• Algemeen

 • Gebruiken jullie geretoucheerde afbeeldingen?

  Wij vinden het belangrijk om eerlijke en transparante reclame te maken. We hebben een strenge gedragscode en streven ernaar om in onze reclame het effect dat het product kan bereiken niet te misleiden of te overdrijven, en dat de afbeeldingen in overeenstemming zijn met de reclamecodes in Nederland.

 • Kan ik vertrouwen op jullie TV commercials?

  Wij vinden het belangrijk om eerlijke reclame te maken. We hebben strenge ethische codes waarin staat dat we claims in communicaties niet doelbewust overdrijven, ook niet op het gebied van milieu of samenleving. Alle resultaten die we in onze tv-commercials noemen zijn grondig en wetenschappelijk onderzocht, onafhankelijk goedgekeurd en bevestigd voordat we ze aan het publiek tonen. Enig retoucheren is soms nodig vanuit technisch perspectief, maar dit mag in geen enkel opzicht misleidend zijn met betrekking tot de prestaties van het geadverteerde product.

 • Waar kan ik een lijst met ingrediënten van een product vinden?

  De Europese Gemeenschap heeft de cosmetica-industrie gevraagd om op elk product alle ingrediënten te vermelden voor meer transparantie. Na harmonisatie op Europees niveau wordt de internationale nomenclatuur International Nomenclature of Cosmetic Ingredients (INCI) gebruikt om de ingrediënten aan te geven. De INCI-namen van alle gebruikte ingrediënten staan standaard voor Europese landen op de productverpakking.

 • Doet L'Oréal dierproeven?

  Wereldwijd test L'Oréal niet langer producten of ingrediënten op dieren. Bovendien vraagt L'Oréal anderen dit ook niet te doen. De toegestane zeldzame uitzondering is als regelgevende instanties dit voor regelgevende doeleinden vereisen. Vind hier meer informatie.

 • Haarkleuring

 • Waar kan ik meer veelgestelde vragen vinden over Colorista?

  We hebben een aparte pagina met veelgestelde vragen over Colorista gecreëerd. Klik hier om deze pagina te bezoeken.

 • Is het kleuren van je haar veilig?

  Haarkleuringen zijn grondig onderzocht en hun veiligheid is herhaaldelijk bevestigd door onafhankelijke wetenschappers en regelgevende instanties. Consumenten kunnen onze haarkleuringen in alle vertrouwen gebruiken zolang de gebruiksinstructies juist in acht worden genomen.

 • Komen allergieën voor haarkleuringsproducten vaak voor?

  Nee, reacties op haarkleuringen zijn heel zeldzaam. Deze reacties kunnen ontstaan bij een klein aantal mensen, in het bijzonder als deze een tijdelijke tatoeage hebben gehad, zoals een “black henna” tattoo.

 • Kunnen allergische reacties op haarkleuringsproducten voorkomen worden en zo ja, hoe?

  Allergische reacties op de huid bij haarkleuringen kunnen tijdig worden gesignaleerd en daarmee worden voorkomen. Eventuele reacties kunnen worden aangetoond door 48 uur voor het gebruik van het product een allergiewaarschuwingstest op de huid te doen. Daarom geven we belangrijke informatie hieromtrent duidelijk weer op de verpakkingen van al onze producten.

 • Kun je meteen met de haarkleuringsbehandeling beginnen als je een haarkleuring hebt gekocht?

  Nee. Het middel kan een allergische reactie veroorzaken, die in enkele zeldzame gevallen ernstig kan zijn. Het is daarom noodzakelijk een gevoeligheidstest te doen 48 uur vóór iedere kleurbehandeling. Volg hiervoor de gebruiksaanwijzing.

 • Kun je je haar kleuren als je zwanger bent?

  Je kunt gewoon je haar kleuren, doe alleen wel een gevoeligheidstest 48 uur van tevoren. Hoewel het maar zelden voorkomt, kan een overgevoeligheidsreactie optreden na het gebruik van haarkleuringen. Met een gevoeligheidstest, uitgevoerd 48 uur vóór de kleurbehandeling, kunnen eventuele reacties op het product worden ontdekt.

 • Kan haarkleuring haaruitval veroorzaken?

  Absoluut niet. Haaruitval hangt samen met functieverstoringen in het lichaam (hormoonschommelingen, voedingstekorten, overmatige vermoeidheid, medicijngebruik) en betreft de haarwortel die in de hoofdhuid zit. Een haarkleuring werkt alleen op het zichtbare deel van het haar, dat wil zeggen de haarvezel.

