Veelgestelde vragen

Ben jij op zoek naar meer informatie of advies over onze producten?
Om jou te helpen zo snel mogelijk het antwoord op je vraag te vinden, hebben wij hieronder de meest gestelde vragen voor je samengevat en beantwoord. Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen of heb je aanvullende vragen of opmerkingen, dan kun je direct contact met ons opnemen.
Waar kan ik meer veelgestelde vragen vinden over Colorista?
We hebben een aparte pagina met veelgestelde vragen over Colorista gecreëerd. Klik hier om deze pagina te bezoeken.
Is het kleuren van je haar veilig?
Haarkleuringen zijn grondig onderzocht en hun veiligheid is herhaaldelijk bevestigd door onafhankelijke wetenschappers en regelgevende instanties. Consumenten kunnen onze haarkleuringen in alle vertrouwen gebruiken zolang de gebruiksinstructies juist in acht worden genomen.
Komen allergieën voor haarkleuringsproducten vaak voor?
Nee, reacties op haarkleuringen zijn heel zeldzaam. Deze reacties kunnen ontstaan bij een klein aantal mensen, in het bijzonder als deze een tijdelijke tatoeage hebben gehad, zoals een “black henna” tattoo.
Kunnen allergische reacties op haarkleuringsproducten voorkomen worden en zo ja, hoe?
Allergische reacties op de huid bij haarkleuringen kunnen tijdig worden gesignaleerd en daarmee worden voorkomen. Eventuele reacties kunnen worden aangetoond door 48 uur voor het gebruik van het product een allergiewaarschuwingstest op de huid te doen. Daarom geven we belangrijke informatie hieromtrent duidelijk weer op de verpakkingen van al onze producten.
Kun je meteen met de haarkleuringsbehandeling beginnen als je een haarkleuring hebt gekocht?
Nee. Het middel kan een allergische reactie veroorzaken, die in enkele zeldzame gevallen ernstig kan zijn. Het is daarom noodzakelijk een gevoeligheidstest te doen 48 uur vóór iedere kleurbehandeling. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing.
Kun je je haar kleuren als je zwanger bent?
Je kunt gewoon je haar kleuren, doe alleen wel een gevoeligheidstest 48 uur van tevoren. Hoewel het maar zelden voorkomt, kan een overgevoeligheidsreactie optreden na het gebruik van haarkleuringen. Met een gevoeligheidstest, uitgevoerd 48 uur vóór de kleurbehandeling, kunnen eventuele reacties op het product worden ontdekt. Verder is het advies om te kleuren in een goed geventileerde ruimte.
Kan haarkleuring haaruitval veroorzaken?
Absoluut niet. Haaruitval hangt samen met functieverstoringen in het lichaam (hormoonschommelingen, voedingstekorten, overmatige vermoeidheid, medicijngebruik) en betreft de haarwortel die in de hoofdhuid zit. Een haarkleuring werkt alleen op het zichtbare deel van het haar, dat wil zeggen de haarvezel.
Hoe voorkom je vlekken op de huid tijdens het aanbrengen van een haarkleuringsproduct?
Gebruik de bijgevoegde handschoenen in de productverpakking. Als er kleuringsproduct op je huid is gekomen, dep deze dan weg met behulp van een nat uitgeknepen watje. Breng voordat je het haar gaat kleuren eerst wat vaseline aan op de randjes langs je haargrens. Dit voorkomt dat er kleur op je gezicht blijft zitten.
Wat moet ik doen als er kleuringsproduct in mijn ogen is gekomen?
Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen.
Waar moet ik rekening mee houden als ik een bril draag en mijn haar wil kleuren?
Haarkleuringsproducten kunnen de pootjes van de bril verkleuren. Bescherm de pootjes eenvoudig met een laagje huishoudfolie. Als je dat niet in de buurt hebt, is plakband ook een optie, of je kunt ze insmeren met olie of een ander vet product waar de kleuring niet doorheen kan. Uiteraard kun je het beste een oude bril gebruiken waarbij het niet uitmaakt als hier vlekken op komen.
Ik heb mijn haar met henna gekleurd. Kan ik nu een andere soort haarkleuring gebruiken?
Het wordt afgeraden om een haarkleuring te gebruiken op haar gekleurd met Henna poeder, of een progressieve haarkleuring. Haar behandelt met Henna poeder sluit het haar af. De haarkleuring kan hierdoor niet of maar plaatselijk zijn werk doen en zal dus geen egaal of helemaal geen verandering van kleur laten zien. Zodra de Henna poeder haarkleuring is uitgegroeid of de progressieve haarkleuring uit het haar is verdwenen kan het haar weer gekleurd worden.
Kun je meerdere haarkleuringsproducten mengen?
Het mengen van meerdere haarkleuringsproducten raden wij af. Het is onverstandig om te experimenteren door meerdere kleuren te mengen om te proberen je persoonlijke kleur te creëren. Het resultaat kan tegenvallen. Bepaalde combinaties kunnen elkaar neutraliseren of voor een verkeerde kleurnuance zorgen.
Hoe bepaal ik hoeveel pakjes haarkleur ik nodig heb?
De hoeveelheid haarkleuring in de verpakking is voldoende om middellang haar te kunnen kleuren. Wanneer je lang en/of dik haar hebt, zou je eventueel twee doosjes haarkleuring kunnen kopen. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt.
Moet je eerst je haar wassen voordat je het gaat kleuren?
Nee. De permanente en de semi-permanente haarkleuringen worden altijd aangebracht vóór het wassen. Talg speelt namelijk een beschermende rol op de hoofdhuid en de haarvezel.
Moet je de inwerktijd van haarkleuringsproducten altijd aanhouden?
Ja. De inwerktijd mag nooit langer of korter zijn dan aangegeven wordt in de gebruiksaanwijzing. De inwerktijd verkorten of verlengen kan invloed hebben op het beloofde eindresultaat.
Waarom heeft mijn haar na het kleuren niet dezelfde kleur als op de verpakking?
Dit heeft te maken met de kleur die je haar heeft vóór het kleuren. Het eindresultaat van een kleuring is altijd afhankelijk van de ondergrond waar de kleuring overheen wordt gezet. Kijk daarom altijd op de verpakking welke kleur je kunt verwachten.
Hoe zie ik voor welke ondergronden de kleuring geadviseerd wordt?
Dit kun je terugvinden achter op de haarkleurverpakkingen.
Let op! Bij “voor” en “na” de toepassing wordt uitgegaan van de natuurlijke haarkleur
Hoe kan het dat het haar de kleur van het kleuringsproduct niet opneemt?
Na het kleuren, blijkt dat je haar de kleur niet heeft opgenomen. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Het haar is resistent aan het chemische product. Als je haar grijs en poreus is, kan het zijn dat het minder vocht absorbeert waardoor de kleuring minder goed kan binnendringen in de haarschacht. Als je haar reeds gekleurd is (vooral met producten zoals henna) of als je andere glansbehandelingen toegepast hebt (zoals glansverhogers), dan is het mogelijk dat om de haren een laagje is gecreëerd dat het haar afsluit tegen indringing van een ander chemisch product.
Na het kleuren van het haar is het resultaat vlekkerig. Hoe kan dit worden verholpen?
Nadat je het haar hebt gekleurd en het haar droog is, blijkt dat de haarkleur niet overal goed heeft gepakt: het resultaat is vlekkerig. Kleur het haar nog een keer en zorg dat je het kleuringsmiddel evenredig verdeelt over het haar. Zorg er ook voor dat je genoeg haarkleuring hebt. Als je veel haar hebt is het soms nodig om twee verpakkingen te gebruiken.
Na het kleuren heeft mijn haar een groene/grauwe gloed gekregen. Hoe komt dit en wat moet ik nu doen?
Je krijgt de groene/grauwe gloed ook uit je haar door het intensief te wassen. Dat doe je als volgt:
• Breng een milde, iedere dag shampoo (niet voor gekleurd haar) zeer dik aan op droog haar;
• Dek het geheel af met plasticfolie of een douchemuts en laat het 15 minuten inwerken;
• Voeg water toe zodat de shampoo gaat schuimen en spoel deze goed uit;
• Breng vervolgens een verzorgende crèmespoeling aan op handdoek droog haar en laat deze tevens 15 minuten met plasticfolie inwerken.
Hoe kan ik voorkomen dat mijn haarkleur vaal wordt?
Om de glans van een kleuring te behouden, dient gebruik gemaakt te worden van speciale haarverzorging voor gekleurd haar. Deze zorgen ervoor dat invloeden van buitenaf, zoals zon, wind en licht, worden weerhouden. Om de glans van je kleur te behouden, kun je het beste de verzorgingsproducten van Elvive Color Vive gebruiken, die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar.
Hoe kan het dat de haarkleuring niet voor 100% alle grijze haren dekt.
Dit kan gebeuren als je een te lichte kleur gebruikt, een kleuring met een as nuance of als je de kleuring niet overal evenredig hebt aangebracht. De oplossing is om het haar nog een keer te kleuren met een kleur die een natuurlijke nuance heeft. Om grijze haren te dekken raden we je aan om Excellence te gebruiken. Lees meer over L’Oreál Paris’ haarkleuringen die geschikt zijn voor het kleuren van grijs haar.
Waarom moet ik mijn huid reinigen?
Het dagelijks reinigen van je gezicht helpt onzuiverheden te voorkomen. Ook als je geen make-up op je gezicht hebt, is het belangrijk om je gezicht te reinigen. Door je gezicht te reinigen, verwijder je naast dode huidcellen namelijk ook stoffen van buitenaf op je gezicht, zoals uitlaatgassen. Daarnaast worden de werkzame stoffen van huidverzorgingsproducten beter opgenomen door een gereinigde huid.
Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?
We bevelen aan om de huid zowel 's ochtends als 's avonds te reinigen. Ontdek de verschillende stappen in een perfecte reinigingsroutine.
Waarom helpt een gezichtscrème bij het verzorgen van mijn huid?
De verzorgende producten van L'Oréal Paris zijn speciaal ontwikkeld om de huid te versterken en te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Deze helpen ervoor te zorgen dat je huid er gezond uit blijft zien. Ontdek welke producten bij jouw huidbehoeften passen.
Vanaf welke leeftijd moet ik anti-rimpel gezichtscrème gebruiken?
Van jongs af aan is het belangrijk om je huid te hydrateren. Elke huid is echter anders en heeft daarom op een ander moment behoefte aan anti-verouderingsgezichtscrème. Hierbij zegt de huidleeftijd meer dan de daadwerkelijke leeftijd. De huidleeftijd wordt voor 20% genetisch bepaald en voor 80% door externe factoren. Roken, UV-schade en voeding zijn voorbeelden van zulke externe factoren die de huidleeftijd beïnvloeden. Bij een huidleeftijd vanaf 25 jaar beginnen de meeste vrouwen met anti-aging en vanaf een huidleeftijd van rond de 55 met een dagcrème speciaal geformuleerd voor versteviging.
Welke producten beschermen tegen de zon?
Om je huid goed tegen de zon te beschermen kun je het beste een product gebruiken met een zonnebeschermingsfactor boven de 15. We adviseren altijd een zonbeschermingsproduct erbij te gebruiken omdat de dagcreme zelf niet ontwikkeld is om volledige zonnebescherming te bieden. Veel van onze dagcrèmes hebben een SPF variant met een factor tussen SPF20 en SPF50.  Als je gedurende langere tijd aan de zon wordt blootgesteld raden we altijd aan om een specifiek zonbeschermingsproduct te gebruiken bovenop je normale dagcrème.
Welke producten van L’Oréal Paris bevatten Hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is één van de belangrijkste bouwstoffen van de huid en komt ook van nature al voor in ons bindweefsel. Revitalift Filler [HA] bevat onze hoogste concentratie Hyaluronzuur om de huid te hydrateren, rimpels tegen te gaan en de huid haar volume terug te geven.
Welke anti-rimpelverzorging past het beste bij mij?
L’Oréal Paris heeft verschillende verzorgende producten die fijne lijntjes, kraaienpootjes en diepe rimpels effectief tegengaan. Ontdek welke producten het beste bij jouw huidbehoeften passen.
Hoe weet ik wat mijn huidconditie is?
Vochttekort is een veel voorkomende huidconditie welke zorgt voor droogte lijntjes en een onnodig idee van huidveroudering. Veel droogte lijntjes verdwijnen direct na het gebruik van een vochtverzorgende crème Huidcondities zijn o.a. vochtarme huid, rijpere huid, gevoelige huidutine in
Welke soorten zelfbruiners zijn er?
