Alles wat je wil weten over je haar goudbruin kleuren

Zin om je haar op te frissen zonder een drastische haartransformatie? Een flatterende look is goudbruin haar. Deze haarkleur vindt het midden tussen donkerblond en lichtbruin haar met een warme uitstraling. Binnen goudbruin vind je ook verschillende variaties. In plaats van je haar in één kleur goudbruin te verven, kun je jouw bestaande haarkleur ook wat meer leven en dimensie geven met goudbruine highlights. Het voordeel van een goudbruine haarverf is bovendien dat het doorgaans maar weinig onderhoud vereist.

Wat is goudbruin haar?

Alles wat blinkt is goud, en dan in de vorm van een brunette haarkleur. Goudbruin haar bestaat uit een natuurlijke ogende, bruine basis met goudblonde lokken. Die goudblonde lokken zijn daar als het ware doorheen geweven voor een lichtere, warme, heldere gloed die je doet stralen. Het biedt het ideale compromis tussen het oplichten van donkerbruin haar of het verzachten van een lichter blonde basis. Kies voor zacht en subtiel met verschillende glanzende, blonde babylights (heel verfijnde highlights) of kies voor een gedurfde balayage. Speel gerust met verschillende looks.

Voor wie is goudbruin haar geschikt?

In principe voor iedereen. Een goudbruine haarkleur is een medium bruine tint die grenst aan zowel blond als bruin. Het geeft je die rijke, warme bruine basis met de glans en helderheid van goudblond. Als je niet kunt beslissen of je brunette of blond wilt gaan, is dit dus een goede middenweg. Het beste van twee werelden vind je in een goudbruine haarkleuring.

Hoe houd je goudbruin haar mooi?

De beste tips om goudbruin haar stralend te houden, ongeacht het seizoen:

- In warme zomermaanden en zeer droge wintermaanden heeft je goudbruine haar misschien iets meer onderhoud nodig, en dat komt door extreme temperaturen die vocht uit het haar trekken. Hierbij kan een hittebeschermer helpen.

- Voor extra glans in je goudbruine lokken kun je extra olie aanbrengen op de puntjes van het haar of een glanzende haarlak. Dit accentueert de goudgetinte lichtreflecties en geeft het haar een gezonde uitstraling.

- Voor het behouden van een rijke goudbruine kleur is het handig om een shampoo en conditioner voor gekleurd haar te gebruiken. Dit zorgt er letterlijk voor dat de kleur langer behouden blijft. Hiernaast is het trouwens ook handig om niet te veel in de zon te gaan zitten met je geverfde haar (draag een hoedje of UV-beschermende haarspray) want dit kan de kleur beïnvloeden.

Waarop letten als je van blond naar bruin gaat?

Goudbruin haar is wel de beste kleur bruin als je voor een brunette-look wil gaan en van nature blond bent. Dat komt omdat goudbruin haar blond haar in feite benadert. De overgang is dus niet al te groot. Je kunt gerust voor een lichte tot medium goudbruine haarkleuring kiezen.

Welke goudbruine kleur kiezen?

Er zijn veel verschillende opties binnen het goudbruine haarkleurverfspectrum – waarbij je ook voor zowel een heel hoofd goudbruin of een paar accenten kunt kiezen. Wellicht vind je hieronder een geschikte stijl. 

- Licht goudbruin 
Een licht goudbruin, neigend naar donkerblond, is een universeel flatterende kleuring die je bij L'Oréal Paris vindt in 5.3 Virginia Licht Goudbruin

- Midden goudbruin
Een klassieke goudbruine kleur in een medium toon vind je in L’Oréal Paris’ Excellence Crème 4.3 Midden Goudbruin

- Diep goudbruin
L’Oréal Paris Hot Chocolate is een heel rijke, diepe goudbruin die iets matter van toon is en met een hint parelmoer die de huid mooi oplicht. 

- Honingkleurig
Denk je vloeibaar goud dan denk je wellicht ook aan warme honingtinten. L’Oréal Paris Honingbruin is een mooi stralend goudbruine haarkleuring. 
 
- Chocoladekleurig
Bij goudbruin denk je misschien ook aan chocoladebruin, en L’Oréal Paris Chocolate Licht Goud Mahoniebruin valt binnen die kleurtint met eveneens een goudkleurige gloed. 

- Beige goudbruin
Deze rijke goudgetinte kleur zoals de haarkleuring L’Oreal Paris Iced Truffle Licht Beige Bruin biedt een perfecte mix van warme en koele tinten die bij bijna elk huidtype past. De warme tinten in combinatie met de koele bronde (blond-bruine) kleurnuances maken het een heel draagbare keuze die vrijwel iedereen flatteert. Hoewel deze kleur het allermooiste staat op een olijfkleurige huid met groene of amberkleurige ogen.
Kleuren van Preference, Excellence en Excellence