Kleur grijs haar met highlights met L'Oréal Paris

Zo kleur je grijs haar met highlights

Vroeg of laat krijgt iedereen grijs haar, maar de reis naar een volledig zilverkleurig hoofd verschilt per persoon. Sommige mensen zien een paar witte haren rond hun slapen in hun twintigerjaren, anderen zien die zilveren lokken pas voor het eerst verschijnen in hun veertigerjaren.

Of je grijze haren wil verbergen of laten staan, is natuurlijk helemaal aan jou. Daarbij zijn er een aantal handige manieren waarop je zilveren lokken in je bestaande basiskleur kan mengen zodat ze minder opvallen. Of ze juist wat accentueren met meer glans en dimensie.

Kies voor strategische highlights of balayage, er zijn diverse opties voor het kleuren van grijs haar met flatterende highlights. Dit kun je allemaal thuis doen zonder dat je het haar buiten de deur hoeft te laten verven.

Kun je grijs haar highlighten?

Jazeker, grijs haar kan heel goed worden voorzien van highlights hier en daar. Houd er wel rekening mee dat als je je zilvergrijze lokken een highlight geeft deze mooi horen te mixen met bestaande grijze haren voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Daarom is het de bedoeling dat je een verfproduct om te highlighten niet op alle grijze lokken aanbrengt, maar in plaats daarvan slechts een aantal lokken wat oplicht. Hierdoor valt het mooi weg in je bestaande zilverkleurige haren.

Het voordeel van highlights in grijs haar is dat de look er heel naturel en jeugdig uitziet. Meer nog dan wanneer het haar één kleur grijs bevat – van zichzelf of gekleurd. Het voordeel van highlights is bovendien dat het meer dimensie geeft en het haar dus voller lijkt.

Is het beter om grijs haar te highlighten of te kleuren?

Dat hangt af van persoonlijke voorkeur. Wanneer je helemaal grijs bent en je wil al jouw grijze haren bedekken dan kun je het haar het beste volledig kleuren of laten kleuren in de gewenste tint. Wanneer je een paar grijze haren hebt, maar nog niet een heel grijs hoofd hebt, dan kun je ook kiezen voor een paar highlights op je grijze lokken. Dat kan bijvoorbeeld met een paar tinten blond. Bijvoorbeeld bij blond haar met beginnende grijze haren, waarbij je de grijze haren naadloos verdoezelt met een paar strategische highlights. 

Niet iedereen wil highlights, dus dan kan een semi-permanente of permanente kleuring een optie zijn die een uniform resultaat biedt en zout-peper-kleurige lokken wegwerkt. Ben je daarentegen wel geïnteresseerd in de highlight-techniek? Dan is dit een interessante optie. Je bedekt dan niet volledig je grijze haren, maar doordat de highlights die je zet hiermee zullen mengen, vallen de grijze haren wel minder op. Bijkomend voordeel van highlights is dat deze minder onderhoudsintensief zijn, omdat ook je uitgroei minder snel opvalt. Wie een complete dekking én highlights wenst kan ook voor een dubbel verfproces kiezen. Dan worden eerst de roots gekleurd, waarna er verschillende highlights in het haar worden aangebracht.

Hoe kun je grijs haar blenden met highlights?

Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg technieken voor grijs haar met highlights die flatterend ogen. Het is niet allemaal geschikt voor het volledig wegwerken van alle grijze haren, maar er bestaat een optie voor elke wens. 

- Traditionele highlights voor grijs haar
Klassieke highlights worden hierbij van de roots tot aan het uiteinde van het haar gelijkmatig aangebracht en daarna in folie verpakt om een helder, stralend effect te creëren. Aangezien het bij de roots begint, kun je heel gemakkelijk je roots bij uitgroei bijwerken met een paar lichtere delen. Zo geef je het haar ook meer levendigheid en beweging. Valt je keuze op blonde highlights, zoek dan een koele kleur zoals as of ijsblond. 

L’Oréal Paris biedt zo’n natuurlijke ijsblond met kleuringen Préférence Verheldering 01 Prague en Cool Blonde 9.12 Siberia. Plus een mooie, geraffineerde asblond tint met de permanente kleuring Excellence Pure Blonde 03 Asblond. Deze tinten benaderen de kleurtoon in natuurlijke zilverkleurige, witte en grijze haarlokken. Net zoals highlights, kun je trouwens voor extra verdieping van je zilverkleurige haar ook kiezen voor lowlights. 

- Balayage voor grijs haar
Het is niet zo dat een balayage enkel en alleen vanaf het midden van het haar en door de uiteinden kan worden aangebracht. Sterker nog, een paar balayage-stroken vanaf de roots geeft een frisse gloed aan je haar. Probeer wat lichtere delen door je scheiding en bij de slapen aan te brengen. Dit is de ultieme truc voor mensen met weinig grijs haar die een lichte blend voor ogen hebben. 

- Babylights voor grijs haar
Heel, heel fijne highlights worden ook wel babylights genoemd. Dit is handig voor mensen met slechts een paar fijne grijze haren. Ze zijn net verfijnd genoeg om bijna onzichtbare, zilverkleurige haarlokken te maskeren.
Kleuren van Preference, Excellence en Excellence