Er is een verschil tussen zelfbruinende producten en getinte crèmes zoals een BB-creams. . Zelfbruiners bevatten het ingrediënt genaamd AHA dat zich vermengt met de bovenste laag van je huid waardoor jouw huid een mooie, bruine teint krijgt. Het duurt enkele uren voordat het bruine resultaat zichtbaar wordt. Het verschilt per product hoe lang het resultaat blijft zitten. Raadpleeg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. BB-creams geven de huid de hele dag een natuurlijk bruine teint. Na het aanbrengen van een BB-cream is het resultaat direct zichtbaar. Een BB-cream is makkelijk te verwijderen met een reinigingsproduct. Laat de getinte dagcrème altijd goed intrekken voordat je jezelf aankleedt om te voorkomen dat het product afgeeft.
Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?
Een BB-cream blijft de hele dag zitten en is daarna gemakkelijk met een reinigingsproduct te verwijderen. De meeste zelfbruiners blijven ongeveer 2 tot 3 dagen zitten, maar er zijn ook producten die tot wel 2 weken houden. Raadpleeg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Zijn er dingen om rekening mee te houden bij het aanbrengen van een zelfbruiner
Hoe krijg je een zelfbruiner eraf?
Ook hier is het verschil tussen zelfbruiners en BB-creams belangrijk. De BB-creams zijn aan het einde van de dag zeer makkelijk met behulp van zeep of een reinigingsproduct onder de douche te verwijderen. De zelfbruiners vermengen zich met de bovenste laag van de huid waardoor de natuurlijke bruining er niet zomaar af gaat. Om de intensiteit van de kleur te verminderen kun je de dode huidcellen op de bovenste laag van je huid scrubben.
Bestaat er een zelfbruiner die niet afgeeft?
Als je de zelfbruiners en BB-creams van Sublime Bronze op de juiste manier gebruikt, geeft geen enkele formule af. Het belangrijkste is dat je het product de tijd geeft om op te drogen en in de huid te trekken voordat je je kleren aantrekt. De zelfbruiner vermengt zich met de huid en wanneer deze opgedroogd is, zal deze niet afgeven, ook niet wanneer de huid in aanraking komt met water. Ook bij de BB-creams, zoals de Sublime Bronze BB Legs, is het heel belangrijk om het product de tijd te geven om op te drogen. De formule is zweetresistent dus ook al heb je het warm blijft deze gewoon zitten. Let wel op dat je niet gaat zwemmen of op een andere manier in contact komt met water want de formule is afwasbaar en zal dus na aanraking met water van je benen verdwijnen. Tip: dep voordat je je aankleedt eerst zachtjes met een tissue op de huid om te kijken of de zelfbruiner al goed is opgedroogd.
Bestaat er een zelfbruiner die prettig ruikt?
Heel lang was het erg lastig om een lekkere geur aan de zelfbruinende formules toe te voegen maar met de laatste technieken en onderzoek is het Sublime Bronze gelukt om aan alle zelfbruiners een frisse citrus geur toe te voegen.
Krijg ik een oranje kleur van een zelfbruiner?
De tijd dat we een oranje, wortelkleur kregen ligt gelukkig ver achter ons. Met de professionele technieken en de laatste innovaties geven de zelfbruinende producten van Sublime Bronze een niet van echt te onderscheiden natuurlijk bruine teint zonder strepen. De zelfbruiners vermengen zich met de opperhuid en bootsen op die manier de natuurlijk bruine kleur van jouw huid na.
Moet ik een zelfbruiner uitsmeren?
Of je een zelfbruiner moet uitsmeren of niet ligt aan het soort zelfbruiner dat je gebruikt. De meeste zelfbruiners, zoals een melk, serum, gel of BB-cream, moeten worden uitgesmeerd over de huid om deze regelmatig te verdelen. Een uitzondering zijn de sprays voor lichaam en gezicht van Sublime Bronze die niet uitgesmeerd hoeven worden. De microverstuiver die op deze zelfbruiners is bevestigd zorgt ervoor dat de formule als een nevel regelmatig over jouw huid wordt verdeeld voor een egaal bruin resultaat.
Hoe krijg ik het beste resultaat?
Scrub de huid even goed of gebruik een exfoliant, hierdoor zullen de meest losse dode huidcellen loslaten en is het resultaat egaler en houdt het zelfbruinresultaat veel langer. Daarna moet je de huid extra goed hydateren, zeker op ruwe plekken zoals knieen, ellebogen of voeten.
Droogt mijn huid niet uit na gebruik van een zelfbruiner?
Het is erg belangrijk dat jouw huid goed verzorgd en gehydrateerd blijft na het gebruik van een zelfbruiner omdat dan de natuurlijke bruining en intensiteit van jouw zomerse kleur het langst mooi blijft. Gelukkig hoef je dit niet met een extra bodylotion te doen omdat de zelfbruiners van Sublime Bronze naast de huid bruinen ook verzorgen en hydrateren. Bijna alle zelfbruiners van Sublime Bronze hydrateren de huid tot 8 uur lang. Na het gebruik van een zelfbruiner kun je gewoon ­­­doorgaan met je dagelijkse verzorgingsroutine.
Hoe gebruik ik mijn zelfbruiner in combinatie met een zonnebrand?
Een zelfbruiner beschermt je niet tegen UV-stralen, daarom is het belangrik dat je je insmeert met een zonbeschermingsproduct als je de zon ingaat. De gewone zelfbruiners zijn gemakkelijk te combineren met een zonnebrand. Zorg altijd dat je een paar uur voor het aanbrengen van zonnebrand jouw zelfbruiner al hebt aangebracht zodat jouw huid de tijd heeft om dat zomerse kleurtje te ontwikkelen. Idealiter breng je de avond voor je stranddag of feestje de zelfbruiner al aan zodat jouw huid de volgende dag extra straalt en glanst als je bodylotion of zonnebrand aanbrengt. Als je een BB-cream gebruikt, breng je eerst de zonnebrand aan, laat je deze rustig intrekken en daarna pas breng je de BB Summer Legs aan voor direct mooie en gebruinde benen.
De spuitdop van mijn bus haarlak is verstopt: wat te doen?
Als er wat haarlak is blijven zitten op het spuitstuk van de dop, kan deze hard worden en het gaatje van de spuitdop verstoppen. Houd de dop onder de warme kraan om zoveel mogelijk opgedroogde haarlak op te laten lossen. Probeer overblijvend residu te verwijderen met je nagel of een prikkertje. Let op: prik nooit in het gaatje van de spuitdop! Niet alleen kun je restjes verder het kanaal induwen, ook is het gevaarlijk doordat haarlak in een houder onder druk zit. Wil je voorkomen dat het spuitstuk van je bus haarlak verstopt raakt? Spoel deze dan na gebruik af met warm water, om restjes te verwijderen.
Beschadigt gebruik van een stijltang en/of föhn mijn haar?
De warmte van een stijltang en/of föhn kan je haar beschadigen. Je kunt dit vermijden door speciale stylingproducten te gebruiken die beschermen tegen hitte van warmteapparaten. Daarnaast is het bij het föhnen zaak dat je dit met de haarrichting mee doet (van de haaraanzet naar de punten). Zo voorkom je dat de haarschubben gaan openstaan en je haar pluizig wordt.
Hoe gebruik ik een hittebeschermende spray?
Een hittebeschermende spray gebruik je na het wassen van je haar op vochtig tot handdoek droog haar. Spuit de spray op een afstand van ongeveer 15cm van het haar. Daarna kun je het haar föhnen  en stylen zoals je gewend bent.
Hoe krijg ik mijn haar met stylingproduct weer schoon?
Gels en texturen op waterbasis zijn gemakkelijk uit te wassen tijdens een wasbeurt met warm water en een shampoo voor normaal haar. Sommige texturen als clays en pastes (met name de sterkere en drogere varianten) kunnen wat moeilijker uitwasbaar zijn. Was het haar met warm water en laat je shampoo enkele minuten intrekken om goed zijn werk te kunnen doen. Als het nodig is, was het een tweede keer met shampoo. 
Wat moet ik doen als er een stylingproduct, zoals haarlak of gel, in mijn ogen is gekomen?
Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen. Om te voorkomen dat je (restjes) van het product in je oog krijgt raden we je aan direct na het aanbrengen je handen goed te wassen met zeep: zo voorkom je dat je bij het wrijven in je oog kans hebt dat je er restjes stylingproduct inwrijft.
Wat is het belang van een conditioner?
Een conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten, hierdoor komt je haar in dezelfde richting te liggen en kan het beter het licht weerkaatsen, waardoor het meer glanst.
Moet ik wel of geen conditioner gebruiken als ik fijn haar heb?
Als je fijn haar hebt, bestaat het gevaar om te veel producten te gebruiken, zodanig dat het haar verzwaart en slap langs je gezicht gaat hangen. Goede conditioners voor fijn haar hebben daarom een lichte formule, die niet verzwarend werkt. Als je het idee hebt dat je haar alsnog verzwaart, breng de conditioner dan alleen aan in de punten- zodat deze niet gaan klitten - en niet bij de haaraanzet.
Is het slecht voor mijn gekleurde haar om in de zon te zitten?
Net zoals het goed is om je huid te beschermen tegen de zon, is het goed om je haar tegen zonschade te beschermen. Een goede kleurshampoo bevat uva/uvb filters die precies dit doen. Als je je haar niet beschermt, dan beschadigt je haar en vervaagt je kleur.
Heb ik een haarmasker nodig voor mijn gekleurde haar?
Door je haar te kleuren, wordt het vaak ook wat droger. Het is dan van belang dat je het goed verzorgt. Een haarmasker eens per week is dan geen overbodige luxe en zorgt voor de nodige voeding van je haar. Als je merkt dat je droge punten houdt, kun je hiervoor een olie gebruiken.
Hoe lang moet ik mijn shampoo laten intrekken?
Laat de shampoo minimaal 1 tot 2 minuten intrekken, zodat de actieve ingrediënten hun werk kunnen doen. Een goede shampoo voor beschadigd haar bevat naast reinigende ingrediënten om je haar schoon te maken, ook actieve ingrediënten die je haar weer in betere conditie brengen.
Hoe lang zijn de make-up producten houdbaar?
Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode, maar ook een afbeelding van een open product met hierop een nummer dat aangeeft hoe lang een product houdbaar is na openen. 12M staat bijvoorbeeld voor 12 maanden na openen.
Waar zijn de ingrediënten van de diverse make-up producten te vinden?
Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode. Deze sticker kan opengeklapt worden, waarna de ingrediënten zichtbaar zijn aan de binnenkant van de sticker. Voorafgaand aan de ingrediënten staat altijd het woord “ingredients”.
Welke kleur True Match foundation kan ik het beste kiezen?
De True match foundations zijn van elkaar te onderscheiden op basis van de kleur en ondertoon. Naast dat de kleur moet passen bij je eigen huidskleur, moet ook de ondertoon matchen bij je huid. Hiermee zorg je ervoor dat de foundation er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Op de verpakking wordt de kleur weergegeven met een cijfer en de ondertoon met een letter. Klik hier voor meer informatie over welke kleur en ondertoon bij jou past.
Welke kleur concealer kan ik het beste kiezen?
Wil je een concealer gebruiken zonder foundation? Kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Gebruik je een concealer in combinatie met een foundation? Neem dan een concealer die één à twee kleuren lichter is dan je foundation. Naast huidkleurige concealer, kun je dit make-up product ook inzetten om de kleuren in je gezicht te corrigeren. Gebruik een groene concealer voor het verbergen van rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes. Gebruik een perzikkleurig product als je littekens of wallen wilt verbergen. Een paarse kleur kun je gebruiken om donkere kringen te camoufleren. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van een 
Welke kleur concealer kan ik het beste kiezen?
Wil je een concealer gebruiken zonder foundation? Kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Gebruik je een concealer in combinatie met een foundation? Neem dan een concealer die één à twee kleuren lichter is dan je foundation. Naast huidkleurige concealer, kun je dit make-up product ook inzetten om de kleuren in je gezicht te corrigeren. Gebruik een groene concealer voor het verbergen van rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes. Gebruik een perzikkleurig product als je littekens of wallen wilt verbergen. Een paarse concealer kun je gebruiken om een grauwe of doffe huid weer te laten stralen. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van een concealer

Wat is het verschil tussen de Color Riche Shine, Color Riche Matte en Color Riche Satin lipstick?
Onze Color Riche Lipstick bestaat uit drie verschillende lijnen, namelijk: Color Riche Satin, Color Riche Matte en Color Riche Shine. Naast dat deze lijnen verschillen in kleuren, hebben ze ook alle drie een andere finish. De Color Riche Shine heeft namelijk een glanzende finish, de Color Riche Matte een matte finish, en de Color Riche Satin heeft een satijnachtige finish.
Welke kleur wenkbrauwpotlood past het best bij mij?
