04 Luma Met Bril 2000x900px

Haar kleuren mislukt: de kleur pakt niet

Nadat je je haar hebt gekleurd, blijkt dat je haar de kleuring niet heeft ‘gepakt’. Dit komt vaker voor. Je kleurt je haren exact volgens het stappenplan. Je brengt genoeg kleuring aan, houd je keurig aan de tijd om het product in te laten werken, maar na het uitspoelen en drogen blijkt dat de haarkleuring toch niet of nauwelijks zichtbaar is. Wat nu?

De oorzaak van haarkleuring die niet pakt op je haar

In dit geval is je haar helaas resistent voor de gekozen haarkleur. Dat kan op twee manieren:

Je hebt grijs haar

Als je ouder wordt, maakt je haar steeds minder pigment aan en wordt het kleurloos. Grijs haar is van zichzelf wat droger en weerbarstiger waardoor het kan zijn dat je grijze haar minder goed kleurt. Kies daarom altijd voor een haarkleuringsproduct dat goed past bij jouw haar. In het begin zal bij grijs haar wellicht een semi-permanente haarkleuring, zoals de Casting Crème Gloss, voldoende zijn. Dit is een haarkleuring voor een mooi en stralend kleurresultaat tot 28 wasbeurten. Maar wanneer je haar grijzer wordt, vraagt dat om een andere aanpak. Kies in zo’n geval liever voor een permanente kleuring waarbij de focus op 100% grijsdekking ligt. Excellence Crème van L’Oréal Paris biedt deze 100% grijsdekking. De kleuring geeft het haar daarnaast intense verzorging en biedt een rijke, levendige kleur. Een alternatief is Préférence . Deze haarkleuring biedt tot 100% grijsdekking. De kleuring wordt geadviseerd als je het niet erg vindt dat je hier en daar nog een grijze haar ziet. De formule is wat dunner dan die van Excellence Crème en houdt rekening met de natuurlijke nuances van jouw haar. Hierdoor bereik je een stralend kleurresultaat vol reflecties. Age Perfect is speciaal ontwikkeld voor ouder wordend, grijs haar. De formule bevat extra verzorgende bestanddelen waar ouder wordend haar vaak behoefte aan heeft. De grijsdekking is optimaal, maar wel zo dat het kleurresultaat natuurlijk oogt. Vind hier jouw perfecte haarkleuring tegen grijs haar.
Range Shot Haarkleuring 1170x

Je haar is al eerder gekleurd

Wanneer je je haar eerder gekleurd hebt en je wilt je haar lichter kleuren, dan is het niet mogelijk om er een lichtere kleur overheen aan te brengen. Probeer je dit toch, dan zit de kans er dik in dat je ervaart dat de kleur niet pakt. Om toch het gewenste kleurresultaat te bereiken zul je het haar eerst moeten ontkleuren met een ontkleuringsproduct en daarna moeten herkleuren. Het ontkleuren kun je doen met Préférence Ultra Platinum Ontkleuring of met Colorista Blond Bleach van L’Oréal Paris. Wanneer je haar gekleurd is met hennapoeder, dan zullen onze haarkleuringen je haar niet kleuren. Alleen je natuurlijke haar zal dan gekleurd worden.

De oplossing als het haarkleuren niet is gelukt

In het geval van grijs haar kan je zoals gezegd dus het beste kiezen voor Excellence Crème. Een extra tip: een natuurtint heeft een betere grijsdekking dan een haarkleur met nuance. Een natuurtint herken je aan de enkele cijfers op de verpakking, dus 8.0, 9.0, 1.0 enzovoorts. Is je haar gekleurd met henna? Dan kun je het beste even geduld hebben totdat de hennapoeder uit je haar is gegroeid.

Welke haarkleur past bij mij?

Op zoek naar een nieuwe haarkleur maar weet je nog niet goed welke kleur je moet kiezen? Dat is heel normaal. Het kiezen van een nieuwe haarkleur is niet eenvoudig en best spannend. L’Oréal Paris schiet te hulp! Met virtual try-on probeer je eenvoudig verschillende haarkleuren uit. Gebruik je camera of upload een foto en bewonder jouw nieuwe look.

VIRTUEEL TESTEN