 • Hoe voorkom je vlekken op de huid tijdens het aanbrengen van een haarkleuringsproduct?

  Gebruik de bijgevoegde handschoenen in de productverpakking. Als er kleuringsproduct op je huid is gekomen, dep deze dan weg met behulp van een nat uitgeknepen watje. Breng voordat je het haar gaat kleuren eerst wat vaseline aan op de randjes langs je haargrens. Dit voorkomt dat er kleur op je gezicht blijft zitten.

 • Wat moet ik doen als er kleuringsproduct in mijn ogen is gekomen?

  Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen.

 • Waar moet ik rekening mee houden als ik een bril draag en mijn haar wil kleuren?

  Haarkleuringsproducten kunnen de pootjes van de bril verkleuren. Bescherm de pootjes eenvoudig met een laagje huishoudfolie. Als je dat niet in de buurt hebt, is plakband ook een optie, of je kunt ze insmeren met olie of een ander vet product waar de kleuring niet doorheen kan. Uiteraard kun je het beste een oude bril gebruiken waarbij het niet uitmaakt als hier vlekken op komen.

 • Ik heb mijn haar met henna gekleurd. Kan ik nu een andere soort haarkleuring gebruiken?

  Het wordt afgeraden om een haarverf te gebruiken op haar gekleurd met henna, of een progressieve haarkleuring. Deze producten bevatten namelijk bestanddelen die niet samengaan met een oxidatiekleuring zoals de haarkleuringsproducten van L’Oréal Paris. De combinatie van deze twee kan leiden tot beschadiging van je haar. De enige oplossing is om te wachten tot dat product volledig is uitgegroeid, of totdat het gedeelte van het haar dat gekleurd is met henna, of een progressieve kleuring, afgeknipt is. Als het haar eenmaal weer volledig natuurlijk is, kun je elke soort haarkleuring aanbrengen.

 • Kun je meerdere haarkleuringsproducten mengen?

  Het mengen van meerdere haarkleuringsproducten raden wij af. Het is onverstandig om te experimenteren door meerdere kleuren te mengen om te proberen je persoonlijke kleur te creëren. Het resultaat kan tegenvallen. Bepaalde combinaties kunnen elkaar neutraliseren of voor een verkeerde kleurglans zorgen.

 • Moet je eerst je haar wassen voordat je het gaat kleuren?

  Nee. De permanente en de semi-permanente haarkleuringen worden altijd aangebracht vóór het wassen. Talg speelt namelijk een beschermende rol op de hoofdhuid en de haarvezel.

 • Moet je de inwerktijd van haarkleuringsproducten altijd aanhouden?

  Ja. De inwerktijd mag nooit langer of korter zijn dan aangegeven wordt in de gebruiksaanwijzing. De inwerktijd verkorten of verlengen kan invloed hebben op het beloofde eindresultaat.

 • Waarom heeft mijn haar na het kleuren niet dezelfde kleur als op de verpakking?

  Dit heeft te maken met de kleur die je haar heeft vóór het kleuren. Het eindresultaat van een kleuring is altijd afhankelijk van de ondergrond waar de kleuring overheen wordt gezet. Kijk daarom altijd op de verpakking welke kleur je kunt verwachten.

 • Hoe kan het dat het haar de kleur van het kleuringsproduct niet opneemt?

  Na het kleuren, blijkt dat je haar de kleur niet heeft opgenomen. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Het haar is resistent aan het chemische product. Als je haar grijs en poreus is, kan het zijn dat het minder vocht absorbeert waardoor de kleuring minder goed kan binnendringen in de haarschacht. Als je haar reeds gekleurd is (vooral met producten zoals henna) of als je andere glansbehandelingen toegepast hebt (zoals glansverhogers), dan is het mogelijk dat om de haren een laagje is gecreëerd dat het haar afsluit tegen indringing van een ander chemisch product.

 • Na het kleuren van het haar is het resultaat vlekkerig. Hoe kan dit worden verholpen?

  Nadat je het haar hebt gekleurd en het haar droog is, blijkt dat de haarkleur niet overal goed heeft gepakt: het resultaat is vlekkerig. Kleur het haar nog een keer en zorg dat je het kleuringsmiddel evenredig verdeelt over het haar. Zorg er ook voor dat je genoeg haarkleuring hebt. Als je veel haar hebt is het soms nodig om twee verpakkingen te gebruiken.

 • Hoe kan ik voorkomen dat mijn haarkleur vaal wordt?

  Om de glans van een kleuring te behouden, dient gebruik gemaakt te worden van speciale haarverzorging voor gekleurd haar. Deze zorgen ervoor dat invloeden van buitenaf, zoals zon, wind en licht, worden weerhouden. Om de glans van je kleur te behouden, kun je het beste de verzorgingsproducten van Elvive Color Vive gebruiken, die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar.

 • Hoe kan het dat de haarkleuring niet voor 100% alle grijze haren dekt.

  Dit kan gebeuren als je een te lichte kleur gebruikt, een kleuring met een as nuance of als je de kleuring niet overal evenredig hebt aangebracht. De oplossing is om het haar nog een keer te kleuren met een kleur die een natuurlijke nuance heeft. Om grijze haren te dekken raden we je aan om Excellence te gebruiken.

  Lees meer over L’Oreál Paris’ haarkleuringen die geschikt zijn voor het kleuren van grijs haar

 • Zelfbruiner

 • Welke soorten zelfbruiners zijn er?

  Er zijn twee verschillende soorten zelfbruinerproducten: zelfbruiners en afwasbare BB-creams.

  Zelfbruiners bevatten het ingrediënt genaamd AHA dat zich vermengt met de bovenste laag van je huid waardoor jouw huid een mooie, bruine teint krijgt. Het duurt enkele uren voordat het bruine resultaat zichtbaar wordt. Het verschilt per product hoe lang het resultaat blijft zitten. Raadpleeg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

  BB-creams geven de huid de hele dag een natuurlijk bruine teint. Na het aanbrengen van een BB-cream is het resultaat direct zichtbaar. Een BB-cream is makkelijk te verwijderen met een reinigingsproduct. Laat de afwasbare zelfbruiner altijd goed intrekken voordat je jezelf aankleedt om te voorkomen dat het product afgeeft.

 • Hoe lang blijft een zelfbruiner zitten?

  Een BB-cream blijft de hele dag zitten en is daarna gemakkelijk met een reinigingsproduct te verwijderen. De meeste zelfbruiners blijven ongeveer 2 tot 3 dagen zitten, maar er zijn ook producten die tot wel 2 weken houden. Raadpleeg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

 • Hoe krijg je een zelfbruiner eraf?

  Ook hier is het verschil tussen zelfbruiners en BB-creams belangrijk. De BB-creams zijn aan het einde van de dag zeer makkelijk met behulp van zeep of een reinigingsproduct onder de douche te verwijderen. De zelfbruiners vermengen zich met de bovenste laag van de huid waardoor de natuurlijke bruining er niet zomaar af gaat. Om de intensiteit van de kleur te verminderen kun je de dode huidcellen op de bovenste laag van je huid scrubben. Ontdek meer tips om de intensiteit van zelfbruiners te verminderen.

 • Bestaat er een zelfbruiner die niet afgeeft?

  Als je de zelfbruiners en BB-creams van Sublime Bronze op de juiste manier gebruikt, geeft geen enkele formule af. Het belangrijkste is dat je het product de tijd geeft om op te drogen en in de huid te trekken voordat je jouw kleren aantrekt. De zelfbruiner vermengt zich met de huid en wanneer deze opgedroogd is, zal deze niet afgeven, ook niet wanneer de huid in aanraking komt met water. Ook bij de BB-creams, zoals de Sublime Bronze BB Legs, is het heel belangrijk om het product de tijd te geven om op te drogen. De formule is zweetresistent dus ook al heb je het warm blijft deze gewoon zitten. Let wel op dat je niet gaat zwemmen of op een andere manier in contact komt met water want de formule is afwasbaar en zal dus na aanraking met water van je benen verdwijnen. Tip: dep voordat je je aankleedt eerst zachtjes met een tissue op de huid om te kijken of de zelfbruiner al goed is opgedroogd.

 • Bestaat er een zelfbruiner die niet stinkt?

  Heel lang was het erg lastig om een lekkere geur aan de zelfbruinende formules toe te voegen maar met de laatste technieken en onderzoek is het Sublime Bronze gelukt om aan alle zelfbruiners een frisse citrus geur toe te voegen.

 • Krijg ik een oranje kleur van een zelfbruiner?

  De tijd dat we een oranje, wortelkleur kregen ligt gelukkig ver achter ons. Met de professionele technieken en de laatste innovaties geven de zelfbruinende producten van Sublime Bronze een niet van echt te onderscheiden natuurlijk bruine teint zonder strepen. De zelfbruiners vermengen zich met de opperhuid en bootsen op die manier de natuurlijk bruine kleur van jouw huid na.

 • Moet ik een zelfbruiner uitsmeren?

  Of je een zelfbruiner moet uitsmeren of niet ligt aan het soort zelfbruiner dat je gebruikt. De meeste zelfbruiners, zoals een melk, serum, gel of BB-cream, moeten worden uitgesmeerd over de huid om deze regelmatig te verdelen. Een uitzondering zijn de sprays voor lichaam en gezicht van Sublime Bronze die niet uitgesmeerd hoeven worden. De microverstuiver die op deze zelfbruiners is bevestigd zorgt ervoor dat de formule als een nevel regelmatig over jouw huid wordt verdeeld voor een egaal bruin resultaat.

 • Droogt mijn huid niet uit na gebruik van een zelfbruiner?

  Het is erg belangrijk dat jouw huid goed verzorgd en gehydrateerd blijft na het gebruik van een zelfbruiner omdat dan de natuurlijke bruining en intensiteit van jouw zomerse kleur het langst mooi blijft. Gelukkig hoef je dit niet met een extra bodylotion te doen omdat de zelfbruiners van Sublime Bronze naast de huid bruinen ook verzorgen en hydrateren. Bijna alle zelfbruiners van Sublime Bronze hydrateren de huid tot 8 uur lang. Na het gebruik van een zelfbruiner kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse verzorgingsroutine.

 • Hoe gebruik ik mijn zelfbruiner in combinatie met een zonnebrand?

  De gewone zelfbruiners zijn gemakkelijk te combineren met een zonnebrand. Zorg altijd dat je een paar uur voor het aanbrengen van zonnebrand jouw zelfbruiner al hebt aangebracht zodat jouw huid de tijd heeft om dat zomerse kleurtje te ontwikkelen. Idealiter breng je de avond voor je stranddag of feestje de zelfbruiner al aan zodat jouw huid de volgende dag extra straalt en glanst als je bodylotion of zonnebrand aanbrengt. Als je een BB-cream gebruikt, breng je eerst de zonnebrand aan, laat je deze rustig intrekken en daarna pas breng je de BB Summer Legs aan voor direct mooie en gebruinde benen.

 • Haarstyling

 • De spuitdop van mijn bus haarlak is verstopt: wat te doen?

  Als er wat haarlak is blijven zitten op het spuitstuk van de dop, kan deze hard worden en het gaatje van de spuitdop verstoppen. Houd de dop onder de warme kraan om zoveel mogelijk opgedroogde haarlak op te laten lossen. Probeer overblijvend residu te verwijderen met je nagel of een prikkertje. Let op: prik nooit in het gaatje van de spuitdop! Niet alleen kun je restjes verder het kanaal induwen, ook is het gevaarlijk doordat haarlak in een houder onder druk zit.

  Wil je voorkomen dat het spuitstuk van je bus haarlak verstopt raakt? Spoel deze dan na gebruik af met warm water, om restjes te verwijderen.

 • Beschadigt gebruik van een stijltang en/of föhn mijn haar?

  De warmte van een stijltang en/of föhn kan je haar beschadigen. Je kunt dit vermijden door speciale stylingproducten te gebruiken die beschermen tegen hitte van warmteapparaten. Daarnaast is het bij het föhnen zaak dat je dit met de haarrichting mee doet (van de haaraanzet naar de punten). Zo voorkom je dat de haarschubben gaan openstaan en je haar pluizerig wordt.

 • Hoe gebruik ik een hittebeschermende spray?

  Een hittebeschermende spray gebruik je na het wassen van je haar op vochtig tot handdoek droog haar. Spuit de spray op een afstand van ongeveer 15cm van het haar. Daarna kun je het haar föhnen, stijlen en stylen zoals je gewend bent.

 • Hoe krijg ik mijn haar met stylingproduct weer schoon?

  Gels en textures op waterbasis zijn gemakkelijk uit te wassen tijdens een wasbeurt met warm water en een shampoo voor normaal haar. Sommige textures als clays en pastes (met name de sterkere en drogere varianten) kunnen wat moeilijker uitwasbaar zijn. Was het haar met warm water en laat je shampoo enkele minuten intrekken om goed zijn werk te kunnen doen. Als het nodig is, was het een tweede keer met shampoo.

