminderen. Geschikt vanaf 35 jaar. Pro-Retinol A en Fibrelastyl: Pro-Retinol A helpt kraaienpootjes te verminderen en pakt de bron van rimpelvorming aan. Fibrelastyl helpt de veerkracht van de huid verbeteren. Geschikt vanaf 35 jaar. Pioenroos-extract staat bekend om zijn revitaliserende eigenschappen. De formule zorgt ervoor dat de huid haar natuurlijke kleur terugkrijgt. Calcium B5 heeft een versterkende werking en helpt de huid om haar consistentie en stevigheid te hervinden. Deze oogcrème is geschikt voor de rijpe en doffe huid. Zwarte truffel extract en gefermenteerde zwarte thee zorgen voor celvernieuwing en verbeteren de vitaliteit van de huid. Cafeïne draagt bij aan het verminderen van donkere kringen en wallen. Geschikt voor de huid vanaf 50 jaar. Collageen Aminozuur fracties voor een verstevigende werking, die de natuurlijke synthese van huidondersteunende vezels stimuleren. Geschikt voor vrouwen van 50+ en de rijpere huid.