Haarverf zonder ammoniak

Als het gaat om het kleuren van je haar, heb je veel opties - en dan hebben we het niet alleen over kleuren. Naast het beslissen of je blond of brunette wilt zijn - of een andere kleur - zijn er ook veel verschillende soorten formules waaruit je kunt kiezen. Ze hebben elk hun sterke punten. Een optie die je misschien wilt overwegen, is haarverf zonder ammoniak. In dit artikel vertellen we je er meer over. Veel mensen geloven dat deze look alleen kan worden bereikt in de kapsalon, maar thuis je eigen blonde balayage maken is eenvoudiger dan het lijkt. In dit artikel leggen we uit wat deze techniek inhoudt en ontdek je hoe je in een paar simpele stappen thuis het gewenste effect bereikt.

Waarom zou je kiezen voor een haarverf zonder ammoniak?

Allereerst is het handig om te begrijpen wat ammoniak precies is. In permanente haarverf zit ammonium hydroxide (ammonia). Als je ooit hebt gemerkt dat je haarverf sterk rook, kwam dat waarschijnlijk door de ammoniak in de formule.

Ammoniak wordt gebruikt om de haarschubben te openen. Hierdoor kan de kleurstof de haarschacht diep binnendringen. Waterstofperoxide breekt vervolgens de eigen haarpigmenten af. Kleurstof-moleculen van haarverf gaan door de geopende schubben het haar in en vormen samen met waterstofperoxide de gewenste kleur. Na de behandeling sluiten de haarschubben zich en zitten de kleurpigmenten in het haar. Dit zorgt voor een permanente kleur, in tegenstelling tot een semi-permanente haarkleuring die sneller vervaagt.

Meer dan tien jaar geleden bracht L'Oréal haar eerste innovatieve, ammoniakvrije haarverf uit. Dankzij baanbrekende technologie lukte het om ammoniak succesvol te vervangen door andere ingrediënten.

Wat zijn de voordelen van een ammoniakvrije haarkleuring?

Niet iedereen vindt de typische geur van ammoniak prettig ruiken. Ben je op zoek naar een aangename geurervaring tijdens het kleuren, dan is het slim om te kiezen voor een haarkleuring zonder ammoniak.

Ook kan het voorkomen dat je gevoelig bent voor ammoniak. Ieder mens is uniek en ieder lichaam reageert anders. Wanneer je gevoelig reageert op haarkleuring, kan dit veroorzaakt worden door de ammoniak, maar het kan ook een ander ingrediënt zijn. Mocht je twijfelen of je allergisch bent of hier vragen over hebben, raadpleeg dan altijd een arts of dermatoloog. Ben je gevoelig voor ammoniak, dan is het natuurlijk fijn wanneer je een haarkleuring kunt kiezen dat dit ingrediënt niet bevat.

Ammoniak is een lichaamseigen stof. Het komt vrij tijdens de spijsvertering en wordt vervolgens door de lever afgebroken. Dat ammoniak van nature in het lichaam voorkomt, is wellicht geruststellend, maar betekent niet dat het in hogere concentraties niet gevaarlijk kan zijn. Wanneer het aankomt op de haarkleurproducten van L’Oréal kunnen we je geruststellen. Alle haarkleurproducten van L’Oréal Paris met én zonder ammoniak zijn veilig voor gebruik. Voordat een cosmeticaproduct in Nederland en de rest van Europa mag worden verkocht, wordt het product door een gekwalificeerde veiligheidsbeoordelaar volgens strikte regels beoordeeld op veiligheid. Deze beoordeling waarborgt de veiligheid van het product en de veiligheid van de afzonderlijke ingrediënten in de concentratie die gebruikt is in het product.
Modellen-Universal-Nudes-Afbeelding

Excellence Crème Universal Nudes

Ben je op zoek naar een permanente haarverf zonder ammoniak die voor een natuurlijk resultaat zorgt?

Excellence Crème Universal Nudes een extra zachte formule zonder ammoniak. Een van de belangrijkste punten van kritiek op haarkleurmiddelen op basis van ammoniak is de sterke ammoniakgeur die sommige producten kunnen afgeven. De Excellence Crème Universal Nudes haarverf bevat geen ammoniak en heeft dus niet die sterke geur. De heerlijke geur zorgt ervoor dat de haarkleuring ruikt als een luxe verwennerij.
De Universal Nudes geeft een permanente kleur en biedt tot 100% grijsdekking. Dit betekent dat het een ideale oplossing is voor het bedekken van ongewenste witte of grijze haren. De unieke drievoudige verzorgingsformule beschermt en verzorgt je haren , hoofdhuid en kleur.
Het assortiment bestaat uit een scala aan kleuren. Dankzij de revolutionaire, universeel passende kleurnuance staan deze kleuren bij elke huidtint.

* Lees voor het gebruik altijd de meegeleverde instructies. We adviseren je om altijd een allergiewaarschuwingstest te doen voordat je gaat kleuren om te controleren op gevoeligheid, of je nu een haarverf met of zonder ammoniak gebruikt.