 • Wat moet ik doen als er een stylingproduct, zoals haarlak of gel, in mijn ogen is gekomen?

  Bij contact van het product met de ogen onmiddellijk met overvloedig water spoelen. Contactlensdragers: indien mogelijk contactlenzen eerst verwijderen, alvorens de ogen te spoelen.

  Om te voorkomen dat je (restjes) van het product in je oog krijgt raden we je aan direct na het aanbrengen je handen goed te wassen met zeep: zo voorkom je dat je bij het wrijven in je oog kans hebt dat je er restjes stylingproduct inwrijft.

 • Haarverzorging

 • Wat is het belang van een conditioner?

  Een conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben weer sluiten, hierdoor komt je haar in dezelfde richting te liggen en kan het beter het licht weerkaatsen, waardoor het meer glanst.

 • Moet ik wel of geen conditioner gebruiken als ik fijn haar heb?

  Als je fijn haar hebt, bestaat het gevaar om te veel producten te gebruiken, zodanig dat het haar verzwaart en slap langs je gezicht gaat hangen. Goede conditioners voor fijn haar hebben daarom een lichte formule, die niet verzwarend werkt. Als je het idee hebt dat je haar alsnog verzwaart, breng de conditioner dan alleen aan in de punten- zodat deze niet gaan klitten - en niet bij de haaraanzet.

 • Is het slecht voor mijn gekleurde haar om in de zon te zitten?

  Net zoals het goed is om je huid te beschermen tegen de zon, is het goed om je haar hier tegen te beschermen. Een goede kleurshampoo bevat uva/uvb filters die precies dit doen. Als je je haar niet beschermt, dan beschadigt je haar en vervaagt je kleur.

 • Heb ik een haarmasker nodig voor mijn gekleurde haar?

  Door je haar te kleuren, wordt het vaak ook wat droger. Het is dan van belang dat je het goed verzorgt. Een haarmasker eens per week is dan geen overbodige luxe en zorgt voor de nodige voeding van je haar. Als je merkt dat je droge punten houdt, kun je hiervoor een olie gebruiken.

 • Is zwemmen slecht voor mijn gekleurde haar?

  Chloor dat in zwembadwater zit is slecht voor je haar en doet je kleur vervagen. Doe tijdens het zwemmen je haar in een knotje boven je hoofd of als het toch nat geworden is, spoel je haar dan achteraf goed uit.

 • Hoe lang moet ik mijn shampoo laten intrekken?

  Laat de shampoo minimaal 1 tot 2 minuten intrekken, zodat de actieve ingrediënten hun werk kunnen doen. Een goede shampoo voor beschadigd haar bevat naast reinigende ingrediënten om je haar schoon te maken, ook actieve ingrediënten die je haar weer opbouwen.

 • Make-up

 • Hoe lang zijn de make-up producten houdbaar?

  Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode, maar ook een afbeelding van een open product met hierop een nummer dat aangeeft hoe lang een product houdbaar is na openen. 12M staat bijvoorbeeld voor 12 maanden.

 • Waar zijn de ingrediënten van de diverse make-up producten te vinden?

  Op elk make-up product zit een sticker. Op deze sticker staat onder andere een barcode. Deze sticker kan opengeklapt worden, waarna de ingrediënten zichtbaar zijn aan de binnenkant van de sticker.

 • Welke kleur True Match foundation kan ik het beste kiezen?

  De True match foundations zijn van elkaar te onderscheiden op basis van de kleur en ondertoon. Naast dat de kleur moet passen bij je eigen huidskleur, moet ook de ondertoon matchen bij je huid. Hiermee zorg je ervoor dat de foundation er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Op de verpakking wordt de kleur weergegeven met een cijfer en de ondertoon met een letter.

  Klik hier voor meer informatie over welke kleur en ondertoon bij jou past.

 • Welke kleur concealer kan ik het beste kiezen?

  Wil je een concealer gebruiken zonder foundation? Kies dan voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je huidskleur ligt, voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Gebruik je een concealer in combinatie met een foundation? Neem dan een concealer die één à twee kleuren lichter is dan je foundation. Naast huidkleurige concealer, kun je dit make-up product ook inzetten om de kleuren in je gezicht te corrigeren. Gebruik een groene concealer voor het verbergen van rode vlekjes, zichtbare adertjes of puistjes. Gebruik een perzikkleurig product als je littekens of wallen wilt verbergen. Een paarse kleur kun je gebruiken om donkere kringen te camoufleren.

 • Wat is het verschil tussen de Color Riche Shine, Color Riche Matte en Color Riche Satin lipstick?

  Onze Color Riche Lipstick bestaat uit drie verschillende lijnen, namelijk: Color Riche Satin, Color Riche Matte en Color Riche Shine. Naast dat deze lijnen verschillen in kleuren, hebben ze ook alle drie een andere finish. De Color Riche Shine heeft namelijk een glanzende finish, de Color Riche Matte een matte finish, en de Color Riche Satin heeft een satijnachtige finish.

 • Welke kleur wenkbrauwpotlood past het best bij mij?

  Het kan lastig zijn om te kiezen welk kleur wenkbrauwpotlood bij jou past. Veel bruine tinten lijken op elkaar en kunnen daarnaast ook nog donkerder dan verwacht uitvallen. Wij adviseren daarom een kleur te kiezen die een tint lichter is dan je haarkleur. Hierdoor krijg je een zo natuurlijk mogelijk effect.

  Een handige tip: houd het potloodje aan de bovenkant van je haar om goed te vergelijken.

 • Productingrediënten

 • Gebruiken jullie methylisothiazolinon (MI) in jullie producten?

  De hoogste prioriteit van L'Oréal is de veiligheid van de consument en we gebruiken alleen conserveermiddelen met strenge veiligheidseisen. Wanneer er bezorgdheid ontstaat over een conserveermiddel, beoordeelt de Groep, samen met de Industrie, de veiligheid ervan. Daarom hebben we in 2013 proactief besloten om methylisothiazolinon (MI) in producten die op de huid blijven uit te faseren. Daarnaast gebruikt L'Oréal geen MI in haar hypoallergene, baby- en zonbeschermingsproducten. We volgen nauwlettend de herziening van de veiligheid van MI uitgevoerd door de Europese Commissie. Deze herziening zal een veilig gebruik van MI helpen te definiëren als conserveermiddel in af te spoelen cosmeticaproducten op het meest efficiënte concentratieniveau.

 • Gebruiken jullie hormoonontregelaars in jullie producten?

  We volgen met belangstelling de bezorgdheid rondom de zogenaamde hormoonontregelaars in cosmetica. We hebben het vakgebied van endocriene modulatie langdurig bestudeerd en hebben dit volledig geïntegreerd in de parameters gebruikt voor het veiligheidsassessment van de ingrediënten. Alle nieuwe grondstoffen worden gescreend en de ingrediënten die we al gebruiken worden voortdurend geëvalueerd. Wij garanderen dat onze producten veilig zijn.

 • Gebruiken jullie plastic microbeads in jullie producten?

  L'Oréal neemt de kwestie van haar invloed op het milieu zeer serieus en is vastbesloten ervoor te zorgen dat alle producten het beste milieuprofiel krijgen. Sinds 1995 hebben we een onderzoekslaboratorium dat is gespecialiseerd in het beoordelen van de invloed van onze formules op aquatische ecosystemen. L'Oréal heeft besloten om de bezorgdheid over plastic microbeads openlijk te uiten en is vastbesloten om al deze polyethyleen microbeads in 2017 uit haar scrubs te halen. Het geleidelijk afschaffen van een ingrediënt is een ingewikkeld proces. Het vereist de analyse en identificatie van een betrouwbaar alternatief dat voldoet aan meerdere criteria (waaronder de veiligheid van mensen en milieu, doeltreffendheid, duurzame toevoer van grondstoffen en algemene kosten). De Groep is op zoek naar natuurlijke alternatieven (bijv. minerale deeltjes, zaden van vruchten) die dezelfde doeltreffendheid en veiligheid bieden. U bent wellicht ook geïnteresseerd in onze algemene beloftes en ons milieuprofiel. We hebben ons voorgenomen om tegen 2020 onze milieuvoetafdruk met 60% te verminderen ten opzichte van 2005. We zullen onze CO₂-uitstoot in absolute termen met 60% verminderen, evenals ons waterverbruik per eindproduct, en afval per eindproduct met 60% ten opzichte van 2005. We zullen onze teams elke dag inzetten om de invloed op het milieu van onze vestigingen en distributiecentra te verbeteren. Bovendien hebben we ons voorgenomen om geen afval naar de vuilstortplaats te sturen en de CO₂-uitstoot van ons transport met 20% per eindproduct te verlagen ten opzichte van 2011.