Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Welke soorten haarkleuringen zijn er?

Welke soorten haarkleuringen zijn er?

Sta je op het punt je haar een andere kleur te geven? Dan is het goed om te weten welke soorten haarkleuringen er zijn. Kies voor een tijdelijke kleur of eentje die langer blijft zitten. Wil je een drastische of een subtiele verandering? We vertellen je hier alles over uitwasbare, semi-permanente en permanente haarkleuringen.Waar let je op tijdens het kiezen van een haarkleuring?

Welk product het best bij je past is afhankelijk van het eindresultaat en de houdbaarheid die je wilt bereiken. De keuze van een haarkleuring kan dus onder andere gebaseerd worden op hoe lang een kleuringstype houdt. Een uitwasbare kleuring blijft het minst lang zitten en is er na enkele wasbeurten weer helemaal uit. Een semi-permanente haarkleuring houdt tot 28 wasbeurten en een permanente haarkleuring moet uitgroeien dus blijft in het haar zitten. Voor alle kleuringen geldt dat de kleur langzaam vervaagt, bepaald door het aantal wasbeurten.


Hoe verzorg ik mijn gekleurde haar?

Om de kleur langer mooi te houden kan je het haar het beste verzorgen met de haarproducten van de Elvive Color vive of de Botanicals Geranium. De Elvive Color Vive en Botanicals Geranium lijnen zijn samengesteld uit verzorgende producten speciaal ontwikkeld voor gekleurd haar. Tijdens de wassing worden de kleurdeeltjes gerespecteerd, zodat deze langer in het haar blijven en je langer plezier geeft van de kleuring.


De uitwasbare kleuring

Wil je een tijdelijke haarmetamorfose? Dan zijn er verschillende opties in zowel de gangbare kleuren als opvallende kleuren. Onze uitwasbare kleuringen zijn Colorista kleurspray en Hair Makeup. Deze kleuren geven je lokken gemakkelijk een nieuw kleurtje en je wast het er na 1x weer uit.

Een andere direct uit te wassen kleuring is Magic Retouch haarkleurspray. Deze spray laat je uitgroei verdwijnen. Kies de kleur die bij jouw haar past en binnen enkele seconden heeft jouw haar z’n oorspronkelijke kleur weer terug. Met deze spray camoufleer je je uitgroei en het voordeel is dat de spray met één wasbeurt ook weer uit je haar te wassen is.


Wat is een semi-permanente haarkleuring en hoe lang blijft het zitten?

Een semi-permanente haarkleuring vervaagt na een aantal wasbeurten en bestaat in gangbare kleuren, maar ook in opvallende vorm. Een goede reden voor het kiezen van een semi-permanente haarkleuring is omdat je voor het eerst je haar gaat kleuren. Een semi-permanente kleuring van L’Oréal Paris, zoals Colorista Wash Out, houdt 1 tot 3 weken, afhankelijk van de gekozen kleur en blijft een aantal wasbeurten zitten.

Een semi-permanente haarkleuring van L’Oréal Paris is Casting Crème Gloss en houdt tot 28 wasbeurten. Daarna zal de kleur langzaam vervagen. Net als de Colorista Washout is de Casting Crème Gloss een prima kleuring om te experimenteren met kleuren. Sommige vrouwen of mannen gebruiken een semi-permanente kleuring in een kleur die dicht bij hun eigen natuurlijke haarkleur ligt. Dit is een goede keuze waarbij jij jouw haar net die extra nuance of glans geeft die jij zoekt. Semi-permanente haarkleuring wordt ook wel aangeduid als toon-op-toon-kleuring. Onze Casting Crème Gloss is een semi-permanente crèmekleuring voor een subtiele kleurverandering en bevat geen ammoniak. Hierdoor heeft de crèmekleuring niet de typische geur die vaak als onaangenaam wordt ervaren. Casting Crème Gloss kleurt het haar op een natuurlijke manier en laat het mooi glanzen. Na de kleuring voedt de bijgeleverde conditioner verrijkt met natuurlijke ingrediënten het haar. Deze verzorging maakt het haar sterker en geeft het een langdurige glans.


Wat is een permanente haarkleuring?

Als laatste is er de permanente haarkleuring. Met een permanente haarkleuring – de naam zegt het al – geef jij jouw haar blijvend een andere kleur. De kleur is lang zichtbaar en zal moeten uitgroeien. Met een permanente kleuring is bijna alles mogelijk: van een subtiele kleurverandering tot een totale metamorfose.

Zo kun je met een permanente haarkleuring je natuurlijke haar ook lichter maken en het is zeer geschikt voor grijs haar. Heb je besloten om je haar te kleuren met een permanente haarkleuring? Lees je goed in zodat je een haarkleuring kiest die past bij jouw haar. Dit artikel helpt je verder.


Hoe werk jij je uitgroei bij?

Het haar groeit gemiddeld 1 à 1,5 centimeter per maand, waardoor een uitgroei na ongeveer 4 tot 6 weken zichtbaar is. Wanneer je een permanente haarkleuring gebruikt raden wij aan om het haar opnieuw te kleuren om de 4 à 6 weken. Hierdoor blijft de kleur intens, krachtig en levendig en ontstaat er geen duidelijk zichtbare uitgroei. De vervaagde lengten en punten van het haar worden weer opgefrist en je hebt weer een mooi eindresultaat.


Lees ook:

Tips als je zelf je haar gaat kleuren
Welke haarkleur past het best bij mij?
Rood haar: de beste haarkleuring en verzorging

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie