The Key To Renewing Your Skin Face Peels Article

Gezichtspeelings: de oplossing voor het vernieuwen van je huid

Huidpeeling belooft veel: een stralende huid, vermindering van donkere vlekken, een gladder, energieker gezicht. Maar wat doet een peeling echt? Kan een gezichtspeeling je huidskleur echt vernieuwen? Lees hier het antwoord, in 3 delen.

TIP
1

Een gezichtspeeling voor een nieuwe huid

Van een simpele stralende stimulans voor je huidskleur tot een echte antiverouderingsbehandeling: gezichtspeeling is bedoeld om een 'nieuwe huid' te onthullen zonder een operatie te hoeven ondergaan. Deze techniek bestaat uit een natuurlijke exfoliëring van de opperhuid en huid door het aanbrengen van een chemische stof (normaal gesproken een zuur), om een beperkte, gecontroleerde vernietiging te veroorzaken van de opperhuid en mogelijk zelfs de bovenste lagen van de huid. Het doel van deze verwijdering is om de vernietigde lagen te regenereren en de productie van elastische en collageenvezels te stimuleren om de huid voller te maken. Het resultaat: een zichtbaar helderder, jonger gezicht.
TIP
2

Een gezichtspeeling om je onzuiverheden te corrigeren

Door beschadigde huidlagen te verwijderen, kunnen huidschilfers verschillende onzuiverheden van de huid behandelen:

- doffe huidskleur/donkere kringen onder de ogen

- vettige huid- littekens van acne- donkere plekken- rimpels en lijntjes- verlies van stevigheid
TIP
3

Een gezichtspeeling voor gerichte werking

Oppervlakkige peelings, of lichte peelings, werken meestal op basis van fruitzuren (zoals glycolzuur) en maken de huid helderder, vernauwen de poriën en verwijderen kleine onzuiverheden van het oppervlak. Middelgrote chemische peelings, uitgevoerd met trichloorazijnzuur (TCA), werken dieper in de huid om donkere vlekken te verwijderen en je eerste rimpels glad te strijken. Dit soort peeling is meer afbrekend, dus een gevoelige huid kan een warm of zelfs branderig gevoel krijgen. Diepe peelings zijn bedoeld om meer uitgesproken rimpels te verminderen en werken in op de collageenproductie diep in de huid om een intense celvernieuwing te garanderen. Voor deze diepe peelings van het gezicht zijn soms een algehele narcose en ziekenhuisopname nodig. Vergeet niet dat huidpeelings agressief zijn voor de huid, dus uv-bescherming en intensieve hydratatie zijn cruciaal.