Het kan lastig zijn om te kiezen welk kleur wenkbrauwpotlood bij jou past. Veel bruine tinten lijken op elkaar en kunnen daarnaast ook nog donkerder dan verwacht uitvallen. Wij adviseren daarom een kleur te kiezen die een tint lichter is dan je haarkleur. Hierdoor krijg je een zo natuurlijk mogelijk effect. Een handige tip: houd het potloodje aan de bovenkant van je haar om goed te vergelijken.
Ik heb last van een trekkerige huid. Welk product heb ik nodig?
Een trekkerige huid geeft aan dat je huid te weinig vocht heeft. Een gezichtscrème die je huid hydrateert zorgt er daarom voor dat dit vervelende gevoel wordt verholpen. Gebruik bijvoorbeeld Hydra Power voor een gehydrateerde huid tot 48 uur.
Ik wil mijn huid verzorgen, maar heb geen specifieke problemen met mijn huid. Welk product heb ik nodig?
Een goede verzorging begint bij het reinigen van je huid. Gebruik daarna een gezichtscrème om je huid te hydrateren. Ontdek meer over een ideale verzorgingsroutine.
Ik heb een gevoelige huid. Welk product heb ik nodig?
Voor de gevoelige huid heeft Men Expert speciaal Hydra Sensitive ontwikkeld, met een reinigingsgel, gezichtscrème en aftershave.
Ik heb last van wallen en donkere kringen. Welk product kan ik hier tegen gebruiken?
De Hydra Energetic Oogroller vermindert wallen en donkere kringen onder de ogen effectief. Deze oogroller kun je combineren met de Hydra Energetic hydraterende gezichtscrème, die je huid tot 24 uur hydrateert en tekenen van vermoeidheid tegengaat.
Ik heb last van rimpels. Welk product heb ik nodig?
Onze beste verzorging tegen rimpels is Vita Lift. Deze crème bevat Pro-Retinol, een krachtig anti-verouderingsingrediënt tegen rimpels en huidverslapping.
Ik heb last van puistjes. Welk product kan ik het beste gebruiken?
Pure Charcoal Reinigingsgel reinigt de huid en bestrijdt puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Scrub daarnaast twee keer per week je gezicht met Pure Charcoal Scrub om dode huidcellen te verwijderen, puistjes te verminderen en te voorkomen.
Kan ik de dagcrèmes van Men Expert over mijn gehele gezicht gebruiken?
Ja, zeker. We raden je echter wel aan om voorzichtig te zijn rondom de ogen. Mocht de crème in je ogen komen, spoel ze dan met overvloedig water.
Zijn de dagcrèmes van Men Expert een alternatief?
Nee, de meeste Men Expert dagcrèmes bevatten geen SPF en beschermen je huid dus niet tegen de negatieve effecten van de zon. Als je je huid aan de zon blootstelt en wilt beschermen tegen zonlicht adviseren wij je om de dagcrème te combineren met een zonnebrandproduct speciaal voor het gezicht.
Bevatten de producten van Men Expert parabenen?
De samenstelling van de verschillende producten uit het Men Expert assortiment verschilt. We raden daarom aan om de ingrediëntenlijst op de verpakkingen van de producten door te nemen. Op al onze producten vind je een ingrediëntenlijst waar alle stoffen op staan die in het product verwerkt zijn. De benaming van deze ingrediënten is de naam die wordt gehanteerd via de zogenaamde International Nomenclature Cosmetic Ingredient (INCI) lijst. Deze is ontwikkeld door de Europese en Amerikaanse cosmetica-industrie. De namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt, zijn internationaal gestandaardiseerd. Op het etiket wordt bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-naam. Deze lijst kun je te allen tijde raadplegen via de website van de Europese unie.
Meer informatie over parabenen vind je hier.
Wat is de uiterste gebruiksdatum van Men Expert producten?
De wet voor cosmetica eist dat alle gesloten producten een minimale houdbaarheid hebben van 30 maanden. Na opening is het product beperkt houdbaar. Het aantal maanden dat het product na opening te gebruiken is, kun je terugvinden op de verpakking. Het symbool van een geopend potje met de letter ‘M’ geeft aan: de periode van minimale houdbaarheid na openen, waarin het product in optimale kwaliteit kan worden gebruikt. Het beste kun je een nieuw product aanschaffen als je ziet dat deze periode voorbij is. We kunnen je namelijk niet meer garanderen dat het oude product nog de juiste werking heeft.
Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan, wat betekent dat het een molecuul is dat gedeeltelijk uit suikers bestaat. Het komt van nature voor in het menselijk lichaam en dit ingrediënt is een structureel bestanddeel van de huid. Hiernaast wordt hyaluronzuur synthetisch geproduceerd voor in diverse huidverzorgingsformules zoals serums. Het meest bijzondere aan hyaluronzuur is dat het 1000x zijn eigen gewicht in water vast kan houden. Huidverzorgingsproducten met HA kunnen een vochtarme huid dus goed hydrateren. Het brengt niet alleen vocht ín de huid (uit de lucht of diepere huidlagen), maar het heeft ook de mogelijkheid extra vocht vast te houden.
Wat doet hyaluronzuur?
* Hyaluronzuur voorziet de huid van een perfecte dosis vocht
* Hyaluronzuur vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes
* Hyaluronzuur maakt de huid soepeler en steviger
* Hyaluronzuur geeft de huid meer volume
Kan je een reactie krijgen op hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is zoals genoemd een lichaamseigen stof, die goed getolereerd wordt door de meeste huidtypes. Toch bestaan er altijd uitzonderingen. Dus als je huid niet goed reageert op een product of ingrediënt dan is het belangrijk om het gebruik hiervan gelijk stop te zetten en je dermatoloog te raadplegen.
Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur serum en crème?
Er bestaan hyaluronzuur serums en hyaluronzuur crèmes . Het verschil is dat een serum geconcentreerder is en gericht een bepaald huidprobleem (zoals kraaienpootjes) aanpakt. Je hebt ook minder van een serum nodig. Een crème is dikker en is een meer algehele laatste stap in je routine. Zowel een hyaluronzuur serum als crème zijn ideaal voor een dagelijkse huidverzorgingsroutine.
Hoe kan ik weten of mijn crème of serum hyaluronzuur bevat?
Op alle L’Oréal Paris-producten vind je een ingrediëntenlijst met de volledige formulering met alle stoffen. De benaming van deze ingrediënten, is de naam die wordt gehanteerd op de zogenaamde INCI-lijst. INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient. Je kunt hyaluronzuur op de ingrediëntenlijst herkennen als simpelweg hyaluronzuur, op zijn Engels hyaluronic acid of op zijn Frans acide hyaluronique. Maar hyaluronzuur kan op een ingrediëntenlijst ook één van de volgende benamingen hebben:
- Sodium Hyaluronate
- Hyaluronan
- Glycoaminoglycan
Daarnaast heeft L'Oréal Paris ook een aantal make-upproducten met toegevoegd hyaluronzuur, zoals de True Match Eyecream in a Concealer en de True Match Foundation .
Waarom een hydraterende crème of serum met hyaluronzuur?
Hyaluronzuur kan het beste worden aangebracht als een serum of als een hydraterende crème. Met behulp van een HA-crème of serum wordt de huid voorzien van hyaluronzuur en na het intrekken lijkt de huid binnen een mum van tijd voller en frisser. Probeer bijvoorbeeld het L’Oréal Paris’ Filler Serum met hyaluronzuur. De knipoog in deze naam naar ‘filler’ is trouwens geen toeval; hyaluronzuur wordt ook gebruikt in cosmetische fillers.
Is hyaluronzuur veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap?
Hyaluronzuur is in principe (in tegenstelling tot een ingrediënt zoals vitamine A ofwel retinol) veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan de huid ook wat droger worden, in verband met hormoonschommelingen, en dan kan hyaluronzuur juist goed van pas komen. Gebruik een crème of serum met hyaluronzuur om je huid gehydrateerd en gezond te houden. Raadpleeg in het geval van twijfel wel altijd je arts of gynaecoloog.
Kun je hyaluronzuur en antioxidanten samen gebruiken?
Dit is belangrijk punt om op te letten, want niet alle ingrediënten kunnen altijd samen worden gebruikt. Hyaluronzuur gaat gelukkig meestal goed samen met andere ingrediënten. Sterker nog, gebruik hyaluronzuur in combinatie met een krachtige antioxidant zoals vitamine C en de twee versterken elkaar. In dat geval kan je dus kiezen voor een huidverzorgingsproduct met hyaluronzuur én vitamine C, of je kan de twee ster-ingrediënten vlak na elkaar gebruiken. Vuistregel: breng het product met de dunste textuur (zoals een serum) aan voor een product met een dikkere textuur (zoals een crème) voor optimale absorptie en het beste resultaat.
Gebruiken jullie methylisothiazolinon (MI) in jullie producten?
De hoogste prioriteit van L'Oréal is de veiligheid van de consument en we gebruiken alleen conserveermiddelen met strenge veiligheidseisen. Wanneer er bezorgdheid ontstaat over een conserveermiddel, beoordeelt de Groep, samen met de Industrie, de veiligheid ervan. Daarom hebben we in 2013 proactief besloten om methylisothiazolinon (MI) uit te faseren in onze leave-on producten. Sinds 2017 verkopen we geen leave-on producten meer met MI. Daarnaast hebben we besloten een stap verder te gaan en hebben we ons voorgenomen om MI volledig uit te faseren uit al onze producten, inclusief producten die worden afgespoeld. Voor meer informatie over onze ingrediënten kun je hier (https://inside-our-products.loreal.com/ingredients/mit) terecht.
Gebruiken jullie hormoonverstorende stoffen in jullie producten?
Het onderwerp hormoonverstorende stoffen in cosmetica heeft onlangs media aandacht gekregen. L’Oréal begrijpt uw bezorgdheid en daarom willen we u graag informeren over dit onderwerp. Voorop moet worden gesteld dat L’Oréal de gezondheid en welzijn van haar consumenten als prioriteit heeft staan. We besteden grote aandacht aan alle onderwerpen gerelateerd aan veiligheid van onze cosmetica, inclusief hormoonverstorende stoffen. Er wordt gewerkt in strikte overeenstemming met de huidige Europese en internationale wetgeving bij bijvoorbeeld de keuze van onze ingrediënten. Verder volgen wij de ontwikkelingen in de wetenschap op de voet.

L’Oréal gebruikt geen ingrediënten die door de WHO als hormoonverstorende stof worden aangemerkt.* Geen van onze ingrediënten veroorzaakt nadelige effecten op het welzijn van de mens of het milieu onder de omstandigheden waarin ze gebruikt worden: de concentratie in het eindproduct, applicatiegebied en frequentie van gebruik. Als er ook maar enige twijfel of wetenschappelijk bewijs is over nadelige effecten van een van onze ingrediënten door interactie met het hormoonhuishouding, zullen deze onmiddelijk uit onze producten worden verwijderd.

Na 15 jaar ontwikkeling van kennis en solide wetenschappelijke methoden, heeft L’Oréal een belangrijk platform van voorspellende testen ontwikkeld om de veiligheid van onze consumenten te verzekeren en het milieu te beschermen. Deze testen stellen ons in staat om elk interactie van een ingrediënt met hormoonreceptoren op te sporen.

* De definitie van de WHO (World Health Organization/ Wereld Gezondheidsorganisatie) voor hormoonverstorende stoffen is als volgt: “een hormoonverstorende stof is een stof of mengsel van stoffen dat de functies van het hormoonhuishouding veranderd en daardoor nadelige effecten veroorzaakt in een organisme, diens nageslacht of in (sub)populaties.”

Gebruiken jullie plastic microbeads in jullie producten?
L'Oréal neemt de kwestie van haar invloed op het milieu zeer serieus en is vastbesloten ervoor te zorgen dat alle producten het beste milieuprofiel krijgen. Sinds 1995 hebben we een onderzoekslaboratorium dat is gespecialiseerd in het beoordelen van de invloed van onze formules op aquatische ecosystemen. L'Oréal heeft besloten om de bezorgdheid over plastic microbeads openlijk te uiten en is vastbesloten om al deze polyethyleen microbeads in 2017 uit haar scrubs te halen. Het geleidelijk afschaffen van een ingrediënt is een ingewikkeld proces. Het vereist de analyse en identificatie van een betrouwbaar alternatief dat voldoet aan meerdere criteria (waaronder de veiligheid van mensen en milieu, doeltreffendheid, duurzame toevoer van grondstoffen en algemene kosten). De Groep is op zoek naar natuurlijke alternatieven (bijv. minerale deeltjes, zaden van vruchten) die dezelfde doeltreffendheid en veiligheid bieden.

