Collagen A Facial Fountain Of Youth Hero

Collageen voor een jongere huid

Samen met hyaluronzuur is collageen een belangrijk element om de huid jong te houden. Wat is de functie van collageen? Hoe helpt het onze huid er jonger uit te zien? Hier lees je er alles over...

TIP
1

Collageen, de bouwsteen van onze huid

Collageen wordt van nature in het lichaam aangetroffen, voornamelijk in de huid, spieren en botten. Het is een essentieel eiwit dat wordt geproduceerd door fibroblasten en maakt ongeveer 5% van ons lichaamsgewicht uit. Het is een alomtegenwoordige stof die vezelig van structuur is en ervoor zorgt dat ons huidweefsel samenhangend en flexibel is, en zich kan vernieuwen. Het werkt als een mechanische veer en 'lichaamslijm' die het gezicht verstevigt en ondersteunt. Net als hyaluronzuur is het een essentiële stof die tevens wordt beïnvloed door het verstrijken van de tijd.
TIP
2

De levenscyclus van collageen

De productie van collageen begint te vertragen vanaf ongeveer ons 25e levensjaar. De achteruitgang is progressief en zodra we de 40 bereiken, speelt glycatie (ofwel versuikering) een steeds belangrijkere rol. De collageenvezels worden stijver en verliezen hun soepelheid. Het resultaat is het verschijnen van rimpels en een slappe huid.
TIP
3

Hoe verhoog ik mijn collageenniveau?

Geconcentreerde crèmes, injecties, voedingssupplementen... Er zijn tal van manieren om het collageengehalte van onze huid te verhogen. Hoe dan ook, het idee is om het verlies van ons natuurlijk geproduceerde collageen aan te vullen en eventuele tekenen van veroudering te vertragen. Door het collageengehalte van je huid te stimuleren, worden gelaatstrekken gladgestreken, rimpels tegengegaan en je huid gehydrateerd, zodat je er jonger uitziet.