Hoe haal je meer uit ons vitamine C serum?

Vitamine C staat bekend als een van de meest krachtige ingrediënten voor de huid. Zo kan een vitamine C serum voor het gezicht, wanneer het op de juiste manier direct op de huid wordt aangebracht, veel huidproblemen aanpakken. Een goed vitamine C serum zoals het nieuwe serum van L’Oréal Paris helpt bijvoorbeeld tegen zonschade, vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en fijne lijntjes.

Na vijf jaar intensief onderzoek lanceert L'Oréal Paris een serum met maar liefst 12% puur vitamine C. Een gezichtsserum met vitamine C dat echt verschil maakt voor een frisse, gezond ogende huid. De geconcentreerde formule van het vitamine C gezichtsserum bevat de zuiverste en biologisch meest actieve vorm van vitamine C, L-ascorbinezuur (zuivere vitamine C). Dit is belangrijk, want daardoor is het ingrediënt ook doeltreffend. Deze vorm, l-ascorbinezuur, wordt vaak gebruikt en aanbevolen door dermatologen. Het is klinisch bewezen dat het serum inwerkt op tekenen van vroege huidveroudering (teint, poriën, lijntjes] waardoor de huid helderder en gladder wordt*.

*Klinische studie, 63 deelnemers.

Wat zijn de voordelen van ons puur vitamine C serum?

Het puur Vitamine C in L’Oréal Paris’ nieuwe verhelderende serum is een krachtige actieve stof die ook door dermatologen wordt gebruikt. Van puur vitamine C is bekend dat het een groot aantal voordelen voor de huid heeft. Als antioxidant heeft vitamine C namelijk het vermogen om vrije radicalen te neutraliseren die schade aan de huid kunnen brengen. Vitamine C in een serum maakt de huid zichtbaar stralend, glad en geeft het een frisse, jeugdige uitstraling. Het helpt zelfs een doffe teint (veroorzaakt door beschadiging door de zon, ouderdom en/of acne) te verhelderen. Ons beste vitamine C-serum bevat krachtige 12% puur vitamine C in combinatie met andere voor de huid aanbevolen ingrediënten voor maximale werkzaamheid.

Deze ingrediënten zijn: 

- 12% puur vitamine C
Antioxidant, waarvan bekend is dat het de teint zichtbaar verheldert en verfijnt en beschermt tegen de eerste tekenen van huidveroudering.

- Vitamine E
Bekend wegens de antioxiderende kracht die puur vitamine C versterkt. 

- Salicylzuur
Bekend om poriën en de huidtextuur te verfijnen.

- Adenosine + Dipeptide
Bekend om anti-aging en anti-rimpel voordelen.

- Twee soorten hyaluronzuur
Bekend om de huid zichtbaar voller te maken en te hydrateren. 

- Glycerine
Bekend wegens het hydraterende effect.

Vanaf welke leeftijd kun je een serum gaan gebruiken? 

Tussen de leeftijd van 20 en 30 jaar beginnen drie belangrijke interne biologische processen te vertragen: epidermale vernieuwing, productie van collageen en productie van hyaluronzuur. Dit leidt tot het verschijnen van de eerste tekenen van veroudering, waaronder fijne lijntjes, ruwe textuur, dofheid en ongelijkmatige teint. Blootstelling aan externe stressoren, zoals UV-stralen en vervuiling, veroorzaakt oxidatieve stress. Dit kan het verouderingsproces versnellen. Daarom is het zo belangrijk om vanaf je 20e te beginnen met het verzorgen van je huid. 
Dermatologen raden aan om plaatselijk een puur vitamine C-antiverouderingsserum voor het gezicht aan te brengen om vroegtijdige veroudering te voorkomen en te verbeteren voor een helderdere, gladdere huid.

Welke huidtype haalt het meest voordeel uit ons vitamine C serum?

Het is klinisch bewezen dat ons anti-aging vitamine C-serum alle huidtinten en huidtypes ondersteunt: het is geschikt voor de vette huid omdat het niet-comedogeen is (het verstopt de poriën niet) maar ook voor een drogere, vochtarme huid aangezien het glycerine en hyaluronzuur bevat. Het puur Vitamine C heeft een huid-optimale pH en wordt daardoor goed opgenomen en verdragen – dus ook in het geval van een gevoelige huid. Dit betekent dat iedereen kan profiteren van een zichtbaar helderdere, gladdere huid met minder zichtbare poriën, lijntjes en een egalere teint. 
Zoals met alle nieuwe huidverzorgingsproducten, raden we aan om het Revitalift Puur Vitamine C Serum stap voor stap in je routine op te nemen. Begin met een ochtendapplicatie om de dag en bouw zo op naar dagelijks gebruik.

Hoe breng je het serum aan?

Dit vitamine C gezichtsserum is gemakkelijk toe te voegen aan je dagelijkse routine. Breng 's ochtends en 's avonds 3 tot 5 druppels aan op een vooraf gereinigd gezicht, hals en decolleté. Het serum wordt gemakkelijk opgenomen met een gladde, niet-plakkerige textuur. Gezien de schade die UV-stralen aanrichten, is het een goed idee om ook zonbescherming aan te brengen met minimaal SPF25.

Hoe krachtig is puur Vitamine C en voor hoe lang?

L’Oréal Paris’ puur vitamine C-serum voor het gezicht bevat onze hoogste concentratie puur vitamine C. Dat is belangrijk, want vitamine C staat er in het algemeen om bekend dat het moeilijk te stabiliseren is waardoor het minder effectief is. Het wordt vaak geformuleerd met een zure pH om het stabiel te houden, maar dit kan weer huidirritatie veroorzaken.

De laboratoria van L'Oréal Paris hebben na vijf jaar onderzoek en meer dan tweehonderd uitvoerig geteste formules een manier ontdekt om de vitamine C te stabiliseren op een pH die in lijn is met de huid. Hierdoor is deze formule met vitamine erg mild en ook geschikt voor een gevoelige huid. Dankzij de geavanceerde formule, luchtdichte, ondoorzichtige verpakking en een gespecialiseerd productieproces blijft het serum stabiel en krachtig tot de laatste druppel.