Wat maakt puur vitamine C zo speciaal?

Vitamine C is een krachtige antioxidant die in cosmetica en door dermatologen wordt ingezet om de teint gladder, helderder en gelijkmatiger te maken. L-ascorbinezuur is de zuiverste actieve vorm van vitamine C. Met een snel absorptieprofiel dat de huid binnendringt waar het al zijn huid verbeterende voordelen kan leveren, is L-ascorbinezuur het meest actief. Dat maakt deze vorm de krachtigste vorm van vitamine C die je kunt smeren. Om deze reden is l-ascorbinezuur de vorm die vaak wordt gebruikt en aanbevolen door dermatologen om grote poriën en ongelijkmatige huidtinten te behandelen. Handig om daarbij te weten als je verpakkingen leest: vitamine C-derivaten, zoals natriumascorbylfosfaat, glycerylascorbaat en tetrahexyldecylascorbaat.

Waarom is het belangrijk dat je lichaam voldoende puur vitamine C binnenkrijgt?

Uit zichzelf kan het lichaam geen puur vitamine C (L-ascorbinezuur) produceren. In plaats daarvan krijgen we het binnen via supplementen of voeding - in voedingsmiddelen zoals sinaasappels, broccoli, bladgroenten, grapefruit en paprika's.

 

Nu is het belangrijk om te beseffen dat een deel van de vitamine C die we binnenkrijgen nooit de huid bereikt. Dat is niet zo best, want onvoldoende voorraden vitamine C betekenen dat de huid kwetsbaarder is voor schade van externe stressoren zoals UV-stralen, tabak en vervuiling. Daardoor kunnen dofheid, ongelijkmatige teint, tekenen van veroudering (veroorzaakt door blootstelling aan de zon, ouderdoms- en acnevlekken), grote poriën, fijne lijntjes en rimpels op de huid verschijnen. Dit wordt ook wel vroegtijdige huidveroudering genoemd wat we uiteraard willen voorkomen.

 

Het wordt daarom aangeraden om dagelijks plaatselijk een goed en doeltreffend puur vitamine C serum op de huid aan te brengen.

Waarom is puur vitamine C zo goed voor de huid?  

Als krachtig antioxidant neutraliseert puur vitamine C (l-ascorbinezuur genaamd) vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige huidveroudering (veroorzaakt door blootstelling aan de zon, ouderdom en acne). 

De stof verheldert zelfs de teint (voor een stralende in plaats van doffe look) en maakt de huid glad.

Puur vitamine C (l-ascorbinezuur) staat erom bekend dat het collageen beschermt voor een jonger uitziende huid met minder zichtbare poriën. Zo beschermt puur vitamine C tegen tekenen van veroudering.

 

Hoe stabiel is puur vitamine C?

Van puur vitamine C is bekend dat het een instabiel molecuul is. Het reageert op licht-, zuurstof- en pH-veranderingen, waardoor het heel lastig is om hiermee te formuleren. De laboratoria van L'Oréal Paris hebben puur Vitamine C gestabiliseerd om het Revitalift Clinical puur Vitamin C Serum krachtig te maken van de eerste tot de laatste druppel. Wat deze formule zo baanbrekend maakt: 

- De formule van dit vitamine C serum heeft een uitgebalanceerde pH die vergelijkbaar is met de eigen pH van de huid, om puur vitamine C stabiel te houden en irritatie te voorkomen. Het is dus ook geschikt voor een gevoelige huid. 

- Geoptimaliseerde industriële processen (hoe het vitamine C serum in de eigen laboratoria wordt gemaakt) zorgen voor een temperatuur-gecontroleerde omgeving om de integriteit van puur vitamine C te behouden.

- Beschermende verpakkingen – inclusief ondoorzichtige materialen, anti-UV-laag en rubberen, luchtdichte pipet – helpen om zuurstof en zonlicht buiten te houden. Hierdoor behoudt het vitamine C serum zijn optimale werking.

Welke andere ingrediënten werken goed met vitamine C?

Er zijn een aantal andere geweldige skin-boosting ingrediënten die extra goed werken in combinatie met vitamine C. Dit zijn:

 

- Antioxidant Vitamine E waarvan bekend is dat het de antioxiderende kracht van puur vitamine C ondersteunt.

- Salicylzuur, bekend om de exfoliërende en zuiverende werking, gunstig voor een gecombineerde huid. Het maakt de poriën schoon en verfijnt grove poriën voor een gladde teint.

- Bekende hydratatieboosters, waaronder hyaluronzuur (dat de huid intensief hydrateert) en glycerine (idem), zijn een mooie aanvulling op pure vitamine C.