Je bent wellicht ook geïnteresseerd in onze algemene beloftes en ons milieuprofiel. Als L’Oréal waren we ons al vroeg bewust van de noodzaak om de uitdagingen van de wereldwijde klimaatcrisis aan te pakken. In 2013 lanceerden we ons eerste programma rondom Duurzame Ontwikkeling. De wereld is sindsdien veranderd en vraagt om een grotere transformatie. Daarom introduceren we een nieuw programma met onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030. Dit “L’Oréal for the Future” programma bevat twee complementaire dimensies van wat maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons betekent: onze organisatie transformeren richting een steeds duurzamer business model, and bijdragen aan het oplossen van belangrijke uitdagingen in de wereld. Zo hebben we ons voorgenomen om onze fabrieken CO2 neutraal te laten produceren in 2025, door middel van efficiëntie en het gebruik van 100% hernieuwbare energie. In 2030 zal 100% van het watergebruik in onze industriële processen gerecycled zijn en herbruikt worden. In 2025 zal 100% van onze plastic verpakkingen navulbaar, herbruikbaar, recyclebaar, of composteerbaar zijn. En in 2030 zal 100% van het afval dat wordt gegenereerd in onze fabrieken gerecycled of herbruikt worden. Meer informatie weten over de doelstellingen van het “L’Oréal for the Future” programma vind je op deze website: https://www.loreal.com/en/commitments-and-responsibilities/

Waar kan ik meer informatie vinden over de ingrediënten?
Op https://inside-our-products.loreal.com/ is het mogelijk om de verschillende ingrediënten, die gebruikt worden in producten van L’Oréal Paris, op te zoeken. Let er bij het zoeken wel op dat dit de internationale website is, dus er moet altijd gezocht worden op de Engelse benaming van het ingrediënt.
Gebruiken jullie geretoucheerde afbeeldingen?
Wij vinden het belangrijk om eerlijke en transparante reclame te maken. We hebben een strenge gedragscode en streven ernaar om in onze reclame het effect dat het product kan bereiken niet te misleiden of te overdrijven, en dat de afbeeldingen in overeenstemming zijn met de reclamecodes in Nederland.
Kan ik vertrouwen op jullie TV commercials?
Wij vinden het belangrijk om eerlijke reclame te maken. We hebben strenge ethische codes waarin staat dat we claims in communicaties niet doelbewust overdrijven, ook niet op het gebied van milieu of samenleving. Alle resultaten die we in onze tv-commercials noemen zijn grondig en wetenschappelijk onderzocht, onafhankelijk goedgekeurd en bevestigd voordat we ze aan het publiek tonen. Enig retoucheren is soms nodig vanuit technisch perspectief, maar dit mag in geen enkel opzicht misleidend zijn met betrekking tot de prestaties van het geadverteerde product.
Waar kan ik een lijst met ingrediënten van een product vinden?
De Europese Gemeenschap heeft de cosmetica-industrie gevraagd om op elk product alle ingrediënten te vermelden voor meer transparantie. Na harmonisatie op Europees niveau wordt de internationale nomenclatuur International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (INCI) gebruikt om de ingrediënten aan te geven. De INCI-namen van alle gebruikte ingrediënten staan standaard voor Europese landen op de productverpakking.
Doet L'Oréal dierproeven?
Wereldwijd test L'Oréal niet langer producten of ingrediënten op dieren. Bovendien vraagt L'Oréal anderen dit ook niet te doen. De toegestane zeldzame uitzondering is als regelgevende instanties dit voor regelgevende doeleinden vereisen. Vind hier meer informatie.
Wat doet L’Oréal voor onze planeet?
We hebben onszelf gedurfde, meetbare doelen gesteld voor 2030 op het gebied van klimaat, water, biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen, in overeenstemming met wat wetenschappelijke experts eisen en wat onze planeet nodig heeft.
Waar kan ik informatie vinden over solliciteren of stage lopen bij L'Oréal Paris?
L'Oréal Paris valt onder de L'Oréal Group. Klik hier om te zien of er vacatures zijn.
Is het mogelijk om samples aan te vragen?
Door het grote aantal aanvragen dat we ontvangen aangaande samples, promotionele items en coupons, kunnen we helaas niet ingaan op deze verzoeken.
Doen jullie ook aan sponsoring?
L’Oréal Nederland probeert op verschillende manieren een steentje bij te dragen aan diverse goede doelen.Je zult begrijpen dat we door verschillende mensen benaderd worden voor ondersteuning en dat we iedereen graag zouden helpen maar dat we er voor gekozen hebben om ons te beperken tot een aantal vaste organisaties waar we mee werken zodat we hen ook op een substantiële manier kunnen helpen.
Ik zou voor een project graag L’Oréal willen documenteren. Is dit mogelijk?
Door het grote aantal vragen dat we ontvangen, zijn we niet in staat te reageren op alle aanvragen. Volledige documentatie over ons bedrijf, onze producten en vaak opgevraagde informatie vind je op www.loreal.com
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [ { "@type": "Question", "name": "Waar kan ik meer veelgestelde vragen vinden over Colorista?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "We hebben een aparte pagina met veelgestelde vragen over Colorista gecreëerd. Klik <a href="/veelgestelde-vragen-casting-creme-gloss"><u>hier</u></a> om deze pagina te bezoeken."} } , { "@type": "Question", "name": "Is het kleuren van je haar veilig?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Haarkleuringen zijn grondig onderzocht en hun veiligheid is herhaaldelijk bevestigd door onafhankelijke wetenschappers en regelgevende instanties. Consumenten kunnen onze haarkleuringen in alle vertrouwen gebruiken zolang de gebruiksinstructies juist in acht worden genomen."} } , { "@type": "Question", "name": "Komen allergieën voor haarkleuringsproducten vaak voor?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Nee, reacties op haarkleuringen zijn heel zeldzaam. Deze reacties kunnen ontstaan bij een klein aantal mensen, in het bijzonder als deze een tijdelijke tatoeage hebben gehad, zoals een “black henna” tattoo."} } , { "@type": "Question", "name": "Kunnen allergische reacties op haarkleuringsproducten voorkomen worden en zo ja, hoe?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Allergische reacties op de huid bij haarkleuringen kunnen tijdig worden gesignaleerd en daarmee worden voorkomen. Eventuele reacties kunnen worden aangetoond door 48 uur voor het gebruik van het product een allergiewaarschuwingstest op de huid te doen. Daarom geven we belangrijke informatie hieromtrent duidelijk weer op de verpakkingen van al onze producten."} } , { "@type": "Question", "name": "Kun je meteen met de haarkleuringsbehandeling beginnen als je een haarkleuring hebt gekocht?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Nee. Het middel kan een allergische reactie veroorzaken, die in enkele zeldzame gevallen ernstig kan zijn. Het is daarom noodzakelijk een gevoeligheidstest te doen 48 uur vóór iedere kleurbehandeling. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing."} } , { "@type": "Question", "name": "Kun je je haar kleuren als je zwanger bent?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Je kunt gewoon je haar kleuren, doe alleen wel een gevoeligheidstest 48 uur van tevoren. Hoewel het maar zelden voorkomt, kan een overgevoeligheidsreactie optreden na het gebruik van haarkleuringen. Met een gevoeligheidstest, uitgevoerd 48 uur vóór de kleurbehandeling, kunnen eventuele reacties op het product worden ontdekt. Verder is het advies om te kleuren in een goed geventileerde ruimte."} } , { "@type": "Question", "name": "Kan haarkleuring haaruitval veroorzaken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Absoluut niet. Haaruitval hangt samen met functieverstoringen in het lichaam (hormoonschommelingen, voedingstekorten, overmatige vermoeidheid, medicijngebruik) en betreft de haarwortel die in de hoofdhuid zit. Een haarkleuring werkt alleen op het zichtbare deel van het haar, dat wil zeggen de haarvezel."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe voorkom je vlekken op de huid tijdens het aanbrengen van een haarkleuringsproduct?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Gebruik de bijgevoegde handschoenen in de productverpakking. Als er kleuringsproduct op je huid is gekomen, dep deze dan weg met behulp van een nat uitgeknepen watje. Breng voordat je het haar gaat kleuren eerst wat vaseline aan op de randjes langs je haargrens. Dit voorkomt dat er kleur op je gezicht blijft zitten."} } , { "@type": "Question", "name": "Wat moet ik doen als er kleuringsproduct in mijn ogen is gekomen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen."} } , { "@type": "Question", "name": "Waar moet ik rekening mee houden als ik een bril draag en mijn haar wil kleuren?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Haarkleuringsproducten kunnen de pootjes van de bril verkleuren. Bescherm de pootjes eenvoudig met een laagje huishoudfolie. Als je dat niet in de buurt hebt, is plakband ook een optie, of je kunt ze insmeren met olie of een ander vet product waar de kleuring niet doorheen kan. Uiteraard kun je het beste een oude bril gebruiken waarbij het niet uitmaakt als hier vlekken op komen."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik heb mijn haar met henna gekleurd. Kan ik nu een andere soort haarkleuring gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het wordt afgeraden om een haarkleuring te gebruiken op haar gekleurd met Henna poeder, of een progressieve haarkleuring. Haar behandelt met Henna poeder sluit het haar af. De haarkleuring kan hierdoor niet of maar plaatselijk zijn werk doen en zal dus geen egaal of helemaal geen verandering van kleur laten zien. Zodra de Henna poeder haarkleuring is uitgegroeid of de progressieve haarkleuring uit het haar is verdwenen kan het haar weer gekleurd worden."} } , { "@type": "Question", "name": "Kun je meerdere haarkleuringsproducten mengen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het mengen van meerdere haarkleuringsproducten raden wij af. Het is onverstandig om te experimenteren door meerdere kleuren te mengen om te proberen je persoonlijke kleur te creëren. Het resultaat kan tegenvallen. Bepaalde combinaties kunnen elkaar neutraliseren of voor een verkeerde kleurnuance zorgen."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe bepaal ik hoeveel pakjes haarkleur ik nodig heb?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De hoeveelheid haarkleuring in de verpakking is voldoende om middellang haar te kunnen kleuren. Wanneer je lang en/of dik haar hebt, zou je eventueel twee doosjes haarkleuring kunnen kopen. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt."} } , { "@type": "Question", "name": "Moet je eerst je haar wassen voordat je het gaat kleuren?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Nee. De permanente en de semi-permanente haarkleuringen worden altijd aangebracht vóór het wassen. Talg speelt namelijk een beschermende rol op de hoofdhuid en de haarvezel."} } , { "@type": "Question", "name": "Moet je de inwerktijd van haarkleuringsproducten altijd aanhouden?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Ja. De inwerktijd mag nooit langer of korter zijn dan aangegeven wordt in de gebruiksaanwijzing. De inwerktijd verkorten of verlengen kan invloed hebben op het beloofde eindresultaat."} } , { "@type": "Question", "name": "Waarom heeft mijn haar na het kleuren niet dezelfde kleur als op de verpakking?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Dit heeft te maken met de kleur die je haar heeft vóór het kleuren. Het eindresultaat van een kleuring is altijd afhankelijk van de ondergrond waar de kleuring overheen wordt gezet. Kijk daarom altijd op de verpakking welke kleur je kunt verwachten."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe zie ik voor welke ondergronden de kleuring geadviseerd wordt?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Dit kun je terugvinden achter op de haarkleurverpakkingen. <br>Let op! Bij “voor” en “na” de toepassing wordt uitgegaan van de natuurlijke haarkleur"} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe kan het dat het haar de kleur van het kleuringsproduct niet opneemt?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Na het kleuren, blijkt dat je haar de kleur niet heeft opgenomen. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Het haar is resistent aan het chemische product. Als je haar grijs en poreus is, kan het zijn dat het minder vocht absorbeert waardoor de kleuring minder goed kan binnendringen in de haarschacht. Als je haar reeds gekleurd is (vooral met producten zoals henna) of als je andere glansbehandelingen toegepast hebt (zoals glansverhogers), dan is het mogelijk dat om de haren een laagje is gecreëerd dat het haar afsluit tegen indringing van een ander chemisch product."} } , { "@type": "Question", "name": "Na het kleuren van het haar is het resultaat vlekkerig. Hoe kan dit worden verholpen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Nadat je het haar hebt gekleurd en het haar droog is, blijkt dat de haarkleur niet overal goed heeft gepakt: het resultaat is vlekkerig. Kleur het haar nog een keer en zorg dat je het kleuringsmiddel evenredig verdeelt over het haar. Zorg er ook voor dat je genoeg haarkleuring hebt. Als je veel haar hebt is het soms nodig om twee verpakkingen te gebruiken."