Sluit

Current site: website_MasterNL
Database: web
Content start path: /sitecore/content/MasterNL
Home node: /sitecore/content/MasterNL/home
Language: Dutch (Netherlands) : Nederlands (Nederland)
Index : masternl_web_index
InstanceInfo configuration: Complete
InstanceInfo site: Complete;
Ombré: wat is het en hoe doe je het?

Ombré: wat is het en hoe doe je het?

Ombré haar is een van de meest populaire trends van de afgelopen jaren. De letterlijke vertaling uit het Frans betekent ‘schaduwrijk’. Een belangrijke reden voor zijn populariteit is dat het geweldig is voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme kleur. Door een natuurlijk ogend, tweekleurig effect te creëren, is het met een ombré-effect niet noodzakelijk om elke paar weken je uitgroei bij te werken.


Hoewel het lijkt alsof je een professionele kleurexpert nodig hebt om zo'n prachtige look te krijgen, is het verrassend eenvoudig om thuis ombré haar te creëren met de L'Oréal Paris Préférence Wild Ombrés- collectie of Colorista Ombré-kit. Hier zijn onze essentiële stappen om thuis de salonwaardige perfectie te bereiken.


Kies je ombré-effect: welke soorten zijn er?

Traditionele ombré
Bij de klassieke ombré haarkleur is er een donker naar licht effect, waarbij kleuren geleidelijk van de ene tint naar de andere overgaan. Donkerder haar bij de uitgroei wordt geleidelijk lichter van het midden naar de uiteinden.

Omgekeerde ombré
Zoals de naam al doet vermoeden, keert deze ombré-techniek het kleureffect precies om. In plaats van de traditionele donker-naar-lichtkleuring is er hier sprake van lichtere haaraanzet die geleidelijk donkerder wordt naar de uiteinden van het haar.

Dip-dye ombré
Het derde ombré-effect is een dip-dye-effect, dat wordt bereikt met krachtigere, minder conventionele tinten zoals rood of pastel. Onze Colorista Washout Red kan bijvoorbeeld een prachtige, intens rode ombré creëren die perfect is voor de herfst. Als je eenmaal hebt besloten welk ombré-effect je wilt, zijn hier de stappen die je moet nemen om thuis succesvol kapsalonwaardig ombré haar te creëren.


Hoe doe je het zelf?

Even belangrijk als het kiezen van de juiste ombré-tint, is het bepalen waar je het effect wilt laten beginnen en eindigen. Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar als de twee kleuren te hoog in het haar samenkomen, loop je het risico dat je haar eruit ziet alsof je een fikse uitgroei hebt, in plaats van een mooie ombré. Over het algemeen is ombré haar meer geschikt voor langer haar, omdat dit het uitgroei effect vermindert. Maar je kunt ook met korter haar nog steeds een prachtige ombré-look bereiken. Zolang je je bij het aanbrengen van de haarkleuring maar focust op de haarpunten.

Naarmate je haar groeit, kun je de kleurovergang geleidelijk wat verder naar boven in het haar verplaatsen. Als richtlijn raden we aan om de kleurvervaging ter hoogte van de kaaklijn te plaatsen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de intensiteit van de ombré afhangt van hoe je haar van nature op haarverf reageert. Je kunt voor het kleuren beginnen met één haarlok om te testen. In plaats van de haarverf direct 20 minuten te laten inwerken, kun je ook bij één plukje elke 5 minuten controleren hoe je haar reageert. Veeg de haarkleuring met je handschoen uit de haarpunt en controleer of je het haar al licht genoeg vindt. Breng de haarkleuring weer aan en wacht weer 5 minuten. Dit geeft je een goed idee van hoe lang je de kleurstof op je haar moet laten om het gewenste ombré-effect te bereiken.

Zelf een ombré-kleur aanbrengen

Ombré: wat is het en hoe doe je het?

Verdelen
Verdeel je haar in secties en je bent klaar om te beginnen. Begin met een complete midden scheiding, recht naar beneden in het midden. Verdeel je haar daarna in twee delen. Verdeel het ombré kleurmengsel gelijkmatig over de expert borstel totdat deze volledig bedekt is.

Aanbrengen
Begin de toepassing tussen oor- en kinhoogte. Borstel eerst de achterste lengten en punten. Borstel vervolgens de lengten aan de zijkant en voorkant. Borstel lichtjes de plukken rondom het gezicht. Voor een subtiel effect, borstel je het haar met verticale bewegingen. Als je een intenser effect wilt bereiken, draai je de borstel horizontaal om een scherper contrast te creëren. Als je klaar bent, controleer je in de spiegel of het product gelijkmatig op beide zijden is aangebracht. Gebruik twee spiegels om de achterkant van je hoofd te bekijken of vraag iemand anders om dit voor je te controleren.

Wachten
Laat het mengsel inwerken gedurende de aanbevolen tijdsduur op de verpakking. Dit is ongeveer 25 tot 45 minuten, afhankelijk van het niveau van het ombré-contrast dat je wilt bereiken. Als je niet zeker weet hoe lang je het mengsel moet laten inwerken, of dit de eerste keer is dat je met een lichtere kleur experimenteert, veeg je het product na 25 minuten met je handschoenen een klein stukje van je haar. Als je haar nog niet licht genoeg is, breng je het mengsel opnieuw aan op dezelfde pluk en blijf je wachten totdat je het gewenste effect hebt bereikt. Laat het nooit langer inwerken dan de maximale inwerktijd van 45 minuten.

Uitspoelen
Zodra je het geverfde haar licht genoeg vindt, spoel je het haar grondig uit met lauw water. Verwijder vervolgens de handschoenen en gebruik de helft van de verzorgende shampoo. Spoel opnieuw het haar grondig uit. Om zo lang mogelijk van je ombré-lokken te genieten is het een goed idee om haarverzorgingsproducten te gebruiken die zijn ontwikkeld voor gekleurd haar.

ALLE HAARKLEURING TIPS

#message

Meer informatie