Wat zijn de mooiste haarkleuren voor de herfst?

De herfst is het moment om jezelf weer eens opnieuw uit te vinden. Ga je voor een heel nieuwe haarkleur, of gewoon net iets meer diepte of glans? Zoals je zou verwachten voor deze tijd van het jaar, is de focus verlegd naar diepe, stemmige kleuren die het weer om je heen weerspiegelen. Tegelijkertijd zijn er ook opties voor verlichting met lichtgevende highlights en warme tinten. Ongeacht welke kleur je kiest, dit zijn allemaal kleuringen die gemakkelijk te bereiken en onderhouden zijn.

Rijk rood

De herfst is toch wel het seizoen voor een rode haarkleuring. Met zoveel karmozijnrood, koper, amber en kastanjebruin in de vallende bladeren voel je je wellicht geïnspireerd. Kijk de kunst af van de natuur en volg je instinct in de keuze van de toondiepte rood. Strawberry blonde, lichtblond met een rood ondertoon, is ideaal voor de zomer, een diepere kleur past goed bij de winter. Diep en glanzend zoals Vivids 5.664 Cherry Red Notting Hill. Iets subtieler: voeg een op rood gebaseerde tint toe met een koperkleur zoals Casting Crème Gloss in 454 Brownie – Mahonie Koperbruin.

Kersenchocolade

Er ligt meestal veel nadruk op herfstige warmte in het najaar, en daarom zijn er veel mogelijkheden om wat goud en rood door je kleur te mixen zonder dat je helemaal verwijderd raakt van je brunette-lokken. Een speelse haarkleur-twist is kersen-chocoladebruin. Wil je liever niet een heel nieuwe kleur dit najaar dan kun je ook kiezen voor wat strategische highlights. Experimenteer met warm karamel of kastanjebruine highlights zoals Casting Crème Gloss in 4102 Cool Chestnut - Parelmoer Kastanjebruin die extra opvallen met laagjes in het haar.

Nutellachocolade

Denk aan leer, kasjmier, wol, fluweel, denim. Wat hebben deze materialen gemeen? Ze zijn prachtig rijk, en ze zijn ideaal voor het najaar. Najaarsbeauty mag ook mooi warm, rijk en net wat luxer zijn dan de luchtige looks van de zomer. Je kunt niet de mist ingaan met donkere chocolade en karamel, met warme tonen in elke lok. Ga voor 323 Hot Chocolate - Donker Parelmoer Goudbruin.

Champagneblond

In plaats van donkerder kun je natuurlijk ook warmer gaan – zeker als je last hebt van de beruchte winterdip en je wel wat ‘licht’ in je leven kunt gebruiken. Kies als blondine dit najaar voor het toevoegen van gouden tinten en veel dimensie. Fris het overgebleven zomerblond van afgelopen seizoen op met warmte, lowlights en veel glans. Oplichtende glanseffecten geven blondines hun allure. Een sprankelend champagneblond – dat je bereikt door een helderder blond te verdiepen met een sprankelende champagnekleurige glans – is minder helder zonder in te boeten aan kleur. Probeer Excellence Crème 8.1 Licht Asblond.

Helder blond

Bij herfst- en winterhaar denk je meestal aan een paar tinten donkerder. Hoe blonder, hoe beter, is weliswaar ook een optie voor de winter. Afgelopen zomer was minder helder blond en donkerdere roots een trend. Maar voor de herfst en winter kun je gerust weer lichter met bijvoorbeeld 9.1 Oslo - Zeer Licht Asblond.

Goudkleurige gloss

Voor een nieuwe look kunnen kleine veranderingen al een groot verschil maken. Een gloss, die de toon van je haar meer laat stralen, of een vleugje warmte kan zo’n rijke look versterken, zonder te veel werk of al te hoge kosten. Eenvoudige opties variëren van lowlights tot roots die iets meer diepte geven. Een net wat diepere glans is een gemakkelijke thuisoptie. Kies dan bijvoorbeeld voor een gloss met een gouden basis. Door het toevoegen van gouden tinten zal het haar er gezonder en glanzender uitzien. Neem bijvoorbeeld de Casting Crème Gloss in Honey Crumble, midden goud koperblond, of 535 Chocolate, licht goud mahoniebruin. Nog een prachtig sprekende kleurschakering: koper. Probeer bijvoorbeeld Classic 7.4 Mango Koper (werkelijk een stralende rood-kopertint) of Crème 7.43 Koper Goudblond, een lichtblond met kopernuances.

Klassieke highlights

Voor een meer langere termijn haarkleuring gaat er niets boven de dimensie en beweging die een aantal complementaire highlights en lowlights kunnen bieden. De klassieke high- en lowlights zijn een eenvoudige manier om een verandering aan te brengen of met toon te spelen zonder veel moeite of een grote investering van tijd of geld. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijk ogende blonde balayage-highlights met subtiel kleurverloop vanaf de haaraanzet.