} } , { "@type": "Question", "name": "Na het kleuren heeft mijn haar een groene/grauwe gloed gekregen. Hoe komt dit en wat moet ik nu doen? ", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Je krijgt de groene/grauwe gloed ook uit je haar door het intensief te wassen. Dat doe je als volgt:<br> • Breng een milde, iedere dag shampoo (niet voor gekleurd haar) zeer dik aan op droog haar;<br> • Dek het geheel af met plasticfolie of een douchemuts en laat het 15 minuten inwerken;<br> • Voeg water toe zodat de shampoo gaat schuimen en spoel deze goed uit;<br> • Breng vervolgens een verzorgende crèmespoeling aan op handdoek droog haar en laat deze tevens 15 minuten met plasticfolie inwerken."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe kan ik voorkomen dat mijn haarkleur vaal wordt?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Om de glans van een kleuring te behouden, dient gebruik gemaakt te worden van speciale haarverzorging voor gekleurd haar. Deze zorgen ervoor dat invloeden van buitenaf, zoals zon, wind en licht, worden weerhouden. Om de glans van je kleur te behouden, kun je het beste de verzorgingsproducten van <a href="/haarverzorging/elvive/color-vive"><u>Elvive Color Vive</u></a> gebruiken, die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe kan het dat de haarkleuring niet voor 100% alle grijze haren dekt.", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Dit kan gebeuren als je een te lichte kleur gebruikt, een kleuring met een as nuance of als je de kleuring niet overal evenredig hebt aangebracht. De oplossing is om het haar nog een keer te kleuren met een kleur die een natuurlijke nuance heeft. Om grijze haren te dekken raden we je aan om <a href="/haarkleuring/excellence/excellence-creme"><u>Excellence</u></a> te gebruiken. Lees meer over L’Oreál Paris’ haarkleuringen die geschikt zijn voor het kleuren van <a href="/haarkleuring-hub/voornamelijk-grijs-haar-verven"><u>grijs haar</u></a>. "} } , { "@type": "Question", "name": "Waarom moet ik mijn huid reinigen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het dagelijks <a href="/huidverzorging/reiniging"><u>reinigen</a></u> van je gezicht helpt onzuiverheden te voorkomen. Ook als je geen make-up op je gezicht hebt, is het belangrijk om je gezicht te reinigen. Door je gezicht te reinigen, verwijder je naast dode huidcellen namelijk ook stoffen van buitenaf op je gezicht, zoals uitlaatgassen. Daarnaast worden de werkzame stoffen van <a href="/huid"><u>huidverzorgingsproducten</u></a> beter opgenomen door een gereinigde huid."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe vaak moet ik mijn huid reinigen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "We bevelen aan om de huid zowel 's ochtends als 's avonds te reinigen. Ontdek de verschillende stappen in een perfecte <a href="/huidverzorging/reiniging" target="_blank"><u>reinigingsroutine</u></a>."} } , { "@type": "Question", "name": "Waarom helpt een gezichtscr&egrave;me bij het verzorgen van mijn huid?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De <a href="/huidverzorging/dagcreme" target="_blank"><u>verzorgende producten</u></a> van L'Or&eacute;al Paris zijn speciaal ontwikkeld om de huid te versterken en te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Deze helpen ervoor te zorgen dat je huid er gezond uit blijft zien. Ontdek welke producten bij jouw <a href="/huid/huidverzorging" target="_blank"><u>huidbehoeften</u></a> passen."} } , { "@type": "Question", "name": "Vanaf welke leeftijd moet ik anti-rimpel gezichtscr&egrave;me gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Van jongs af aan is het belangrijk om je huid te <a href="/huidverzorging/hydratatie"><u>hydrateren</u></a>. Elke huid is echter anders en heeft daarom op een ander moment behoefte aan anti-verouderingsgezichtscr&egrave;me. Hierbij zegt de huidleeftijd meer dan de daadwerkelijke leeftijd. De huidleeftijd wordt voor 20% genetisch bepaald en voor 80% door externe factoren. Roken, UV-schade en voeding zijn voorbeelden van zulke externe factoren die de huidleeftijd be&iuml;nvloeden. Bij een huidleeftijd vanaf 25 jaar beginnen de meeste vrouwen met <a href="/huidverzorging/revitalift" target="_blank"><u>anti-aging</u></a> en vanaf een huidleeftijd van rond de 55 met een dagcr&egrave;me speciaal geformuleerd voor <a href="/huidverzorging/age-perfect" target="_blank"><u>versteviging</u></a>."} } , { "@type": "Question", "name": "Welke producten beschermen tegen de zon?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Om je huid goed tegen de zon te beschermen kun je het beste <a href="~/link.aspx?_id=84F8B11DB5244A019009139B08009E39&amp;_z=z"><u>een product</u></a>&nbsp;gebruiken met een zonnebeschermingsfactor boven de 15. We adviseren altijd een zonbeschermingsproduct erbij te gebruiken omdat de dagcreme zelf niet ontwikkeld is om volledige zonnebescherming te bieden. Veel van onze dagcr&egrave;mes hebben een SPF variant met een factor tussen SPF20 en SPF50. &nbsp;Als je gedurende langere tijd aan de zon wordt blootgesteld raden we altijd aan om een specifiek zonbeschermingsproduct te gebruiken bovenop je normale dagcr&egrave;me."} } , { "@type": "Question", "name": "Welke producten van L&rsquo;Or&eacute;al Paris bevatten Hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "<a href="/producten?key-ingredient=hyaluronzuur" target="_blank"><u>Hyaluronzuur</u></a> is &eacute;&eacute;n van de belangrijkste bouwstoffen van de huid en komt ook van nature al voor in ons bindweefsel. <a href="/huidverzorging/revitalift/filler" target="_blank"><u>Revitalift Filler [HA]</u></a> bevat onze hoogste concentratie Hyaluronzuur om de huid te hydrateren, rimpels tegen te gaan en de huid haar volume terug te geven."} } , { "@type": "Question", "name": "Welke anti-rimpelverzorging past het beste bij mij?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "L&rsquo;Or&eacute;al Paris heeft verschillende verzorgende producten die fijne lijntjes, kraaienpootjes en diepe rimpels effectief tegengaan. Ontdek welke <a href="/huidverzorging/revitalift/filler" target="_blank"><u>producten</u></a> het beste bij jouw huidbehoeften passen."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe weet ik wat mijn huidconditie is?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Vochttekort is een veel voorkomende huidconditie welke zorgt voor droogte lijntjes en een onnodig idee van huidveroudering. Veel droogte lijntjes verdwijnen direct na het gebruik van een vochtverzorgende cr&egrave;me Huidcondities zijn o.a. vochtarme huid, rijpere huid, gevoelige huidutine in"} } , { "@type": "Question", "name": "Welke soorten zelfbruiners zijn er?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Er is een verschil tussen <a href="/huid/zelfbruiner" target="_blank"><u>zelfbruinende producten</u></a>&nbsp;en getinte cr&egrave;mes zoals een&nbsp;<a href="/gezichtsmake-up/bb-en-cc-cream" target="_blank"><u>BB-creams</u></a>.&nbsp;. Zelfbruiners bevatten het ingredi&euml;nt genaamd AHA dat zich vermengt met de bovenste laag van je huid waardoor jouw huid een mooie, bruine teint krijgt. Het duurt enkele uren voordat het bruine resultaat zichtbaar wordt. Het verschilt per product hoe lang het resultaat blijft zitten. Raadpleeg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. BB-creams geven de huid de hele dag een natuurlijk bruine teint. Na het aanbrengen van een BB-cream is het resultaat direct zichtbaar. Een BB-cream is makkelijk te verwijderen met een reinigingsproduct. Laat de getinte dagcr&egrave;me altijd goed intrekken voordat je jezelf aankleedt om te voorkomen dat het product afgeeft."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Een BB-cream blijft de hele dag zitten en is daarna gemakkelijk met een reinigingsproduct te verwijderen. De meeste zelfbruiners blijven ongeveer 2 tot 3 dagen zitten, maar er zijn ook producten die tot wel 2 weken houden. Raadpleeg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Zijn er dingen om rekening mee te houden bij het aanbrengen van een zelfbruiner"} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe krijg je een zelfbruiner eraf?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Ook hier is het verschil tussen zelfbruiners en BB-creams belangrijk. De BB-creams zijn aan het einde van de dag zeer makkelijk met behulp van zeep of een reinigingsproduct onder de douche te verwijderen. De zelfbruiners vermengen zich met de bovenste laag van de huid waardoor de natuurlijke bruining er niet zomaar af gaat. Om de intensiteit van de kleur te verminderen kun je de dode huidcellen op de bovenste laag van je huid <a href="/huidverzorging/scrub" target="_blank"><u>scrubben</u></a>."} } , { "@type": "Question", "name": "Bestaat er een zelfbruiner die niet afgeeft?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Als je de zelfbruiners en BB-creams van Sublime Bronze op de juiste manier gebruikt, geeft geen enkele formule af. Het belangrijkste is dat je het product de tijd geeft om op te drogen en in de huid te trekken voordat je je kleren aantrekt. De zelfbruiner vermengt zich met de huid en wanneer deze opgedroogd is, zal deze niet afgeven, ook niet wanneer de huid in aanraking komt met water. Ook bij de BB-creams, zoals de Sublime Bronze BB Legs, is het heel belangrijk om het product de tijd te geven om op te drogen. De formule is zweetresistent dus ook al heb je het warm blijft deze gewoon zitten. Let wel op dat je niet gaat zwemmen of op een andere manier in contact komt met water want de formule is afwasbaar en zal dus na aanraking met water van je benen verdwijnen. Tip: dep voordat je je aankleedt eerst zachtjes met een tissue op de huid om te kijken of de zelfbruiner al goed is opgedroogd."} } , { "@type": "Question", "name": "Bestaat er een zelfbruiner die prettig ruikt?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Heel lang was het erg lastig om een lekkere geur aan de zelfbruinende formules toe te voegen maar met de laatste technieken en onderzoek is het Sublime Bronze gelukt om aan alle zelfbruiners een frisse citrus geur toe te voegen."} } , { "@type": "Question", "name": "Krijg ik een oranje kleur van een zelfbruiner?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De tijd dat we een oranje, wortelkleur kregen ligt gelukkig ver achter ons. Met de professionele technieken en de laatste innovaties geven de zelfbruinende producten van Sublime Bronze een niet van echt te onderscheiden natuurlijk bruine teint zonder strepen. De zelfbruiners vermengen zich met de opperhuid en bootsen op die manier de natuurlijk bruine kleur van jouw huid na."} } , { "@type": "Question", "name": "Moet ik een zelfbruiner uitsmeren?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Of je een zelfbruiner moet uitsmeren of niet ligt aan het soort zelfbruiner dat je gebruikt. De meeste zelfbruiners, zoals een melk, serum, gel of BB-cream, moeten worden uitgesmeerd over de huid om deze regelmatig te verdelen. Een uitzondering zijn de sprays voor lichaam en gezicht van Sublime Bronze die niet uitgesmeerd hoeven worden. De microverstuiver die op deze zelfbruiners is bevestigd zorgt ervoor dat de formule als een nevel regelmatig over jouw huid wordt verdeeld voor een egaal bruin resultaat."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe krijg ik het beste resultaat?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Scrub de huid even goed of gebruik een exfoliant, hierdoor zullen de meest losse dode huidcellen loslaten en is het resultaat egaler en houdt het zelfbruinresultaat veel langer. Daarna moet je de huid extra goed hydateren, zeker op ruwe plekken zoals knieen, ellebogen of voeten."} } , { "@type": "Question", "name": "Droogt mijn huid niet uit na gebruik van een zelfbruiner?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het is erg belangrijk dat jouw huid goed verzorgd en gehydrateerd blijft na het gebruik van een zelfbruiner omdat dan de natuurlijke bruining en intensiteit van jouw zomerse kleur het langst mooi blijft. Gelukkig hoef je dit niet met een extra bodylotion te doen omdat de zelfbruiners van Sublime Bronze naast de huid bruinen ook verzorgen en hydrateren. Bijna alle zelfbruiners van Sublime Bronze hydrateren de huid tot 8 uur lang. Na het gebruik van een zelfbruiner kun je gewoon ­­­doorgaan met je dagelijkse verzorgingsroutine."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe gebruik ik mijn zelfbruiner in combinatie met een zonnebrand?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Een zelfbruiner beschermt je niet tegen UV-stralen, daarom is het belangrik dat je je insmeert met een zonbeschermingsproduct als je de zon ingaat. De gewone zelfbruiners zijn gemakkelijk te combineren met een zonnebrand. Zorg altijd dat je een paar uur voor het aanbrengen van zonnebrand jouw zelfbruiner al hebt aangebracht zodat jouw huid de tijd heeft om dat zomerse kleurtje te ontwikkelen. Idealiter breng je de avond voor je stranddag of feestje de zelfbruiner al aan zodat jouw huid de volgende dag extra straalt en glanst als je bodylotion of zonnebrand aanbrengt. Als je een BB-cream gebruikt, breng je eerst de zonnebrand aan, laat je deze rustig intrekken en daarna pas breng je de BB Summer Legs aan voor direct mooie en gebruinde benen."} } , { "@type": "Question", "name": "De spuitdop van mijn bus haarlak is verstopt: wat te doen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Als er wat haarlak is blijven zitten op het spuitstuk van de dop, kan deze hard worden en het gaatje van de spuitdop verstoppen. Houd de dop onder de warme kraan om zoveel mogelijk opgedroogde haarlak op te laten lossen. Probeer overblijvend residu te verwijderen met je nagel of een prikkertje. Let op: prik nooit in het gaatje van de spuitdop! Niet alleen kun je restjes verder het kanaal induwen, ook is het gevaarlijk doordat haarlak in een houder onder druk zit. Wil je voorkomen dat het spuitstuk van je bus haarlak verstopt raakt? Spoel deze dan na gebruik af met warm water, om restjes te verwijderen."} } , { "@type": "Question", "name": "Beschadigt gebruik van een stijltang en/of f&ouml;hn mijn haar?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De warmte van een stijltang en/of f&ouml;hn kan je haar beschadigen. Je kunt dit vermijden door speciale <a href="/dream-lengths/heat-spray" target="_blank"><u>stylingproducten</u></a>&nbsp;te gebruiken die beschermen tegen hitte van warmteapparaten. Daarnaast is het bij het f&ouml;hnen zaak dat je dit met de haarrichting mee doet (van de haaraanzet naar de punten). Zo voorkom je dat de haarschubben gaan openstaan en je haar pluizig wordt."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe gebruik ik een hittebeschermende spray?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Een <a href="/dream-lengths/heat-spray" target="_blank"><u>hittebeschermende spray</u></a>&nbsp;gebruik je na het wassen van je haar op vochtig tot handdoek droog haar. Spuit de spray op een afstand van ongeveer 15cm van het haar. Daarna kun je het haar f&ouml;hnen&nbsp; en stylen zoals je gewend bent."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe krijg ik mijn haar met stylingproduct weer schoon?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Gels en texturen op waterbasis zijn gemakkelijk uit te wassen tijdens een wasbeurt met warm water en een shampoo voor normaal haar. Sommige texturen als clays en pastes (met name de sterkere en drogere varianten) kunnen wat moeilijker uitwasbaar zijn. Was het haar met warm water en laat je shampoo enkele minuten intrekken om goed zijn werk te kunnen doen. Als het nodig is, was het een tweede keer met shampoo.&nbsp;"} } , { "@type": "Question", "name": "Wat moet ik doen als er een stylingproduct, zoals haarlak of gel, in mijn ogen is gekomen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen. Om te voorkomen dat je (restjes) van het product in je oog krijgt raden we je aan direct na het aanbrengen je handen goed te wassen met zeep: zo voorkom je dat je bij het wrijven in je oog kans hebt dat je er restjes stylingproduct inwrijft."} } , { "@type": "Question", "name": "Wat is het belang van een conditioner?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Een <a href="/haarverzorging/conditioner" target="_blank"><u>conditioner</u></a> zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten, hierdoor komt je haar in dezelfde richting te liggen en kan het beter het licht weerkaatsen, waardoor het meer glanst."} } , { "@type": "Question", "name": "Moet ik wel of geen conditioner gebruiken als ik fijn haar heb?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Als je fijn haar hebt, bestaat het gevaar om te veel producten te gebruiken, zodanig dat het haar verzwaart en slap langs je gezicht gaat hangen. <a href="/elvive/extraordinary-oil-kokos/niet-verzwarende-conditioner" target="_blank"><u>Goede conditioners</u></a> voor fijn haar hebben daarom een lichte formule, die niet verzwarend werkt. Als je het idee hebt dat je haar alsnog verzwaart, breng de conditioner dan alleen aan in de punten- zodat deze niet gaan klitten - en niet bij de haaraanzet."} } , { "@type": "Question", "name": "Is het slecht voor mijn gekleurde haar om in de zon te zitten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Net zoals het goed is om je huid te beschermen tegen de zon, is het goed om je haar tegen zonschade te beschermen. Een goede kleurshampoo bevat uva/uvb filters die precies dit doen. Als je je haar niet beschermt, dan beschadigt je haar en vervaagt je kleur."} } , { "@type": "Question", "name": "Heb ik een haarmasker nodig voor mijn gekleurde haar?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Door je haar te kleuren, wordt het vaak ook wat droger. Het is dan van belang dat je het goed verzorgt. Een <a href="/elvive/color-vive/beschermend-haarmasker" target="_blank"><u>haarmasker</u></a> eens per week is dan geen overbodige luxe en zorgt voor de nodige voeding van je haar. Als je merkt dat je droge punten houdt, kun je hiervoor een <a href="/elvive/extraordinary-oil/voedende-haarolie-gekleurd-haar" target="_blank"><u>olie</u></a> gebruiken."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe lang moet ik mijn shampoo laten intrekken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Laat de shampoo minimaal 1 tot 2 minuten intrekken, zodat de actieve ingredi&euml;nten hun werk kunnen doen. Een goede shampoo voor <a href="/elvive/total-repair-5/heropbouwende-shampoo" target="_blank"><u>beschadigd haar</u></a> bevat naast reinigende ingredi&euml;nten om je haar schoon te maken, ook actieve ingredi&euml;nten die je haar weer in betere conditie brengen."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe lang zijn de make-up producten houdbaar?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode, maar ook een afbeelding van een open product met hierop een nummer dat aangeeft hoe lang een product houdbaar is na openen. 12M staat bijvoorbeeld voor 12 maanden na openen."} } , { "@type": "Question", "name": "Waar zijn de ingredi&euml;nten van de diverse make-up producten te vinden?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode. Deze sticker kan opengeklapt worden, waarna de ingredi&euml;nten zichtbaar zijn aan de binnenkant van de sticker. Voorafgaand aan de ingredi&euml;nten staat altijd het woord &ldquo;ingredients&rdquo;."} } , { "@type": "Question", "name": "Welke kleur True Match foundation kan ik het beste kiezen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De True match foundations zijn van elkaar te onderscheiden op basis van de kleur en ondertoon. Naast dat de kleur moet passen bij je eigen huidskleur, moet ook de ondertoon matchen bij je huid. Hiermee zorg je ervoor dat de foundation er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Op de verpakking wordt de kleur weergegeven met een cijfer en de ondertoon met een letter. Klik <a href="/vind-de-perfecte-kleur-foundation-voor-jouw-huid" target="_blank"><u>hier</u></a> voor meer informatie over welke kleur en ondertoon bij jou past."} } , { "@type": "Question", "name": "Welke kleur concealer kan ik het beste kiezen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Wil je een concealer gebruiken zonder foundation? Kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Gebruik je een concealer in combinatie met een foundation? Neem dan een concealer die &eacute;&eacute;n &agrave; twee kleuren lichter is dan je foundation. Naast huidkleurige concealer, kun je dit make-up product ook inzetten om de kleuren in je gezicht te corrigeren. Gebruik een groene concealer voor het verbergen van rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes. Gebruik een perzikkleurig product als je littekens of wallen wilt verbergen. Een paarse kleur kun je gebruiken om donkere kringen te camoufleren. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van een&nbsp;"} } , { "@type": "Question", "name": "Welke kleur concealer kan ik het beste kiezen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Wil je een concealer gebruiken zonder foundation? Kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Gebruik je een concealer in combinatie met een foundation? Neem dan een concealer die &eacute;&eacute;n &agrave; twee kleuren lichter is dan je foundation. Naast huidkleurige concealer, kun je dit make-up product ook inzetten om de kleuren in je gezicht te corrigeren. Gebruik een groene concealer voor het verbergen van rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes. Gebruik een perzikkleurig product als je littekens of wallen wilt verbergen. Een paarse concealer kun je gebruiken om een grauwe of doffe huid weer te laten stralen. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van een <a href="/wat-is-een-concealer" target="_blank"><u>concealer</u></a>.&nbsp;</p>"} } , { "@type": "Question", "name": "Wat is het verschil tussen de Color Riche Shine, Color Riche Matte en Color Riche Satin lipstick?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Onze Color Riche Lipstick bestaat uit drie verschillende lijnen, namelijk: Color Riche Satin, Color Riche Matte en Color Riche Shine. Naast dat deze lijnen verschillen in kleuren, hebben ze ook alle drie een andere finish. De Color Riche Shine heeft namelijk een glanzende finish, de Color Riche Matte een matte finish, en de Color Riche Satin heeft een satijnachtige finish."} } , { "@type": "Question", "name": "Welke kleur wenkbrauwpotlood past het best bij mij?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het kan lastig zijn om te kiezen welk kleur wenkbrauwpotlood bij jou past. Veel bruine tinten lijken op elkaar en kunnen daarnaast ook nog donkerder dan verwacht uitvallen. Wij adviseren daarom een kleur te kiezen die een tint lichter is dan je haarkleur. Hierdoor krijg je een zo natuurlijk mogelijk effect. Een handige tip: houd het potloodje aan de bovenkant van je haar om goed te vergelijken."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik heb last van een trekkerige huid. Welk product heb ik nodig?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Een trekkerige huid geeft aan dat je huid te weinig vocht heeft. Een <a href="/men-gezichtsverzorging/gezichtscreme" target="_blank"><u>gezichtscr&egrave;me</u></a>&nbsp;die je huid hydrateert zorgt er daarom voor dat dit vervelende gevoel wordt verholpen. Gebruik bijvoorbeeld <a href="/hydra-power/verfrissende-gezichtsverzorging" target="_blank"><u>Hydra Power</u></a> voor een gehydrateerde huid tot 48 uur."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik wil mijn huid verzorgen, maar heb geen specifieke problemen met mijn huid. Welk product heb ik nodig?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Een goede verzorging begint bij het <a href="/men-gezichtsverzorging/gezichtsreiniger" target="_blank">reinigen</a> van je huid. Gebruik daarna een <a href="/men-gezichtsverzorging/gezichtscreme" target="_blank"><u>gezichtscr&egrave;me</u></a> om je huid te hydrateren. Ontdek meer over een ideale <a href="/men" target="_blank">verzorgingsroutine</a>."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik heb een gevoelige huid. Welk product heb ik nodig?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Voor de gevoelige huid heeft Men Expert speciaal Hydra Sensitive ontwikkeld, met een <a href="/men/men-gezichtsverzorging" target="_blank"><u>reinigingsgel</u></a>, <a href="/hydra-intensive/gezichtscreme" target="_blank"><u>gezichtscr&egrave;me</u></a> en <a href="/men/men-gezichtsverzorging" target="_blank"><u>aftershave</u></a>."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik heb last van wallen en donkere kringen. Welk product kan ik hier tegen gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De <a href="/hydra-energetic/eye-roller" target="_blank"><u>Hydra Energetic Oogroller</u></a>&nbsp;vermindert wallen en donkere kringen onder de ogen effectief. Deze oogroller kun je combineren met de <a href="/hydra-energetic/24-uur-anti-vermoeidheid-gezichtscreme" target="_blank"><u>Hydra Energetic hydraterende gezichtscr&egrave;me</u></a>, die je huid tot 24 uur hydrateert en tekenen van vermoeidheid tegengaat."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik heb last van rimpels. Welk product heb ik nodig?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Onze beste verzorging tegen rimpels is <a href="/vitalift/anti-rimpel-gezichtscreme" target="_blank"><u>Vita Lift</u></a>. Deze cr&egrave;me bevat Pro-Retinol, een krachtig anti-verouderingsingredi&euml;nt tegen rimpels en huidverslapping."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik heb last van puistjes. Welk product kan ik het beste gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "<a href="/pure-charcoal/charcoal-gezichtsreiniger" target="_blank"><u>Pure Charcoal Reinigingsgel</u></a> reinigt de huid en bestrijdt puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. Scrub daarnaast twee keer per week je gezicht met Pure Charcoal Scrub om dode huidcellen te verwijderen, puistjes te verminderen en te voorkomen."} } , { "@type": "Question", "name": "Kan ik de dagcr&egrave;mes van Men Expert over mijn gehele gezicht gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Ja, zeker. We raden je echter wel aan om voorzichtig te zijn rondom de ogen. Mocht de cr&egrave;me in je ogen komen, spoel ze dan met overvloedig water."} } , { "@type": "Question", "name": "Zijn de dagcr&egrave;mes van Men Expert een alternatief?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Nee, de meeste Men Expert dagcr&egrave;mes bevatten geen SPF en beschermen je huid dus niet tegen de negatieve effecten van de zon. Als je je huid aan de zon blootstelt en wilt beschermen tegen zonlicht adviseren wij je om de dagcr&egrave;me te combineren met een zonnebrandproduct speciaal voor het gezicht."} } , { "@type": "Question", "name": "Bevatten de producten van Men Expert parabenen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De samenstelling van de verschillende producten uit het Men Expert assortiment verschilt. We raden daarom aan om de ingredi&euml;ntenlijst op de verpakkingen van de producten door te nemen. Op al onze producten vind je een ingredi&euml;ntenlijst waar alle stoffen op staan die in het product verwerkt zijn. De benaming van deze ingredi&euml;nten is de naam die wordt gehanteerd via de zogenaamde International Nomenclature Cosmetic Ingredient (INCI) lijst. Deze is ontwikkeld door de Europese en Amerikaanse cosmetica-industrie. De namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt, zijn internationaal gestandaardiseerd. Op het etiket wordt bij alle cosmetica de ingredi&euml;nten aangegeven met hun INCI-naam. Deze lijst kun je te allen tijde raadplegen via de website van de Europese unie.<br> Meer informatie over <a href="https://inside-our-products.loreal.com/ingredients/parabens"><u>parabenen</u></a> vind je hier."} } , { "@type": "Question", "name": "Wat is de uiterste gebruiksdatum van Men Expert producten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De wet voor cosmetica eist dat alle gesloten producten een minimale houdbaarheid hebben van 30 maanden. Na opening is het product beperkt houdbaar. Het aantal maanden dat het product na opening te gebruiken is, kun je terugvinden op de verpakking. Het symbool van een geopend potje met de letter &lsquo;M&rsquo; geeft aan: de periode van minimale houdbaarheid na openen, waarin het product in optimale kwaliteit kan worden gebruikt. Het beste kun je een nieuw product aanschaffen als je ziet dat deze periode voorbij is. We kunnen je namelijk niet meer garanderen dat het oude product nog de juiste werking heeft."} } , { "@type": "Question", "name": "Wat is hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan, wat betekent dat het een molecuul is dat gedeeltelijk uit suikers bestaat. Het komt van nature voor in het menselijk lichaam en dit ingrediënt is een structureel bestanddeel van de huid. Hiernaast wordt hyaluronzuur synthetisch geproduceerd voor in diverse huidverzorgingsformules zoals serums. Het meest bijzondere aan hyaluronzuur is dat het 1000x zijn eigen gewicht in water vast kan houden. Huidverzorgingsproducten met HA kunnen een vochtarme huid dus goed hydrateren. Het brengt niet alleen vocht ín de huid (uit de lucht of diepere huidlagen), maar het heeft ook de mogelijkheid extra vocht vast te houden."} } , { "@type": "Question", "name": "Wat doet hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "* Hyaluronzuur voorziet de huid van een perfecte dosis vocht <br>* Hyaluronzuur vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en kraaienpootjes<br> * Hyaluronzuur maakt de huid soepeler en steviger <br>* Hyaluronzuur geeft de huid meer volume"} } , { "@type": "Question", "name": "Kan je een reactie krijgen op hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur is zoals genoemd een lichaamseigen stof, die goed getolereerd wordt door de meeste huidtypes. Toch bestaan er altijd uitzonderingen. Dus als je huid niet goed reageert op een product of ingrediënt dan is het belangrijk om het gebruik hiervan gelijk stop te zetten en je dermatoloog te raadplegen. "} } , { "@type": "Question", "name": "Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur serum en crème?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Er bestaan <u><a href="/revitalift/filler/anti-rimpel-serum"> hyaluronzuur serums </a></u> en hyaluronzuur <u><a href="/revitalift/filler/dagcreme-spf50"> crèmes </a></u>. Het verschil is dat een serum geconcentreerder is en gericht een bepaald huidprobleem (zoals kraaienpootjes) aanpakt. Je hebt ook minder van een serum nodig. Een crème is dikker en is een meer algehele laatste stap in je routine. Zowel een hyaluronzuur serum als crème zijn ideaal voor een dagelijkse huidverzorgingsroutine."} } , { "@type": "Question", "name": "Hoe kan ik weten of mijn crème of serum hyaluronzuur bevat?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Op alle L’Oréal Paris-producten vind je een ingrediëntenlijst met de volledige formulering met alle stoffen. De benaming van deze ingrediënten, is de naam die wordt gehanteerd op de zogenaamde INCI-lijst. INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient. Je kunt hyaluronzuur op de ingrediëntenlijst herkennen als simpelweg hyaluronzuur, op zijn Engels hyaluronic acid of op zijn Frans acide hyaluronique. Maar hyaluronzuur kan op een ingrediëntenlijst ook één van de volgende benamingen hebben:<br> - Sodium Hyaluronate<br> - Hyaluronan<br> - Glycoaminoglycan<br> Daarnaast heeft L'Oréal Paris ook een aantal make-upproducten met toegevoegd hyaluronzuur, zoals de <u><a href="/true-match/eyecream-in-a-concealer/w-1-2-ivory-beige"> True Match Eyecream in a Concealer </a></u> en de <u><a href="/true-match/5dw-golden-sand"> True Match Foundation </a></u>."} } , { "@type": "Question", "name": "Waarom een hydraterende crème of serum met hyaluronzuur?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur kan het beste worden aangebracht als een serum of als een hydraterende crème. Met behulp van een HA-crème of serum wordt de huid voorzien van hyaluronzuur en na het intrekken lijkt de huid binnen een mum van tijd voller en frisser. Probeer bijvoorbeeld het L’Oréal Paris’ Filler Serum met hyaluronzuur</u>. De knipoog in deze naam naar ‘filler’ is trouwens geen toeval; hyaluronzuur wordt ook gebruikt in cosmetische fillers."} } , { "@type": "Question", "name": "Is hyaluronzuur veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Hyaluronzuur is in principe (in tegenstelling tot een ingrediënt zoals vitamine A ofwel retinol) veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan de huid ook wat droger worden, in verband met hormoonschommelingen, en dan kan hyaluronzuur juist goed van pas komen. Gebruik een crème of serum met hyaluronzuur om je huid gehydrateerd en gezond te houden. Raadpleeg in het geval van twijfel wel altijd je arts of gynaecoloog. "} } , { "@type": "Question", "name": "Kun je hyaluronzuur en antioxidanten samen gebruiken?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Dit is belangrijk punt om op te letten, want niet alle ingrediënten kunnen altijd samen worden gebruikt. Hyaluronzuur gaat gelukkig meestal goed samen met andere ingrediënten. Sterker nog, gebruik hyaluronzuur in combinatie met een krachtige antioxidant zoals vitamine C en de twee versterken elkaar. In dat geval kan je dus kiezen voor een huidverzorgingsproduct met hyaluronzuur én vitamine C, of je kan de twee ster-ingrediënten vlak na elkaar gebruiken. Vuistregel: breng het product met de dunste textuur (zoals een serum) aan voor een product met een dikkere textuur (zoals een crème) voor optimale absorptie en het beste resultaat. "} } , { "@type": "Question", "name": "Gebruiken jullie methylisothiazolinon (MI) in jullie producten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De hoogste prioriteit van L'Or&eacute;al is de veiligheid van de consument en we gebruiken alleen conserveermiddelen met strenge veiligheidseisen. Wanneer er bezorgdheid ontstaat over een conserveermiddel, beoordeelt de Groep, samen met de Industrie, de veiligheid ervan. Daarom hebben we in 2013 proactief besloten om methylisothiazolinon (MI) uit te faseren in onze leave-on producten. Sinds 2017 verkopen we geen leave-on producten meer met MI. Daarnaast hebben we besloten een stap verder te gaan en hebben we ons voorgenomen om MI volledig uit te faseren uit al onze producten, inclusief producten die worden afgespoeld. Voor meer informatie over onze ingredi&euml;nten kun je hier (https://inside-our-products.loreal.com/ingredients/mit) terecht."} } , { "@type": "Question", "name": "Gebruiken jullie hormoonverstorende stoffen in jullie producten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Het onderwerp hormoonverstorende stoffen in cosmetica heeft onlangs media aandacht gekregen. L&rsquo;Or&eacute;al begrijpt uw bezorgdheid en daarom willen we u graag informeren over dit onderwerp. Voorop moet worden gesteld dat L&rsquo;Or&eacute;al de gezondheid en welzijn van haar consumenten als prioriteit heeft staan. We besteden grote aandacht aan alle onderwerpen gerelateerd aan veiligheid van onze cosmetica, inclusief hormoonverstorende stoffen. Er wordt gewerkt in strikte overeenstemming met de huidige Europese en internationale wetgeving bij bijvoorbeeld de keuze van onze ingredi&euml;nten. Verder volgen wij de ontwikkelingen in de wetenschap op de voet. <p><strong>L&rsquo;Or&eacute;al gebruikt geen ingredi&euml;nten die door de WHO als hormoonverstorende stof worden aangemerkt.* </strong>Geen van onze ingredi&euml;nten veroorzaakt nadelige effecten op het welzijn van de mens of het milieu onder de omstandigheden waarin ze gebruikt worden: de concentratie in het eindproduct, applicatiegebied en frequentie van gebruik. Als er ook maar enige twijfel of wetenschappelijk bewijs is over nadelige effecten van een van onze ingredi&euml;nten door interactie met het hormoonhuishouding, zullen deze onmiddelijk uit onze producten worden verwijderd. </p> <p>Na 15 jaar ontwikkeling van kennis en solide wetenschappelijke methoden, heeft L&rsquo;Or&eacute;al een belangrijk platform van voorspellende testen ontwikkeld om de veiligheid van onze consumenten te verzekeren en het milieu te beschermen. Deze testen stellen ons in staat om elk interactie van een ingredi&euml;nt met hormoonreceptoren op te sporen.</p><p>* De definitie van de WHO (World Health Organization/ Wereld Gezondheidsorganisatie) voor hormoonverstorende stoffen is als volgt: &ldquo;een hormoonverstorende stof is een stof of mengsel van stoffen dat de functies van het hormoonhuishouding veranderd en daardoor nadelige effecten veroorzaakt in een organisme, diens nageslacht of in (sub)populaties.&rdquo;</p>"} } , { "@type": "Question", "name": "Gebruiken jullie plastic microbeads in jullie producten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "L'Or&eacute;al neemt de kwestie van haar invloed op het milieu zeer serieus en is vastbesloten ervoor te zorgen dat alle producten het beste milieuprofiel krijgen. Sinds 1995 hebben we een onderzoekslaboratorium dat is gespecialiseerd in het beoordelen van de invloed van onze formules op aquatische ecosystemen. L'Or&eacute;al heeft besloten om de bezorgdheid over plastic microbeads openlijk te uiten en is vastbesloten om al deze polyethyleen microbeads in 2017 uit haar scrubs te halen. Het geleidelijk afschaffen van een ingredi&euml;nt is een ingewikkeld proces. Het vereist de analyse en identificatie van een betrouwbaar alternatief dat voldoet aan meerdere criteria (waaronder de veiligheid van mensen en milieu, doeltreffendheid, duurzame toevoer van grondstoffen en algemene kosten). De Groep is op zoek naar natuurlijke alternatieven (bijv. minerale deeltjes, zaden van vruchten) die dezelfde doeltreffendheid en veiligheid bieden.</p> <p><span>Je bent wellicht ook ge&iuml;nteresseerd in onze algemene beloftes en ons milieuprofiel. Als L&rsquo;Or&eacute;al waren we ons al vroeg bewust van de noodzaak om de uitdagingen van de wereldwijde klimaatcrisis aan te pakken. In 2013 lanceerden we ons eerste programma rondom Duurzame Ontwikkeling. De wereld is sindsdien veranderd en vraagt om een grotere transformatie. Daarom introduceren we een nieuw programma met onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030. Dit &ldquo;L&rsquo;Or&eacute;al for the Future&rdquo; programma bevat twee complementaire dimensies van wat maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons betekent: onze organisatie transformeren richting een steeds duurzamer business model, and bijdragen aan het oplossen van belangrijke uitdagingen in de wereld. Zo hebben we ons voorgenomen om onze fabrieken CO2 neutraal te laten produceren in 2025, door middel van effici&euml;ntie en het gebruik van 100% hernieuwbare energie. In 2030 zal 100% van het watergebruik in onze industri&euml;le processen gerecycled zijn en herbruikt worden. In 2025 zal 100% van onze plastic verpakkingen navulbaar, herbruikbaar, recyclebaar, of composteerbaar zijn. En in 2030 zal 100% van het afval dat wordt gegenereerd in onze fabrieken gerecycled of herbruikt worden. Meer informatie weten over de doelstellingen van het &ldquo;L&rsquo;Or&eacute;al for the Future&rdquo; programma vind je op deze website: </span><a href="https://www.loreal.com/en/commitments-and-responsibilities/"><span><u>https://www.loreal.com/en/commitments-and-responsibilities/</u></span></a>"} } , { "@type": "Question", "name": "Waar kan ik meer informatie vinden over de ingredi&euml;nten?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Op <a href="https://inside-our-products.loreal.com/"><u>https://inside-our-products.loreal.com/</u></a> is het mogelijk om de verschillende ingredi&euml;nten, die gebruikt worden in producten van L&rsquo;Or&eacute;al Paris, op te zoeken. Let er bij het zoeken wel op dat dit de internationale website is, dus er moet altijd gezocht worden op de Engelse benaming van het ingredi&euml;nt."} } , { "@type": "Question", "name": "Gebruiken jullie geretoucheerde afbeeldingen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Wij vinden het belangrijk om eerlijke en transparante reclame te maken. We hebben een strenge gedragscode en streven ernaar om in onze reclame het effect dat het product kan bereiken niet te misleiden of te overdrijven, en dat de afbeeldingen in overeenstemming zijn met de reclamecodes in Nederland."} } , { "@type": "Question", "name": "Kan ik vertrouwen op jullie TV commercials?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Wij vinden het belangrijk om eerlijke reclame te maken. We hebben strenge ethische codes waarin staat dat we claims in communicaties niet doelbewust overdrijven, ook niet op het gebied van milieu of samenleving. Alle resultaten die we in onze tv-commercials noemen zijn grondig en wetenschappelijk onderzocht, onafhankelijk goedgekeurd en bevestigd voordat we ze aan het publiek tonen. Enig retoucheren is soms nodig vanuit technisch perspectief, maar dit mag in geen enkel opzicht misleidend zijn met betrekking tot de prestaties van het geadverteerde product."} } , { "@type": "Question", "name": "Waar kan ik een lijst met ingredi&euml;nten van een product vinden?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "De Europese Gemeenschap heeft de cosmetica-industrie gevraagd om op elk product alle ingredi&euml;nten te vermelden voor meer transparantie. Na harmonisatie op Europees niveau wordt de internationale nomenclatuur International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (INCI) gebruikt om de ingredi&euml;nten aan te geven. De INCI-namen van alle gebruikte ingredi&euml;nten staan standaard voor Europese landen op de productverpakking."} } , { "@type": "Question", "name": "Doet L'Or&eacute;al dierproeven?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Wereldwijd test L'Or&eacute;al niet langer producten of ingredi&euml;nten op dieren. Bovendien vraagt L'Or&eacute;al anderen dit ook niet te doen. De toegestane zeldzame uitzondering is als regelgevende instanties dit voor regelgevende doeleinden vereisen. Vind <a rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" href="https://inside-our-products.loreal.com/our-approach/our-alternative-methods-animal-testing" target="_blank"><u>hier</u></a> meer informatie. <br />"} } , { "@type": "Question", "name": "Wat doet L&rsquo;Or&eacute;al voor onze planeet?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "We hebben onszelf gedurfde, <a rel="noopener noreferrer" rel="noopener noreferrer" href="https://www.loreal.com/en/commitments-and-responsibilities/for-the-planet/ " target="_blank"><u>meetbare doelen</u></a> gesteld voor 2030 op het gebied van klimaat, water, biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen, in overeenstemming met wat wetenschappelijke experts eisen en wat onze planeet nodig heeft."} } , { "@type": "Question", "name": "Waar kan ik informatie vinden over solliciteren of stage lopen bij L'Or&eacute;al Paris?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "L'Or&eacute;al Paris valt onder de L'Or&eacute;al Group. Klik <a href="https://careers.loreal.com/en_US/content"><u>hier</u></a> om te zien of er vacatures zijn."} } , { "@type": "Question", "name": "Is het mogelijk om samples aan te vragen?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Door het grote aantal aanvragen dat we ontvangen aangaande samples, promotionele items en coupons, kunnen we helaas niet ingaan op deze verzoeken."} } , { "@type": "Question", "name": "Doen jullie ook aan sponsoring?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "L&rsquo;Or&eacute;al Nederland probeert op verschillende manieren een steentje bij te dragen aan diverse goede doelen.Je zult begrijpen dat we door verschillende mensen benaderd worden voor ondersteuning en dat we iedereen graag zouden helpen maar dat we er voor gekozen hebben om ons te beperken tot een aantal vaste organisaties waar we mee werken zodat we hen ook op een substanti&euml;le manier kunnen helpen."} } , { "@type": "Question", "name": "Ik zou voor een project graag L&rsquo;Or&eacute;al willen documenteren. Is dit mogelijk?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Door het grote aantal vragen dat we ontvangen, zijn we niet in staat te reageren op alle aanvragen. Volledige documentatie over ons bedrijf, onze producten en vaak opgevraagde informatie vind je op <a href="www.loreal.com"><u>www.loreal.com</u></a>"} } ] }
Content Push Doutzen

L’Oréal Paris Consumer Care

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem direct contact met ons op via telefoonnummer 023-54 99 500 of via ons contactformulier.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-12.30 uur en van 13.15-16.30 uur.

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "Thing", "subjectOf": { "@type": "ItemList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/haarkleuring-voor-een-goede-uitstraling", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Haarkleuring Voor Een Goede Uitstraling", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/hair-color/09_casting-katherine_2000x900px.jpg?rev=862d14a478a64aada62d877c1ae3d1b2", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-27T08:32:00+00:00", "dateModified": "2023-11-10T12:06:04+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"De juiste haarkleuring kan wonderen doen voor je uitstraling. Naarmate we ouder worden veranderen de natuurlijke kenmerken van ons lichaam, waaronder ons haar. Deze tips helpen je een frisse uitstraling te behouden." } }, { "@type":"ListItem", "position": 2, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/eerste-grijze-haren-verven", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Eerste grijze haren verven", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/hair-color/10_casting-luma_2000x900px.jpg?rev=505e6e44c55a44efa2016c940b573cc3", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-27T08:53:47+00:00", "dateModified": "2023-11-10T11:58:25+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Sommige dingen zijn helaas onvermijdelijk. Grijs worden is hier een van. Vroeg of laat worden we geconfronteerd met de eerste grijze haren. Grijs haar ontstaat doordat het haar pigment verliest. De aanmaak van het pigment melanine stopt, waardoor het haar kleurloos wordt. Wanneer de eerste grijze haren zichtbaar worden verschilt enorm per persoon. Waar de een ze pas eind dertig ontdekt, vindt de ander ze al begin twintig. Helaas kun je er weinig aan doen om grijze haren te voorkomen. Gelukkig zijn er wel manieren om die eerste grijze haren te camoufleren. " } }, { "@type":"ListItem", "position": 3, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/uitgroei-verven", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Uitgroei verven", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/hair-color/11_excellence-eva_2000x900px.jpg?rev=a6d2dd2fa9ce45ecabbeae0575a02f02", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-27T08:57:57+00:00", "dateModified": "2023-11-10T11:57:36+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Heb je je haar gekleurd met een semi-permanente of permanente haarkleuring? Dan is uitgroei onvermijdelijk. De mate in waarin deze zichtbaar is kan wel behoorlijk verschillen. We geven je tips om zichtbare uitgroei te verminderen en leggen uit hoe je uitgroei gemakkelijk zelf bijwerkt." } }, { "@type":"ListItem", "position": 4, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/zo-voorkom-je-een-gele-gloed-in-je-haar", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Zo voorkom je een gele gloed in je haar", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/articles/hair-color/heroimage_prfrence_kate_2000x900px.jpg?rev=d56647097957460da8813fe03d88d1bf", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-27T08:26:16+00:00", "dateModified": "2023-11-10T12:07:18+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"" } }, { "@type":"ListItem", "position": 5, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/blond-haar", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Blond Haar", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/brand-pages/hair-color/7969646_briefing_afbeeldingen_replacemens_dk_v2_2000x900px-(2).jpg?rev=dfb4da37a2f84cd5b30a2356dfa3823d", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2022-03-10T10:45:14+00:00", "dateModified": "2023-11-13T09:56:07+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Met blond haar kun je werkelijk alle kanten op. Van licht tot donker, van asblond naar goudblond. Maar wat is het verschil tussen al deze blonde kleuren en hoe weet je welke blonde kleur bij jou past? We hebben de meest voorkomende blonde tinten voor je op een rijtje gezet!" } }, { "@type":"ListItem", "position": 6, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/allergiewaarschuwingstest-voor-als-je-zelf-je-haar-gaat-verven", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"allergiewaarschuwingstest voor als je zelf je haar gaat verven", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/articles/artikel-images/04_luma-met-bril_2000x900px.jpg?rev=408ae51902f24386be70aff56556e847", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-06-06T11:49:22+00:00", "dateModified": "2023-06-06T11:50:45+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Doe altijd de allergiewaarschuwingstest 48 uur voordat je thuis je haar gaat kleuren. Al onze haarkleuringen bevatten p-phenylenediamine. P-phenylenediamine (PPD) is een kleurstof die bekend staat als een mogelijk allergene stof. Dat wil zeggen dat er een kleine kans bestaat dat je allergisch op deze stof reageert. Daarom zijn al onze verpakkingen voorzien van een uitleg om voor elke haarkleuring 48 uur vóór gebruik een allergiewaarschuwingstest te doen. Ook als je je haar al eerder hebt gekleurd, raden we aan om te controleren of er geen allergische reacties optreden. Een allergie kan plotseling ontstaan, ook wanneer je dezelfde haarkleuring in het verleden zonder problemen hebt gebruikt." } }, { "@type":"ListItem", "position": 7, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-het-kleuren-van-je-haar", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"alles wat je moet weten over het kleuren van je haar", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/articles/artikel-images/11_excellence-eva_2000x900px.jpg?rev=b2336bed3fc44a98bf771c16af65c9f6", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2023-06-06T15:18:46+00:00", "dateModified": "2023-06-06T15:19:29+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Je hebt genoeg op Pinterest gekeken, plaatjes opgeslagen en je hebt de ideale haarkleur in gedachten. Tijd om aan de slag te gaan. Lees hier onze tips voor als je zelf thuis je haar gaat verven." } }, { "@type":"ListItem", "position": 8, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/zelf-je-haar-verven", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"Zelf je haar verven", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/categories/hair/kathering-langford-met-loreal-paris-haarkleuring.jpg?rev=c5292eb391ce4aa78d72cbd1e04838dc", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2021-08-26T16:02:37+00:00", "dateModified": "2022-08-03T09:34:56+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Overweeg je om zelf je haar te kleuren? Goed idee! Of je nou op zoek bent naar een haarkleuring die vooral jouw (eerste) grijze haren dekt of je van haarkleur wil veranderen, de haarkleuringen van L’Oréal Paris bieden uitkomst. In dit artikel geven we jou de juiste tips voor het kleuren van jouw haar. Wil je daarnaast hulp bij het kiezen van de juiste haarkleuring? Probeer dan eens onze een handige Virtual Try On tool waarmee je jouw potentiële haarkleur <a href="/haarkleuring-virtueel-testen" style="color:#e32646">virtueel kunt testen</a>. Dit gaat heel gemakkelijk met de camera van je telefoon, tablet of computer" } }, { "@type":"ListItem", "position": 9, "url" : "https://www.loreal-paris.nl/welke-haarkleur-past-het-beste-bij-mij", "item":{ "@type": "Article", "mainEntityOfPage":{ "@type":"WebPage" }, "headline":"welke haarkleur past het beste bij mij", "image":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/emea/bx/articles/artikel-images/11_excellence-eva_2000x900px.jpg?rev=b2336bed3fc44a98bf771c16af65c9f6", "height":900, "width":2000 }, "datePublished": "2024-04-30T09:53:12+00:00", "dateModified": "2024-04-30T09:53:50+00:00", "author": { "@type": "Brand", "name": "L'Oréal Paris" }, "publisher":{ "@type":"Organization", "name":"L'Oréal Paris", "logo":{ "@type":"ImageObject", "url":"https://www.loreal-paris.nl/-/media/project/loreal/brand-sites/oap/shared/baseline/navigationext/loreal-paris-black-logo.svg?rev=7486a7176ed94d8b8e85503d113921fb", "width":189, "height":60 } }, "description":"Daar sta je dan, voor een wand met tientallen haarkleuren. Je denkt bij jezelf: &lsquo;Welke haarkleur past nou bij mij?&rsquo; We kennen het allemaal. En dus hebben we een hapklaar stappenplan voor je, dat jou helpt bij de zoektocht naar de perfecte kleuring, speciaal voor jouw haar." } } ] } }
{ "@context": "http://schema.org", "@type": "BreadcrumbList", "itemListElement": [ { "@type":"ListItem", "position": 1, "item": { "@id": "/", "name": "Home" } } , { "@type":"ListItem", "position": 2, "item": { "@id": "https://www.loreal-paris.nl/service-en-contact", "name": "service-en-contact" } } ] }